Rimócon még csak beszélgettek a közös edzések lehetőségéről

Gabi

Benécs Balázs edző szerint, ha tartanak is csoportos foglalkozásokat csapatánál, figyelni fognak az egészségügyi útmutatásokra.

Mint ismert, az MLSZ hivatalosan lezárta a korábban felfüggesztésre kerülő amatőr bajnokságokat. A döntés apropóján az előttük álló napokban megszólaltjuk majd a megye egyes gárdák edzőit. A szakembereknél arra voltunk kíváncsiak, mi a véleményük a határozat kapcsán, terveznek-e közös foglalkozásokat tartani a következő időszakban, meglátásuk szerint mennyire érintheti negatívan játékosaikat a kényszerszünet, illetve még megérdeklődtük, mit gondolnak, egy augusztusi újraindulás előtt mikor volna célszerű nekivágni az alapozásnak. Sorozatunkat az előző évadot a tizenharmadik helyen befejező Rimóc SE-t irányító Benécs Balázzsal folytatjuk.

Benécs Balázs: – Úgy gondolom, a legésszerűbb döntés született a bajnokságok sorsáról. Legfontosabb az egészség, és utána következik minden egyéb dolog. A futball egy játék, az emberek egészsége viszont nem. Történt már beszélgetés a vezetőséggel közös edzésekről, de még nem tudok érdemi dolgokról beszámolni. Szerencsére nálunk a körülmények megfelelőek, van négy öltözőnk, illetve egy nagyobb klubhelyiség is, csoportosulással nem lenne gond. Nyilván a szövetség egészségügyi útmutatásait és a távolságtartást betartva lehet majd foglalkozásokat tartani. Igazából a profikat érinti hátrányosan ez az időszak, az egyéni edzés mégsem olyan, mintha csapattal készülne az ember. Nincsen versenyhelyzet, nem lehet mérkőzéshelyzeteket gyakorolni, és még sorolhatnám. Azért az alacsonyabb osztályban nincs annyi edzés hetente vagy valahol nincs is, inkább a mérkőzések hiánya az, ami a legnehezebb minden a labdarúgást szerető embernek. Általában július első vagy második hetében szoktuk elkezdeni a felkészülést az új szezonra. Pontos időpontot viszont csak akkor tudunk majd kijelölni, ha már hivatalos lesz az új bajnokság kezdési időpontja. Remélhetőleg a járvány lesz olyan kegyes, hogy időben elindulhasson a bajnokság valamilyen formában.

Next Post

,,Csalódás volt a mostani szezon"

A Mátraverebély-Szentkút SE elnökének, Benus Dánielnek hamarosan lejár a mandátuma, szeptemberig azonban még vár rá feladat. A Mátraverebély-Szentkút SE felnőtt együttese rendre meghatározó alakulatnak számított a korábban még létező keleti megye kettőben, az előző évtől összevonásra kerülő, végül idő előtt lezárt bajnokságát viszont csak a hetedik helyen fejezte be csapat. […]
error: Content is protected !!