,,Ott vagyunk, ahol terveztük”

Gabi

Az U19-es megyei bajnokság keleti-csoportjának élén telelő pásztói Kölyökfoci SE ifjúsági csapatának edzője, Kerekes Lóránt határozott célokkal vágott neki a szezonnak.

A 2020/2021-es bajnoki évadban négy utánpótlás mezőnyben küzdhetnek egymással a nógrádi korosztályos együttesek. Szépen-sorban meg is szólaltatjuk valamennyi alakulat edzőjét. A sort az U19-es sorozat keleti-csoportjának élén telelő, eddig nyolc győzelmet és csupán egy vereséget elkönyvelő pásztói Kölyökfoci SE szakvezetőjével, Kerekes Lóránttal indítjuk.

– Milyen törekvések fogalmazódtak meg önökben a szezon startja előtt?

– Őszintén megmondva, én szerettem volna, ha megnyerjük ez a csoportot, ahogy azt is, hogy az idény végén mi legyünk az abszolút bajnokok – kezdte Kerekes Lóránt.

– Ez a törekvés egyelőre körvonalazódni látszik, hiszen első helyen telel a csapat. Hogyan tudná feleleveníteni a mögöttünk hagyott őszt?

– A kezdetek nehezek voltak. Sajnos az edzések a teljes első félévben nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Ez nagy mértékben az én hibám is volt. Az első mérkőzést Cereden játszottuk, ahol kaptunk egy hatalmas pofont. Eddig ez az egyetlen vereségünk van a bajnokságban. Nem úgy van, hogy csak a mez és a név megy ki a pályára. Aztán hála istennek, ezt követően elkapták a fonalat a fiúk. A bátonyterenyei meccsünkön nagyon nagy fordítást hajtottunk végre. A második percben kettő-nullra mentek a hazaiak, a végén viszont úgy nyertük meg a találkozót öt-négyre a 92. percben, hogy közben tizenegyest is hárított a kapusom. Onnantól szépen hozták a fiúk az eredményeket. Voltak könnyebb és nehezebb mérkőzéseink, de szerencsére ott vagyunk, ahol terveztük. Több olyan mérkőzésünk is volt, amikor két-három embernek azt kellett mondanom, ne haragudjanak, de most nem tudnak beöltözni. A COVID a mi bajnokságunkra is rányomta a bélyegét, legfőképp a végére.

– Mi lehet az eddigi szereplés kulcsa?

– Pár éve már együtt játszik a csapat gerince. Összeszoktak a fiúk a serdülőben, és ugyan később sajnos kicsit szétszéledtek, sikerült őket újra összezongorázni. Megtanultak egymásért játszani, küzdeni a srácok. Szerintem ez lehet a titka a sikereinknek.

– Egyénileg ki tudna valakit emelni?

– Nem szeretnék senkit külön megemlíteni, mert csapatként értük el az eredményeket. Ehhez kellett a kapusunk, a védők, a középpályások, illetve a csatárok jó teljesítménye is.

– Miképpen vélekedik a mezőnyről?

– Egy-két csapat kilóg negatív irányba, de vannak nagyon szoros mérkőzések, amikre az előzmények ismeretében nem is számítottam. Évek óta követem ezeket a bajnokságokat, mert jó ideje mozgok az ificsapatok környékén, ennek tükrében komoly meglepetések értek, egyes riválisok, hogy tudtak fölállni ellenünk és szoros meccseket játszani.

– Hogy néz ki a téli szünet?

– Úgy terveztük, januárban kezdjük a felkészülést, ez viszont nagyban függ a járványtól. Szeretnénk heti két-három edzéssel és gyakorló meccsekkel hangolni a tavaszi folytatásra. Az eddigi gyér edzéslétszámunkkal szerintem nem fogjuk tudni megnyerni a bajnokságot.

– Pozitív változás esetén, akár egy veretlenül megvívott tavaszt is el tudna képzelni?

– Igen! Hazai pályán még egyébként sem találtunk legyőzőre, és reményeink szerint ez még sokáig meg is fog maradni. Ezen felül szeretnénk minél több gólt lőni. Végül pedig a másik csoport első helyezettjét is megverni, mely csapat most az Érsekvadkert. Végezetül, minden olvasónak békés, boldog karácsonyt kívánok, illetve betegségben mentes, boldog új évet! Köszönöm szépen a fiúknak ezt az őszt!

Fotó: Krajecz Béla.

Next Post

Élő videós közvetítés az Imperial-BTC futsalmeccsről

Egyenes adásban követhető a bajnoki. Hétfőn este ismét bajnoki mérkőzésen lesz érdekelt megyénk jelenlegi egyetlen férfi futsal csapata. 19.30-as kezdéssel a veretlen éllovas Imperial SSZE-nél vár piszok nehéz feladat a Bátonyterenyei TC-re. Weboldalunk ezúttal is élő videós formában sugározza majd a találkozót. Férfi futsal regionális bajnokság, Pest megyei csoport, 10. […]
error: Content is protected !!