Eljött az önkényes halasztgatások ideje a megyei fociban

Gabi

Vélhetően teljesen a feje tetejére fognak állni a bajnokság, ráadásul némelyek visszaélnek az új szabályozási rendszerrel.

A közelmúltban gyakorlatilag a magyar amatőr labdarúgás slágertémája volt, hogy folytatódnak-e a különféle küzdelmek vagy sem. Mostanra hivatalosan is eldőlt, hogy mindkét válasz helyes lehet jelen esetben. Új lebonyolítási rendszer lépett ugyanis életbe, ami azt jelenti, önkényesen, egyoldalúan elhalaszthatják az őszi idényből még hátralévő mérkőzéseiket a csapatok. Tehát a lehető legegyszerűbben megfogalmazva, aki akar, kiáll, aki nem szeretne, nem kötelező.

Pontos idézet az mlsz.hu-ról: 

“A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy amatőr csapat (NB III-nál alacsonyabb osztályú) nem tud, vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. Ez biztosítja a szükséges versenylehetőséget a fiatal tehetségek számára éppúgy, mint az egészségük megőrzése érdekében sportoló felnőtteknek. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható.

Az egészségügyi protokollok megtartása mellett további higiéniai előírásokat és ajánlásokat állított össze a szövetség, például az öltözők vagy buszok használatával kapcsolatban, a helyszínek előkészítése és folyamatos fertőtlenítése kérdésében. A maszk használata természetesen a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező.

A 484/2020. (XI. 10.). kormányrendelet részleteit kedden este ismerhette meg az MLSZ vezetése. A megjelent rendelet lehetőséget ad a versenyszerű sporttevékenységre, edzések és mérkőzések megtartására.”

Úgy tudjuk, el is indult a lavina. Már jó pár nógrádi csapat jelezte, többször nem fog kiállni ebben a naptári évben. Ezzel nincs is gond, sőt érthető a jelenlegi rendkívüli vírushelyzetben. Az azonban finoman szólva is sportetikai kérdéseket vet fel, hogy egyes vezetők ki akarják játszani a szabályt. Itt arra gondolunk, kijelentették az ellenfélnek, hogy ők bizony szombaton nem fognak kiállni, vagy vasárnap lesz a meccs vagy akkor halasztanak tavaszra. Vagy éppen fordítva, vagy szombaton lesz lejátszva az eredetileg vasárnapra kiírt találkozó vagy akkor halasztanak, mert megtehetik. Nos, az ilyen és ehhez hasonló történések is azt bizonyítják, kis megyénk egyes sportvezetőinek is lenne hová fejlődnie…

Next Post

Megszenvedve nyert a Mátramindszent

Kis híján meglepetést szerzett a Nógrádsipek. Az elmúlt hétvégén a biztos győzelem tudatában fogadta a Nógrádsipeket a Mátramindszent a keleti megye háromban. Ugyan két hét szünet vághattak neki a tizenharmadik körben esedékes meccsnek a hazaiak, ettől függetlenül toronymagas favoritnak számítottak. A várakozásokhoz képest alaposan leforrázták ellenfelüket a vendégek, akik az […]
error: Content is protected !!