,,Szeretnénk a mezőny elejére kerülni”

Gabi

Az újoncként a megye egyes bajnokság kilencedik helyén álló Nőtincs edzője, Nyikos József felemásan tekint vissza csapata őszére, de elszántan várja a folytatást.

Friss indulóként vágott neki a megye egy 2020/2021-es kiírásának a Nőtincs. Az ősszel aztán eléggé változatos mérleggel rukkoltak elő a délnyugat-nógrádiak, négy győzelem mellett három döntetlent és hat vereséget könyvelhettek el. A jelenleg kilencedik helyet elfoglaló társulat eddig szereplése kapcsán Nyikos József vezetőedzőt kérdeztük.

– Mennyire kapta azt az őszi szezontól, amit előzetesen várt?

– Bár igazság szerint újonccsapat voltunk a bajnokságban, a felkészülési mérkőzéseken a várakozásoknál sokkal jobban teljesítettünk – kezdte Nyikos József. Emiatt sokan úgy álltak hozzánk, ami szerintem nem biztos, hogy reális, de azt gondolom, több meccset inkább mi rontottunk el a bajnokságban. Én középmezőnybe vártam a csapatot, de sok hibát csináltunk, amit tavasszal mindenféleképpen ki kell javítani, és ki is fogjuk! Ha azt nézem, hogy újoncok vagyunk, nincs nagy gond, de ha azt, hogy teljesítettünk a felkészülés alatt, és mit vártak el a Nőtincstől, gyengécske volt a produkciónk.

– Eléggé hullámzóan teljesítettek…

– Több olyan mérkőzés volt, amit mi rontottunk el, magunkat vertük meg. Egy meccsen nem volt kérdés, a Karancslapujtő ellen. Ott nagyon rosszul játszottunk.

– Egyénileg kikkel volt megelégedve?

– Bánátival egyértelműen, ez nem is kérdés. Tizenhárom meccsen tizennégy gólt szerzett. Ő nagyon fontos láncszemünk. A kapusokkal is elégedett voltam. Megemlíteném még Nagy Bencét, illetve Hajdu Istvánt. Ők hozták, amit általában kell egy mérkőzésen. Nekem nincsenek olyan játékosaim, akik magasabb szinten játszottak, sőt több olyan ember van a csapatban, akik korábban még megye egyben sem fociztak. Ha ezt nézem, elfogadható, amit mutattak, magukhoz képest sokan jó teljesítményt nyújtottak. 

– Tervez valamilyen változást a keretben?

– Ha lesznek komolyabb tervek, márpedig igen, akkor mindenképpen erősítenünk kell. Szeretnénk a mezőny elejére kerülni. Nem biztos, hogy már ebben a bajnokságban, de előbb-utóbb igen. Ehhez pedig kell majd igazolnunk egy-két rutinosabb futballistát, ami ha sikerül, szerintem rendben lesz a társaság. 

– Hogy fog kinézni a felkészülési időszak?

– Január 10-e környékén kezdünk. Ahogy eddig is csináltuk, minden héten szeretnék minimum három edzést tartani. Remélhetőleg össze is jön. 

– Nagyon egyben van a mezőny, öt pontra helyezkednek el a második pozíciótól. Mi sülhet ki ebből a folytatásban?

– Még semmi az égvilágon nem dőlt el. Mindenki meg tud verni bárkit. Biztos, hogy tavasszal is lesznek körbeverések. Próbálunk majd egy stabil teljesítményt nyújtani, amit ősszel a Berkenye. Jól összeszedett csapat, jó játékosokkal, Az pedig, hogy végig képesek voltak egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, azt eredményezte, hogy ott vannak az elején.

– Mit gondol, három-négy év múlva mi lehet a nőtincsi labdarúgás célja?

– Mindenképpen egy stabil megye egyes csapatot szeretnénk, ami a mezőny elején fickándozik. Nem olyan csapatot akarunk, ami vagy kiesik vagy nem. Meghatározó résztvevője lennénk a mezőnynek! Ennek elég komoly realitása is van.

– Annak idején játékosként hét szezont már lehúzott Nógrádban. Azóta eltelt hét év. Meglátása szerint mennyit változott a bajnokság?

– Akkor talán több olyan ember volt, mint én is, akik NB-s szintű játékosként levezettek. Egy kicsit színvonalasabb volt a pontvadászat.

Next Post

,,Legfontosabb célunk a fenntartható működés megvalósítása"

A folyamatos fejlődésen munkálkodó, immáron nagyméretű műfüves pályával bővülő Diósjenő SE elnöke, Hornos Ádám reálisan tekint vissza a közelmúltra, egyúttal határozott elképzelésekkel várja az előttünk álló időszakot is. Két és fél évvel ezelőtt tért vissza a nógrádi labdarúgás térképére a Diósjenő SE. A mögöttünk hagyott időszakban aztán folyamatosan előrelépegető, egyben […]
error: Content is protected !!