Szombaton nemzetközi barátságos mérkőzést vív a Mátraterenye

Gabi

A határon túlról érkező FK Hetény lesz a megye egyes csapat ellenfele.

Szombaton újabb állomásához érkezik a megye egy következő szezonjára készülő Mátraterenye alapozása, délelőtt tizenegy órától a szlovákiai FK Chotínt (Hetény) fogadja Bujtár Tamás együttese. A gyakorló meccs a nógrádi gárdát immáron két éve erősítő Novota Zoltánnak köszönhetően jött létre, a negyvenhárom esztendős játékos korábban a hétvége első napján vendégségbe érkező határon túli alakulatban focizott. Érdekességképpen meg is szólaltattuk a rutinos labdarúgót, aki az alábbi gondolatokat osztotta meg velünk.

Novota Zoltán: – Amikor még Dunaszerdahelyen éltem, két évig játszottam a csapatnál. Az ötödosztályban fociztunk, ami itteni szemmel a megyei első osztály színvonalának felel meg. Akkoriban nagyon jó társaság alakult ki, zömében Komárom környékéről. Csak én voltam, aki minden edzésre hetvenöt kilométert utazott. Egy fantasztikus baráti társaság kovácsolódott össze, ami a mai napig tartunk! Minden évben szervezünk egy hétvégi találkozót nyáron, ott beszéltük meg június végén, hogy szívesen játszana a csapat egy barátságos meccset mostani együttesemmel. Egyeztettem Bujtár mesterrel, és hála istennek, létre is jött a meccs, aminek nagyon örülök. Lesz visszavágó is, csak még az időpontot kell leegyeztetni. 

Next Post

Elkészült az NB III Keleti-csoportjának sorsolása

A BSE és az SBTC is hazai pályán indítja el a 2020/2021-es szezont. Nemrégiben az MLSZ ismertette a 2020/2021-es NB III-as szezon Keleti-csoportjának sorsolását. Mindkét csapatunk hazai pályán kezdi meg szereplését a következő évadban, a ‘gyarmatiak a Putnokot, míg a salgótarjániak a szintén újonc BVSC-t fogadják majd az augusztus 2-án […]
error: Content is protected !!