Megfricskázta a Berkenyét az Érsekvadkert

Gabi

Négygólos sikert aratott a megye egy éllovasa ellen az edzőjét nélkülöző gárda.

Szombaton egymás elleni gyakorló fellépéssel melegített a tavaszi idényre két megye egyes legénység, a mezőnyben éllovas Berkenye az Érsekvadkerttel találkozott Budapesten. Ugyan az első félidőben Mohácsi László együttese volt aktívabb, végül a másik oldal szerzett vezetést a szünetig. A második felvonásban aztán még háromszor beköszöntek a napokban édesapává váló edzőjüket, Szenográdi Pétert nélkülöző ‘vadkertiek, akik így négy-nullra győztek.

Felkészülési mérkőzés:

Berkenye SE-Érsekvadkert SE 0-4 (0-1)

Budapest, Vízművek Sporttelep, műfüves pálya, zárt kapuk mögött.

Berkenye SE: Debre – Kántor, Less, Keresztes, Szandai (Sclenk) – Illés (Mohácsi Lev), Rottek, Dömök – Greff, Balga (Mátyás P.), Fábri. Vezetőedző: Mohácsi László.

Érsekvadkert SE: Barna – Balla, Varga M., Balga M., Bozsó – Keresztes, Balga L. – Pistyúr, Holman, Dávid M. – Terenyei. Csereként léptek pályára: Varga F., Vachó, Lővei, Benyó. Megbízott játékos-edző: Holman József.

Gól: Varga F. (2), Pistyúr, Terenyei

Mohácsi László: – Nem megszokott heti programon vagyunk túl, ami a játékunkon is megmutatkozott. A mérkőzés első harmadában még elfogadhatót nyújtottunk – ekkor két kapufát rúgtunk és két nagy helyzetet is kihagytunk -, de ahogy telt-múlt az idő, elől egyre körülményesebbé, hátul pedig egyre szellősebbé váltunk, bár mentünk előre, nyomtunk, de a végére teljesen “kihűltünk”. Ez a hét és az eredmény is a felkészülésünket szolgálta, talán a legjobban! A ‘Vadkert csapatának gratulálunk a mérkőzéshez és sok sikert az előttünk álló szezonhoz. Gratulálunk “Szeno” edzőkollégámnak, hogy édesapa lett és sok örömet és jó egészséget kívánunk az egész családnak.

Holman József: – A legfontosabb történéssel kezdeném. A héten pénteken megszületett vezetőedzőnk, Szenográdi Péter kislánya, Szenográdi Noémi. Ezen sorokon keresztül is osztozunk a csapattal Péter örömében és Isten áldását, szeretetet, egészséget, hosszú életet kívánunk a gyermeknek! A mérkőzés jól kezdődött számunkra, hiszen rögtön az elején Holman szerzett labdát a pálya közepén, majd passzából Terenyei került nagy helyzetbe, de célt tévesztett tizenöt méterről. Körülbelül a 15. perctől jó húsz-huszonöt percre mezőnyfölénybe került a Berkenye, szép támadásokat vezetve két kapufáig és egy nagy helyzetig jutottak Balga Balázs, Illés valamint Greff révén. Mi is vezettünk tetszetős akciókat ez idő alatt, de a tizenhatos előtt rossz döntéseket hozva jobbára csak pontatlan átlövésekkel próbálkoztunk. A 35. perc környéken Balga Larion térfelünkön labdát szerzett, majd Terenyei, Dávid Máté, Pistyúr Dávid volt a labda útja, utóbbi pedig okos lövéssel értékesítette Dávid Máté centerezését tíz méterről. A fordulást követően fölényben játszottuk végig a második félidőt. Keresztes László két gyönyörű ütempasszából előbb Varga Flórián, majd Terenyei Ákos volt eredményes, higgadt befejezéseket követően. Végül Benyó Bence okosan emelte a kivetődő kapus fölött középre Holman védelem mögé löbbölt labdáját, Varga Flórián pedig az üres kapuba passzolta a játékszert. A Berkenye próbálkozott becsülettel, de csak távoli átlövésekig jutottak, védekező harmadunkban kiválóan zártuk a területeket. Nekünk akadt még komoly lehetőség és ziccer is, de a végső döntésekbe hiba csúszott. Ami számomra nagy pozitívum, hogy okosan és jól tudtuk váltogatni a labdatartást a kontrajátékkal. Ez érettséget és fejlődést mutat játékosaink futballról alkotott felfogásában. Természetesen tökéletes meccs nincs, így most is akadtak hibák, de gyenge vagy átlagos teljesítményt senki sem nyújtott a csapatunkból! Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A Berkenye egy jó csapat, felkészült edzővel. A pontvadászatbeli találkozónk biztosan másabb lesz tavasszal, viszont ez a győzelem kiváló hangolás volt a jövő heti bajnoki rajtunk előtt. Már, ha lesz bajnoki… További sok sikert és jó egészséget kívánunk berkenyei sportbarátainknak!

Next Post

Vasárnapra is maradtak edzőmeccsek

Újabb megye egyes csapatok vívtak előkészületi találkozót. Felkészülési mérkőzések, vasárnap: FC Budapest-Szendehely FC 0-2 Váchartyán KSE-Nőtincs SE 0-3
error: Content is protected !!