Jöhet a tizenkettedik forduló a megye egyben

Gabi

Az Építők ellen sem lassítana a Berkenye, a Pásztóval csap össze a Palotás, Balassagyarmaton mérkőzik meg a Diósjenő és a Nőtincs.

A következő hétvégén a tizenkettedik fordulót hozzák tető alá a megye egyben. Öt mérkőzést szombaton rendeznek meg, egyet pedig vasárnap. A Karancslapujtő KSE-Érsekvadkert SE meccset a hazai csapat kérésére elhalasztották. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális találkozók kapcsán!

Megyei I. osztály, 12. forduló:

2020. november 7. (szombat), 13.30:

Berkenye SE (1.)-Építők KC (8.)

A papírforma határozottan azt súgja, egyértelmű esélyesként tekinthetünk a még mindig veretlen, a közelmúltban idegenben pontokat gyűjtő éllovasra, minden adott lehet a Mohácsi-alakulat számára ahhoz, hogy újabb lépést tegyen hőn áhított céljai irányába. A látogatók nem mindennapi csatában maradtak alul a múlt hétvégén, bár már két góllal is vezettek, végül kikaptak, így fontos bajnok egységeknek intettek búcsút. Ettől függetlenül nem érheti különösebb kritika a salgótarjániak eddigi teljesítményét, újoncként abszolút vállalható eredménysorral rendelkeznek. Mostani fellépésén viszont mindennemű teher nélkül kelhet úrra Berki Krisztián csapata, az esélytelenek nyugalmával bízhat egy esetleges meglepetésben a finoman szólva is nehéz túra elébe néző brigád. A délnyugat-nógrádiak vélhetően megint csak egyfajta végkifejletre tudnak gondolni, egy újabb győzelemre, amennyiben pedig valós tudásukat teszik le az asztalra, számukra ismerős környezetben akár egy simább verést is kioszthatnak, joggal illetné meg a kalapemelés a vendégek, ha képesek volnának rácáfolni az előzetes várakozásokra, nem hibázhatnak a lendületben lévő berkenyeiek.

Palotás SE (3.)-Pásztó SK (4.)

A soros forduló slágermeccsének veselkedhetnek neki az egyaránt jó formában vitézkedő gárdák, abszolút változatosnak ígérkező csörtével van dolgunk, ahol tényleg bármi megtörténhet. A négy küldetésük óta veretlen hazaiak remek fordítást produkálva tudtak idegenben nyerni az előző körben, sikerük értékét pedig növeli, hogy mesterük nélkül örülhettek a végén. Erre a forgatókönyvre ismét felkészülhetnek, hiszen úgy tudjuk, Jele Zoltán ismét nem ülhet majd le együttese kispadjára. Még szebb mérleget maguk mögött tudva készülődhetnek a pásztóiak, immáron nyolc fellépés óta nem találtak legyőzőre, az előző három erőpróbájukat ráadásul rendre behúzták, nemrégiben nagy csatában. Mostanában a kibrusztolt diadalok jellemezték a látogatókat, ami még inkább összekovácsolhatta az amúgy is egyben lévő társaságot. Ezúttal is kőkeménynek tűnő menet előtt állnak a pásztóiak, az tuti, hogy lehető legjobb arcukra lesz szükség ahhoz, hogy folytassa menetelését a minél fényesebb medáliba megkaparintásában reménykedő legénység. Jelenleg ugyanannyi ponttal rendelkeznek a résztvevők, és ugyan a házigazdák ez idáig egy meccsel kevesebbet játszottak, eléggé hasonló erősségűnek érezzük a küzdőfeleket. Továbbra is azon a véleményen vagyunk, ugyan az otthonuk miatt egy nüansznyival talán közelebb lehetnek az üdvösséghez a palotásiak, az sem volna eget verő fordulat, ha ellenfelük konstatálná boldogabban a lefújást, szóval egy dolog biztos, hogy komoly birkózás keretein beül dőlhetnek el az érdemi talányok.

Szécsény VSE (13.)-Szendehely FC (6.)

Nem túl jó periódusban állomásozó csapatok mérhetik össze tudásukat ebben a párosításban, a házigazdák a komplett idényt tekintve cövekeltek le az alsóházban, míg a látogatók mostanában bukdácsolnak, holott korábban mutattak be erős életjeleket. Jó pár helyezés elválasztja egymástól a társulatokat a tabellán, ennek ellenére nem érezzük úgy, hogy sétagalopp lesz a mérkőzés a szendehelyiek számára, számukra ismerős környezetben megszorongathatják riválisukat a többre hivatott vendéglátók, akik az elmúlt fordulóban is csupán egy karnyújtásnyira voltak attól, hogy komoly meglepetést húzzanak elő a cilinderből. A délnyugat-nógrádiak valódi ereje még nem feltétlenül ismert, a mögöttünk hagyott időszak alapján úgy tűnik, mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képesek lehetnek. Kisebb kérdés, milyen hatással volt a szendehelyiekre, hogy szerdán pótolták be egy korábban elhalasztott fellépésüket, vélhetően a másik oldal fittebben veti majd bele magát a küzdelembe. Maradjunk annyiban, összességében, ha egy hangyányival is, a kezdősípszót megelőzően több sansszal illetnénk Dénes György brigádját, egyáltalán nem könyvelnénk el viszont ördögtől való cselekedetként a szécsényiek részérők, ha valamilyen úton-módon képesek volnának megfricskázni a táblázaton előrébb fellelhető vetélytársukat.

Mohora SE (12.)-Rimóc SE (14.)

Toronymagas favoritként tekinthetünk az előző fordulóban egy jól sikerült sorozatot követően ismét vereséget szenvedő hazaiakra, minden adott lesz Mátyás Zsolt csapata számára ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban kiköszörülje a rajta esett csorbát. A két résztvevőt helyezései alapján azt hihetnénk, ki-ki meccsel van dolgunk, aki viszont haloványan is képben van a bajnokság eddigi történéseivel, tudhatja, csak a házigazdák győzelmének aránya lehet kérdéses. Távol áll tőlünk, hogy egy kicsit is megbántsuk a rimóciakat, minden tőle telhetőt megtesz az elhivatott társaság, az előző körben például a mezőny egyik legerősebb együttesével volt egy félidőn keresztül partiban a végül nyolc gólt beszedve ismét kikapó alakulat. Hiába azonban a lelkesedés, az már más tészta, eredmény tekintetében mit érhet el a sereghajtó. A realitások megint azt diktálják, nem ismerhetnek pardont a minél előkelőbb pozícióért igyekvő házigazdák, mellébeszélés nélkül illene nyerniük. A szokásos frázist tudjuk pufogtatni, kalapemelést érdemlő tettként jegyezhetnénk fel a vendégek részéről, ha egyáltalán meg tudnák szorongatni az acélosabbnak tetsző ellenfelüket, ezzel együtt blamának minősülne a mohoraiaktól, ha nem igazolnák a papírformát.

2020. november 7. (szombat), 16.00:

Diósjenő SE (11.)-Nőtincs SE (9.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

A maga nemében a forduló egyik legérdekesebbnek kinéző találkozójának keretein belül birkózhatnak egy jót a gárdák, délnyugat-nógrádi rangadó vár a változatos szezonban érintett társaságokra. Külön érdekesség, hogy a pályaválasztó alakulat, otthoni játékterét kímélendő, Balassagyarmaton rendezi meg a csörtét, így semleges terepen kerül sor a viaskodásra. Ahogy azt már mostani felvezetőnkben is pedzegettük, a tabella sok esetben csalóka tud lenni, ez a vélekedés pedig erre a párbajra is maximálisan igaz, ugyan perpillanat csak az alsóházban tanyáznak az idegenbeli vereséggel hangoló diósjenőiek, senki ne feledje, már három korábbi fellépésüket is elhalasztották, így meccsszám terén igen csak le vannak maradva a mezőny többi tagjától. Egyébként az tény és való, itt is-ott is becsúszott már az évad során pár kellemetlen fiaskó, így egyaránt kellőképpen motivált csapatok nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párbajban. Szerintünk nincs igazi esélyes, előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk elbillenteni a mérleg nyelvét, adott esetben a küzdelmes keretek között megszerzett győzelemmel melegítő, szintén minél feljebb vágyódó nőtincsiek is zsebre tehetik a pontokat. Úgy véljük, teljes mértékben nyíltnak tűnik a csata, kis dolgok határozhatják meg, melyik oldal lesz boldogabb a hármassípszó hallatán.

2020. november 8. (vasárnap), 13.30:

Mátraterenye SE (10.)-Héhalom SE (7.)

Harcos, kiegyenlített csatára van kilátás a hétvége egyetlen vasárnapi mérkőzésén, nincs igazi esélyese az összecsapásnak. Közös a felekben, hogy egy nyeretlen időszakot követően egyaránt kifejezetten eredményes küldetéssel hangoltak, a házigazdák hasonló szereposztásban bántak el egy körrel korábbi ellenfelükkel, míg a héhalmiak öt gólt szerezve hagyták helyben múltkori vetélytársukat. Ugyan finoman szólva is egyben van az eléggé masszív mezőny, nyugodt szívvel megállapíthatjuk, fontos pontokat tehetne zsebre az örvendő oldal. Jelenleg ugyanannyi egységgel rendelkeznek a résztvevők, a ‘terenyeieknek azonban még van egy elhalasztott ütközetük, ahol gyakorlatilag csak formalitás lesz a sikerük, így akár úgy is vehetjük, valamelyest lépésfórban vannak mostani ellenlábasukkal szemben. Az biztos, hogy joggal támaszkodhatnak az otthonuk által kölcsönözendő előnyökre a hazaiak, egy tipikusan olyan párosításról beszélünk, ahol kiemelt jelentőséggel bírhat ez az adalék. Persze Győri Zoltán legénysége nyilván minden erejével azon lesz, hogy fittyet hányjon erre a tényezőre, egy sanda gyanúnk szerint a legjobb formájuk szükségeltetik majd ahhoz a látogatóktól, hogy felülkerekedjenek a labda útjára indulása előtt egy kicsivel esélyesebbnek nevezhető, minél feljebb igyekvő vendéglátókon, akik csak egyféle végkifejletre hajlandóak gondolni.

Karancslapujtő KSE (2.)-Érsekvadkert SE (5.)

A házigazdák koronavírus-fertőzéstől tartva, illetve egyes játékosaik hatósági karanténba történő kerülése miatt kérvényezték a mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszását, ezért ezúttal elmarad a meccs. Itt említenénk meg azt a fontos információt, minden olyan elhalasztott bajnoki találkozót le kell bonyolítani kötelező jelleggel 2020-ban, ami erre a naptári évre lett kiírva.

Next Post

Nem szokványos eset történt a nógrádi U14-es bajnokságban

Az előírt létszámhoz képest egy fővel több játékossal kezdte meg a Bátonyterenye elleni mérkőzését a mintegy fél órát emberelőnyben töltő Mátraderecske. A közelmúltban egy finoman szólva sem mindennapi eset borzolta a kedélyeket a megye kettes bajnokságban, a Tar-Mátraverebély meccset tizenkét emberrel kezdtek meg a házigazdák, majd huszonhárom perc után egy […]
error: Content is protected !!