Romhányi Tamás is véleményt formált a jelenlegi helyzetről

Gabi

Több megye egyes edző után a Karancslapujtő szakvezetője is összefoglalta gondolatait a megosztó téma kapcsán.

Az elmúlt időszakban egymás után több sportember is elmondta a véleményét a jelenleg mindennapi életünket átszövő koronavírus miatt kialakuló nem szokványos helyzet kapcsán. Most egy újabb véleményt tárunk a nagyközönség felé. A megye egyben szereplő Karancslapujtő KSE játékos-edzője, a labdarúgóként jó pár emlékezetes szezont maga mögött tudó Romhányi Tamás is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a szakvezető meglátásait!

– Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, és itt nem csak a megyénk labdarúgására gondolok – mondta Romhányi Tamás. Az egész világ próbál megküzdeni ezzel a láthatatlan ellenséggel. Reggel a COVID-dal kelünk és este azzal fekszünk le. Nekem van egy véleményem erről az egészről, de azt megtartom magamnak. Ki vagyok én, hogy megmondjam, mi a tuti?! A focira visszatérve. Szinte csak ez maradt nekünk. Nincsenek színházak, mozik, éttermek. Az emberek csak a munkahelyen tudnak egymással találkozni, már akinek még van. Be vagyunk zárva a házainkba. Ez egészséges? Én azt látom, hogy a korlátozások ellenére is nő a fertőzöttek száma. Ha a nagyobb bevásárlóközpontokban lehet tömeg, akkor a pályán a szabad ég alatt miért baj, ha összejön kettő vagy négy tucat sportolni vágyó ember?

Én imádom a labdarúgást már gyerekkorom óta. Ez tesz boldoggá, a pályán tudok igazén feltöltődni, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Edzőkollégáim és játékostársaim közül rengetegen ezen a véleményen vagyunk. Nálunk is voltak megbetegedések, de betartottuk a protokollt. Aki beteg volt, az két hétig otthon maradt és utána csatlakozott a csapathoz. Vannak ismerőseim más megyékben, és ott eddig fel sem merült a bajnokság leállítása! Az MLSZ hozott egy döntést, ami lehetővé teszi, hogy játszhassunk. Lehet, hogy sokan nem fognak majd velem egyetérteni, de örülnék, ha menne tovább a futball.

Azt is megértem, aki félti a családját és nem akarja tovább csinálni. Le kell ülni a vezetőkkel és a játékosokkal és megbeszélni. Ha pedig olyan döntés születik, akkor vissza kell lépni. Én nem akarok azon csapatok felett pálcát törni, akik eddig éltek a halasztás lehetőségével. Hallottam ezt is-azt is. Régen is volt rá példa, hogy egy csapat nem tudott kiállni, mert sok játékos beteg volt. Nincs azzal semmi baj, de azért ne szokjunk rá. Ha egy csapat nem tud összeszedni tizenegy embert többször egymás után, akkor ott gond van. Azzal sem tudok azonosulni, aki egyik héten a pálya minősége, másik héten a járvány miatt nem akar pályára lépni. Szumma-szummárum: menjen tovább a bajnokság és mindenki vigyázzon magára. Tartsuk be az előírásokat. Szedjünk sok vitamint, éljünk egészségesen és töltsünk minél több időt a szeretteinkkel a szabadban, a tiszta levegőn.

Next Post

Így gyűrte le a Pásztót a Mátraterenye

Videós összefoglaló a házigazdák sikeréről. Korábban már hírt adtunk róla, hogy múlt vasárnap kettő-egyes sikerre tett szert a Pásztóval szemben a Mátraterenye a megye egyben. A tizenhetedik fordulóban lejátszott mérkőzés első félidejében Bozó Patrik révén kerültek előnybe a házigazdák, majd már a második etapban Znamecz Norbert is betalált. A hajrához […]
error: Content is protected !!