,,Több van bennünk!”

Gabi

A megye egyes mezőny nyolcadik helyét elfoglaló Mohora edzőjének, Mátyás Zsoltnak van hiányérzete együttese eddigi szereplése kapcsán.

Eléggé változatos őszi idényt tudhat a háta mögött a megye egyes Mohora, a bajnokság nyolcadik helyén telelhet a kétarcú brigád. Az ez idáig négy-négy győzelmen és vereségen kívül három döntetlent feljegyző csapat eddigi teljesítménye kapcsán Mátyás Zsolt vezetőedzőt kérdeztük.

– Kissé döcögősen indultak. Hogyan tekint vissza a bajnokság korai időszakára?

– A tavaszi kényszerpihenő után nagyon vártuk, hogy újrainduljon a futballélet – mondta Mátyás Zsolt. Hála istennek, nyárig sikerült csökkenteni a járványgörbét, és elkezdhettük a felkészülést július elején. Négy edzőmérkőzést játszottunk. Ezzel hangoltunk az őszi nyitányra. Ez nem tűnik soknak. A tavaszi szünet nyomai meglátszódtak a csapat játékán, a gyakorló meccseken elég hullámzó volt a teljesítményünk. Ez nem volt túl biztató a jövőt illetően. Úgy gondolom, nem volt meg a folyamatosság. Kimaradt a tavasz, és mivel mi nem vagyunk edzésben, teljesen leálltunk. Ezáltal mindent újra kellett hangolni. Voltak betegeink, aki elkapta ezt a vírust. Én ebben látom annak az okát, hogy nehezen hangolódtunk rá a játékra. Nagyon nehezen jöttünk lendületbe, ami meg is látszott az ősz első felében.

– Később aztán több jó eredménnyel is előrukkoltak.

– Ezt követően kezdtük utolérni önmagunkat, és úgy futballozni, ahogy az a csapattól elvárható. Elég kétarcúak voltunk, de ha a szebbik arcunkat mutatjuk többet majd tavasszal, elérhetjük kitűzött céljainkat, az ötödik-hetedik hely valamelyikét.

– Mindent összevetve elégedett az eddig látottakkal?

– Összességében van hiányérzetem. Nem vagyok elégedett az ősszel. Több van bennünk! Mondom ezt úgy, hogy lőtávolban vagyunk, ami a helyezést illeti, elég kiegyensúlyozott a mezőny, és rendszeres edzéseket sem tudunk tartani, ami némi hátrányt jelent egy-egy mérkőzésen.

– Megfigyelhető volt, míg otthonukban igen masszívan lépegettek, addig idegenben csak egy pontot szerezni. Mi lehetett ennek az oka?

– Megmondom őszintén, ezt még nem sikerült megfejteni. Sokat beszélünk erről, többször téma ez nálunk is. Úgy vélem, egy játszó csapat vagyunk, és sokszor a pálya minősége az, ami gyakorlatilag nem engedi a mi játékunkat. Ezáltal pedig nem tudunk úgy kibontakozni, mint a mi pályánkon, ahol hozzá vagyunk szokva, hogy ott nem pattan el a laszti, működhetnek a labdakihozatalok, tehát nem kell felívelgetni a játékszert. Otthon fel tudjuk építeni a saját játékunkat. Ez vendégként nem megy. Nem kekeckedni akarok vagy lenézni másikat, de vannak olyan játékterek, amik sajnos nem ütik meg a megye egyes szintet. Nem akarom csupán erre fogni, de sok helyen találkozunk ezzel, ami a védekező csapatnak kedvez.

– Van olyan játékosa, akit meg tudna említeni bemutatott teljesítménye kapcsán?

– Egyénileg nem emelnék ki senkit, mert többen tudásuk alatt teljesítettek. Nem volt meg senkiben az az átlag, amivel kinőhet a mezőnyből. Remélem, a folytatásban több kiegyensúlyozott egyéni teljesítményt látunk, ami előrébb viszi a csapatjátékot és eredményesebbek leszünk.

– Mi a terv a felkészülési időszakra?

– Ami a jövőt illeti, különösebb személyi változásokat nem tervezünk, de előfordulhat egy-két játékos távozása és érkezése egyaránt. A felkészülést szeretnénk elkezdeni január 16-án, ha a járványhelyzet engedi. Majd még ebben a hónapban tartanánk két edzést hétvégenként, februárban pedig négy-öt edzőmérkőzést.

Next Post

,,Ha újra fiatal lehetnék, megint a focit választanám!"

Az NB I-ig és strandfoci válogatottságig jutó Ivitz Zoltán napjainkban is lelkesen rúgja a bőrt, jelenleg a Mihálygergét segíti tudásával. Vannak olyan rutinos futballisták, akik egészen egyszerűen nem tudják abbahagyni a labdarúgást, de ez nem is baj, hiszen így legalább minél tovább átadhatják tudásukat a fiataloknak. Ebbe a körbe tökéletesen […]
error: Content is protected !!