Jöhet a tizenegyedik forduló a megye egyben

Gabi

Az Érsekvadkerttel csap össze a Berkenye, Rimócon hozná a kötelezőt a Karancslapujtő, az Építőkhöz hivatalos a Palotás.

A következő hétvégén a tizenegyedik körrel folytatódik az aktuális idény a megye egyben. Valamennyi mérkőzésre szombaton kerül sor. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális találkozók kapcsán!

Megyei I. osztály, 11. forduló:

2020. október 31. (szombat), 11.00:

Építők KC (6.)-Palotás SE (3.)

Kiegyenlítettnek ígérkező összecsapás keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a párosítás résztvevői. Az igazi rangadót nem tartogató kör legérdekesebbnek tetsző meccse előtt állnak az egyaránt az élbolyhoz tartozó felek. Az újonc létükre kalapemelést érdemlő szezont futó házigazdák idegenbeli sikerrel hangoltak, a céljuk pedig világos, mindenképpen folytatnák eredményességüket. Ehhez lesz egy-két szavuk az előző három fordulót veretlenül letudó, döntetlennel melegítő palotásiaknak is, akik ugyan nem számíthatnak kisasszonypartira, szemszögükből fontos volna, hogy ne üres kezekkel konstatálják majd a lefújást. Vízválasztó jelleggel is bír a kilencven perc, hiszen egy esetleges győzelemmel leszakíthatnák magukról a másik oldalt a látogatók, amennyiben viszont kikapnak, felzárkózna a nyakukra Berki Krisztián elszánt legénysége. Mérget vehetünk rá, hogy kemény csatának nézünk elébe, ami előtt nincs favorit, tényleg bármi megtörténhet majd a pályán. Bár az ismerősebb helyszín a salgótarjániak malmára hajthatja a vizet, apait-anyait beleadva Jele Zoltán társulatában is meglehet a szükséges erő ahhoz, hogy lebirkózza vetélytársát.

2020. október 31. (szombat), 13.30:

Érsekvadkert SE (7.)-Berkenye SE (1.)

Helyszín: Bánk.

Esélyesként várhatják a kezdősípszót az idény már lepergő részében parádés mutatókkal előrukkoló, a közelmúltban tizenkét alkalommal eredményes vendégek, nem véletlen, hogy ebben a kiírásban még nem talált legyőzőre az éllovas, jó csapatot rakott össze Mohácsi mester. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, garantálható, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket a házigazdák, akik már-már megszokott albérletükben, Bánkon fogadják soros ellenfelüket. A legutóbbi három fellépésükön két döntetlen közé egy sikert beszorító ‘vadkertiek esetében sok múlhat azon, éppen milyen lábbal kelnek ki az ágyból, legjobb arcukat bemutatva okozhatnak kellemetlenségeket a listavezetőnek. A látogatók ambíciói kristálytiszták, a bajnoki címben gondolkodnak, amennyiben pedig az eddigi statisztikákat tudják felvonultatni hosszabb távon, le is arathatják igyekezetük gyümölcsét a végelszámoláskor. Nagyon egyben van a mezőny eleje, így a pályaválasztó gárda akár még egy vérmesebb pozíció megkaparintását illetően is reménykedhet, az pedig tuti, egy szombati bravúr révén pedig hatványozott jelentőséggel bíró pontokat tenne zsebre Szenográdi Péter armadája. Maradjunk annyiban, ugyan vélhetően nem lesz könnyű dolguk a berkenyeieknek, ha legjobb tudásukat húzzák elő a cilinderből, újabb strigulát húzhatnak szezonbeli diadalaik száma mellé.

Rimóc SE (14.)-Karancslapujtő KSE (2.)

A mögöttünk hagyott küldetésük alkalmával sem tudtak kilépni az eredménytelenség sötét kelepcéjéből az előző erőpróbájukon nem kevesebb, mint tizenkét gólt beszedő házigazdák, amennyiben pedig most sem lesznek képesek kivitelezni valamilyen megyére szóló bravúrt, ismét fejet kell majd hajtaniuk toronymagas favoritként jellemezhető ellenlábasuk előtt. A vendégek három meccs óta veretlenek, két győzelem között egy remit jegyezhettek fel. Gyakorlatilag minden épeszű tényező a másfajta kávéháznak minősülő ‘lapujtőiek mellett szól, igazi csoda lenne, ha nem igazolnák az előzetes várakozásokat. A lelkes hazaiak hétről-hétre megedzik mentális állapotukat, nem mindennapi, ahogy rendületlenül elviselik a pofonokat, sokan már azt találgatják, vajon meddig tart az egyre komolyabb szakadékba alászálló sereghajtó türelme. A látogatók mostani fellépésükön végre valahára elbúcsúzhatnak idegenbeli nyeretlenségüktől, kis túlzással, egy átkot törhetnek majd meg, ha hozzák a papírformát. Kellő odafigyeléssel kinyithatja a gólcsapot Romhányi Tamás brigádja, csúnya blamának számítana, ha nem bánna el az esélytelenek nyugalmával készülő utolsó helyezettel a még a végső elsőségről sem lemondó alakulat.

Pásztó SK (4.)-Szécsény VSE (13.)

Az előző hetekben felvonultatott produkcióik láttán úgy tűnik, elkapták a fonalat az immáron hét fellépés óta ki nem kapó hazaiak, a realitások talaján maradva pedig kijelenthető, aktuális csörtéjükön is egyértelmű esélyesként fogadhatják a két vesztes manőverrel hangoló másik oldalt. A szépen-lassan feltámadó pásztóiak már csak egy karnyújtásnyira helyezkednek el az ezüstérmes pozíciótól, de van egy sanda gyanúnk, miszerint merészebb álmaitól sem búcsúzott el Nagy Tamás együttese. A látogatók nem igazán lehetnek büszkék eddigi szereplésükre, nyilván minél előbb el is mozdulnának a bajnokság utolsó előtti lépcsőfokáról, ahhoz azonban, hogy valamilyen úton-módon már most szombaton fontos lépést tegyenek meg ezen az úton, főnixmadárszerű feltámadást kellene produkálniuk. A házigazdák még inkább összerázódhattak az elmúlt időszakban, hiszen két ízben is igazi sárdagasztásban nyertek, nem mindennapi körülmények között tudták begyűjteni az említett két sikerüket. Ezúttal papíron könnyebb dolguk lesz a vendéglátóknak, komoly kalapemeléssel illethetnénk a szécsényieket, ha bármilyen formában borsot tudnának törni egyértelműen több sansszal ringbe szálló riválisuk orra alá.

Héhalom SE (10.)-Szendehely FC (5.)

A mögöttünk hagyott hetekben felvonultatott végkifejletek alapján megállapítható, hogy abszolút háromesélyes csörtének veselkedhetnek neki a résztvevők, nincs igazi esélyese a mérkőzésnek. Valószínűleg, ha a szezon startja előtt voksolni kellett volna, tíz kör után hányadik helyen állnak a csapatok, a többség egyértelműen azt felelte volna, a házigazdák találhatóak meg jóval előrébb. Ezzel szemben a látogatók most az ötödik pozíciót foglalják el, és ugyan a legutóbbi fordulóban kikaptak, a vállalható kategóriába volt sorolható akkori fiaskójuk. A nem túl jó szériában rostokló hazaiakra ráférne már a sikerélmény, hiszen az elmúlt három küldetésüket egyaránt elvesztették. Kisebb talány, vajon mostani erőpróbáján ki tud-e kecmeregni a gödörből a többre hivatott brigád. Az biztos, hogy az ismerősebb környezet a héhalmiak malmára hajthatja a vizet, egy sanda gyanúnk szerint viszont a vendégek nem adják olcsón a bőrüket, éppen ellenkezőleg, terveik szerint nem lehajtott fejekkel hagynák majd el a játékteret. Szóval maradjunk annyiban, kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol nüanszok dönthetnek.

Mátraterenye SE (12.)-Diósjenő SE (8.)

A tabellára kukkantva rávághatnánk a párosításra, hogy egy mezei viaskodásban lesznek érdekeltek a felek, ettől viszont jóval árnyaltabb a kép, az aktuális forduló egyik legharciasabbnak ígérkező összecsapásán nézhetnek egymással farkasszemet a minél komolyabb feltámadásban reménykedő társulatok. A kezdősípszót megelőzően teljes mértékben a sötétben tapogatózunk az esélyekkel kapcsolatban, megjósolni sem lehet, mit rejthet majd magában ez a csörte. Ugyan a napokban Alapi Gáborral megerősödő ‘terenyeiek négy forduló óta veretlenek, akár félig üres pohárként is tekinthetünk szereplésükre, hiszen zsinórban háromszor remiztek. A látogatók lélektani szempontból kulcsfontosságú győzelemre tettek szert egy körrel ezelőtt, most pedig kiderül, az a hárompontos manőver kellő lökettel látta-e el Eőry Tibor armadáját. Mindkét oldalon kellőképpen tisztában lehetnek a ténnyel, hogy újabb botlás nem fér bele, ha valóban előkelőbb pozíciókban gondolkodnak, komoly lépéshátrányba kerülhet az alulmaradó legénység. A saját pályájuk a házigazdákat ruházhatja fel egy hangyányi előnnyel, az sem volna azonban eget verő fordulat, ha felül tudnának kerekedni ellenlábasukon a diósjenőiek. Mint a felvázoltakból kitűnik, tényleg kiegyenlített csatának nézünk elébe, ahol férfias küzdelemben dőlhetnek el az érdemi kérdések.

Nőtincs SE (11.)-Mohora SE (9.)

Ezen mérkőzés kapcsán is kimondhatjuk, hogy nincs kirívó favorit, izgalmasnak kinéző kilencven percre van kilátás. Kár tagadni, mostanában nem ment az egymás után három vereséget elkönyvelő hazaiaknak, ennek ellenére viszont garantált, hogy ezúttal apait-anyait beleadva feleltetné gyengébb sorozatát Nyikos József javítani akaró alakulata. A közelmúltban bemutatott formák alapján akár esélyesként is említhetnénk a vendégeket, hiszen három kör óta nem találtak legyőzőre. A lendületbe kerülő gárda szemszögéből pusztán az a tényező nem túl szívderítő, hogy ebben a kiírásban még nyeretlen idegenben az eddig oroszlánkörmeit inkább ismerős helyszínen villogtató együttes, ilyen tekintetben előbb-utóbb illene mutatnia valamit Mátyás Zsolt fiainak. Ki tudja, lehet éppen soros kirándulásukon fogják átlépni saját árnyékukat a látogatók, ehhez “csak” az kell, hogy maximális fordulatszámon pörögve szálljanak ringbe. Egyébként ezt a gondolatmenetet némiképp folytatván, szerintünk egy tipikusan olyan meccsen van dolgunk, ahol kiemelt jelentőséggel bírhatnak az otthoni légkör által kölcsönözendő fórok, ezen adalék alapján pedig, ha kicsivel, valamelyest több sansz mutatkozik a házigazdák üdvösségére. Gyorsan hozzátennénk viszont, egyáltalán nem volna meglepetés, ha mennének tovább megkezdett útjukon a vendégek.

Next Post

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival. Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő […]
error: Content is protected !!