Megállította a Berkenyét a Palotás

Gabi

A 92. percben egyenlítettek az éllovas ellen a kétszer is kétgólos hátrányból talpra álló házigazdák.

A mögöttünk hagyott hétvége szombatján Palotásra volt hivatalos a Berkenye a megye egyben. A veretlen vendégek számítottak a tizenhatodik körben esedékes meccs esélyesének, de sejthető volt, hogy nem lesz egyszerű dolguk és tartogat egyet s mást a tarsolyában Jele Zoltán alakulata.

A látogatók indították vehemensebben a párbajt, fölényük pedig góllá is érett az első félidő derekán. A szünethez közeledvén Less is bevette a kaput, mivel azonban Tancsiknak hála még a szünet előtt váratlanul szépített a másik oldal, nyílt kérdésekkel jöhetett a folytatás.

A második játékrészre aztán már egy megtáltosodó hazai gárda futott ki a pályára. Ettől függetlenül a duplázó Fábri jóvoltából harmadszorra is beköszöntek a berkenyeiek, ezúttal sem nyugodhattak viszont végérvényesen meg, mert Hadrik találatával kisvártatva visszatért az ütközetbe ekkora már az elszánt jelzővel joggal illethető vetélytársuk.

Érezhető volt, hogy itt bizony még akár talpra is állhatnak a palotásiak, és így is történt: már a 92. percben járt a csörte, amikor a csereként beálló Kotasz Tibor egalizált, egyúttal pedig remek pontszerzéshez segítette a sírból bravúros pontot mentő csapatát. Három-hármas döntetlennel zárult a fordulatos küzdelem, tavasszal először vesztett bajnoki egységeket a listavezető.

START HIBO Megyei I. osztály, 16. forduló:

Palotás SE-Berkenye SE 3-3 (1-2)

Palotás, zárt kapuk mögött. Vezette: Kis Zs. (Chikán P., Kalmár P.)

Palotás SE: Dankó – Sipos, Kotasz G., Tancsik, Mladoniczki (Kurcsik, 59.) – Hadrik, Jambrich S. – Veres (Farkas, 46.), Szabó R. (Kotasz T., 55.), Ocsovszki – Török. Vezetőedző: Jele Zoltán.

Berkenye SE: Debre – Kántor, Porvay, Keresztes, Szandai – Illés, Rottek, Mátyás P. (Mohácsi Lev., 92.) – Less, Fábri (Dömök, 80.), Balga (Rácz L., 65.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Sárga lap: Tancsik, Farkas, ill. Fábri

Gól: Tancsik (40.), Hadrik (61.), Kotasz T. (92.), ill. Fábri (21., 58.), Less (36.)

Jók: Tancsik, Jambrich S., Török, ill. Szandai, Illés, Fábri, Less

Jele Zoltán: – Az első játékrészben, ahol csak a vendégek akarata érvényesült, eldönthették volna a három pont sorsát. De milyen a futball, a második félidőben belelkesedve, helyenként jó játszva, megérdemelten szereztünk egy pontot a bajnok ellen. “Mohának” és csapatának további sok sikert kívánok!

Mohácsi László: – Nem egy komolytalan meccs volt, az biztos! Az első játékrészben inkább játékra törekedtek a csapatok, ekkor eldönthettük volna a mérkőzés végkimenetelét, hiszen lőttünk két gólt és volt két óriási lehetőségünk, amik kimaradtak – és talán háromgólos előnyünkből a mai napon már nem biztos, hogy vissza tudott volna jönni a hazai csapat –. Aztán sajnos a játékrész végéhez közeledve egy oldalszabadrúgás után gólt kaptunk. A második játékrész már inkább a küzdelemről szólt, de még ezt is jól indítottuk, hiszen egy szép támadás végén ismét kétgólos előnybe kerültünk, de sajnos egy félpályáról felívelt szabadrúgás után megint bealudtunk és gyorsan válaszoltak a hazaiak. Ezután nagy csata folyt a pályán szikrázó jelenetekkel – amiből mi jöttünk ki rosszul -, és az utolsó utáni percben kapituláltunk ismét egy rögzített játékhelyzet után. Érthető módon kicsit csalódott volt a csapat a mérkőzés után, hiszen kétszer is kétgólos előnyben voltunk és az első két kapott gól egyáltalán nem volt benne a meccsben, valamint az utolsó utáni pillanatban senki sem szeret gólt kapni, de ezt is elfogadjuk, mert ilyen a foci. A Palotás csapatának gratulálunk, és véleményem szerint, ha mindenki ellen ilyen motiváltak és feltüzeltek lesznek majd, akkor nagyobb sikereket is el tudnak érni.

Illés Győző mérkőzésfotói:

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Komoly meglepetést okozott az SBTC

Ismét borították a papírformát a negyedik helyen álló Füzesgyarmat ellen a salgótarjániak. Vasárnap az átlagosnál is keményebb erőpróbának vághatott neki a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A negyedik helyezett, a tavaszi idény korábbi részében hibátlan Füzesgyarmat volt a fekete-fehérek aktuális ellenfele a Szojka Ferenc Stadionban. Szóval finoman szólva sem a […]
error: Content is protected !!