Egy félidő alatt döntött az Érsekvadkert

Gabi

Hiába próbált kapaszkodni az első félidő hajrájában tíz emberre olvadó Szendehely.

Szerdán a nyolcadik fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak be a megye egyben, a Szendehely az Érsekvadkerttel nézett farkasszemet a balassagyarmati műfüves pályán. Előzetesen háromesélyes birkózásra volt kilátás, végül azonban simának mondható keretek között pergett le a csörte.

Bekezdtek a ‘vadkertiek az eső áztatta meccsen, negyedóra elteltével már kettővel vezettek, előbb Terenyei, majd Szenográdi vette be a kaput. Ezt követően egy darabig egyáltalán nem találta a helyét a játéktéren a másik oldal, így nem is hatott meglepetésként, hogy jött a harmadik döfés..

A 37. percben még inkább főhetett a tekintélyes hátrányt összeszedő brigád feje, mivel Mák kapust nyilvánvaló gólhelyzet tizenhatoson kívüli megakadályozásáért kiállította a bíró. A megítélt szabadrúgást az ÉVSE játékos-edzője bevágta, majd Varga Flórián jutott dupláig.

Bár éppen a szünet előtt szépítettek a szendehelyiek Merő jóvoltából, érezhető volt, minden eldőlt, már csak formalitás volt a folytatás. A második felvonásra fölszívta magát a tíz főre olvadó pályaválasztó társulat, lehetőségeihez képest pedig próbált minél szebben kijönni a párbajból.

Ezzel szemben a komoly előnyben lévő legénység könnyelművé vált, aminek eredményeképpen már nem is kapitulált több alkalommal Dénes György együttese, sőt egy öngól formájában még egy újabb kozmetikázást is elért a küzdeni tudásból jelesre vizsgázó armada, így ellenfelük végül öt-kettes sikert könyvelhetett el.

Megyei I. osztály, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Szendehely FC-Érsekvadkert SE 2-5 (1-5)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Szakal T. (Dobsonyi L., Béres K.)

Szendehely FC: Mák – Bodonyi (Tajthy, 46.), Boér, Márkus (Horváth M., 64.), Merő – Bonafert (Juhász-Ilyés, 38.), Földvári D. – Hugyecz, Ligetfalvi, Budai – Gáspár F. Vezetőedző: Dénes György.

Érsekvadkert SE:Deme (Barna, 65.) – Fábián (Balga K., 80.), Varga M., Balga M., Bozsó – Balga L. (Dávid M., 88.), Szenográdi – Szabó L., Holman (Vachó, 46.), Varga F. – Terenyei (Ujvári, 85.). Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Sárga lap: Ligetfalvi, Márkus, Hugyecz, Földvári D., ill. Balga L.

Piros lap: Mák (37., Szendehely FC)

Gól: Merő (45.), Balga M. (75., öngól), ill. Terenyei (12.), Szenográdi (15., 40.), Varga F. (34., 44.)

Jók: az első félidőben senki, a másodikban az egész csapat, ill. az első félidőben az egész csapat, a másodikban senki

Dénes György: A Halál 35 perce és Balassagyarmat hősei! Ezt a két ikonikus filmcímet átírva jellemezném a mérkőzést. Sajnos az első félidőben a labdarúgásban elkövethető összes hibát sikerült összehoznunk.. Kapuskirúgásból kapott gól, közvetett szabadrúgás utáni megpattanó, kapus kiállítás, ami után becsúszott a szabadrúgás. Megítélt tizenegyes, valamint egy szabadrúgás, ami kipattant a kapufáról, de a vetődő kapusról bepattant… Mint egy Muppet Show. Közben azért voltak lehetőségek, amiket nem értékesítettünk, viszont a szünet előtt összejött a szépítés. A szünetben kértem a srácokat, hogy maguk miatt nyerjék meg a második félidőt. Sikerült egy szerencsés góllal szépíteni, aztán ismét kihagyni a helyzeteket. Összességében életem legrosszabb első 35 percét produkáltuk az első félidőben, amiben lehet, hogy én is hibáztam! De! Ezért más ez a csapat, mint ami volt, mert a másodikat emberhátrányban mind eredményességben, mint lélektanilag megnyertük! Büszke voltam a srácokra! Köszönöm nekik, hogy tartásból és csapategységből jelesre vizsgáztak! Vissza kell találnunk az eddigi eredményes útra, és újra előrelépni. Gratulálok a vendégeknek, és további sok sikert kívánok! Csak a Szendehely!

Szenográdi Péter: – Jól kezdtünk, ötletesen, gyorsan és szépen játszottunk. Aztán talán az eredmény túlságosan is megnyugtatott minket, és innentől a produkciónk értékelhetetlen lett. A győzelmünk nem forgott veszélybe, de így nem szabad kiengedni, mert magunkat építjük le. Úgy látszik, még nagyon sokat kell dolgoznunk, fejlődni. Remélem, akarunk is. Gratulálok a srácoknak.

Simone Stolczenberger mérkőzésfotói:

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Garazsi József

Villámgyorsan letöltheti büntetését a Nagyoroszi múlt hétvégén piros lapot kapó mestere. Korábban beszámoltunk róla, hogy kettő-kettes döntetlennel fejeződött be a nyugati megye hármas mezőny tizenkettedik fordulójában lejátszott Nógrádsáp-Nagyoroszi mérkőzés. A meccs külön pikantériájaként jegyezhettük fel, hogy a vendégek mestere, Garazsi József a lefújást követően piros lapot kapott szövegelésért. Mostanra kiderült, […]
error: Content is protected !!