Régi-új szabályon múlhat több nógrádi klub sorsa

Gabi

Jó pár nógrádi egyesület járhatna jól egy korábban már élő rendszer bevezetésével.

Jelenleg több csapat is nyári szünetét tölti, ezzel együtt persze így vagy úgy, de már készülnek az augusztusban induló következő szezonra. Perpillanat a július 3-a a legfontosabb dátum, mely napon délben lejár majd az aktuális nevezési időszak, aki pedig lemaradt, az kimarad.

Nyílt titok, több egyesületnél is problémát okoz a kötelezően előírt utánpótlás korosztályok versenyeztetése, akár a megye egy vagy az egy osztállyal lejjebbi mezőny kapcsán is vannak olyan társulatok, melyek igen csak megszenvednek a fiatalok összeverbuválásával.

Igen ám, egy ideje egyre inkább erősödnek olyan hangok, miszerint ismét bevezetésre kerülhet egy régebben már jó darabig elő szabály az utánpótlással kapcsolatban. Fontos kiemelni, az aktuálisan érvényben lévő rendszer szerint, amennyiben két egyesület ilyen partneri megállapodást szeretne kötni, szükségszerű, hogy azonos legyen a székhelyük. Úgy hírlik azonban, utóbbi kikötés hamarosan megváltozhat, már nem lesz előírás.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy például, mondjuk egy nógrádi egyesület minden további nélkül együttműködési megállapodást köthetne akár egy utánpótlásnevelő Zala megyei klubbal is, a kötelező utánpótlással kapcsolatban (Bozsikos korosztályok plusz az U16-os és/vagy U19-es korosztály) vagy egy megyei másodosztályú csapat hasonlóképpen tudna együttműködni egy olyan egylettel, ami tud számára U16-os vagy U19-es garnitúrát adni. Csak a két érintetten múlik, milyen feltételekkel állapodik meg.

Úgy tudjuk, egy ilyen lépés több nógrádi egyesületnek is hatalmas könnyítést jelentene. Két klub esetében a megye egyes tagság, míg más társaságok esetében a megye kettes indulás múlhat azon, hogy az MLSZ időben kihirdeti-e hivatalosan az új szabályt. Ez pusztán csak a döntéshozókon múlik, amennyiben igazak értesüléseink, reméljük, ez a tényező nem szab majd gátat annak, hogy az ilyen-olyan nógrádi mezőnyükben ne csökkenjen tovább a résztvevők létszáma.

Next Post

,,Sok szeretetet és elismerést kaptam"

A névjegyét jó pár csapatnál letevő többszörös gólkirály Kisbali Gábor még közel az ötvenhez is elnyűhetetlenül riogatja az ellenfelek védőit. Rendre voltak és vannak és résztvevői a nógrádi focinak, akik jó darabig vannak jelen szeretett játékukban, rendületlenül rúgják a bőrt. Ilyen sportember a hamarosan ötvenedik életévét betöltő Kisbali Gábor is, […]
error: Content is protected !!