Nyikos József is szót kért

Gabi

Kendőzetlen őszinteséggel vállalta gondolatait a jelenlegi helyzetről az egykor játékosként szép karriert befutó, manapság edzőként a Nőtincset irányító szakember.

A közelmúltban egyre másra megjelentek ilyen-olyan vélemények a koronavírus miatti rendkívüli helyzet kapcsán. Többen is elmondták már álláspontjukat. Nemrégiben a megye egyben szereplő Nőtincs SE szakvezetője, Nyikos József is jelezte irányunkba, hogy el szeretné mondani meglátásait az említett téma kapcsán. Következzenek az egykoron labdarúgóként tekintélyes karriert befutó, jelenleg edzősködő szakember gondolatai!

– Azért szólok hozzá én is ehhez a vitához, mert nagyon sok edző vette fel velem a kapcsolatot – mondta Nyikos József. Ők a véleményem felől érdeklődtek, én hogyan látom ezt a jelenlegi szituációt. Úgy gondolom, mindkét, korábban véleményt formáló edzőnek van igazsága. Az egyik hivatkozik a járványhelyzetre, ami tény. Ez így van, ettől nem tudunk szabadulni. Ehhez kell igazodnia a sportnak. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságát bármilyen felelősség terhelné. Azért nem, mert a kormány hozott egy rendeletet, amihez az MLSZ igazodott. Örülni kellene, hogy lehet játszani. Innentől az egyesületeké a felelősség, ugyanis, ha a klub elindul egy bajnokságban, legyen aztán bármilyen körülmény, a soron következő mérkőzésre biztosan ki tud állítani tizenegy játékost. A Rimóc ugyan legutóbb nem lépett pályára, hozzánk még is eljött, miután intelligensen megbeszéltük ezt az elnökükkel, hogy jobb játszani, mint esetleg nem.

Szeretnék a saját példámból kiindulni. Amióta megye egyesek vagyunk, még egyszer nem tudtunk úgy fölállni, ahogy szerettünk volna, mert minket is sújtott ez a betegség, vagy valaki kontaktszeméllyé vált, ezért karanténba került. Ekkor azt tettem, hogy az ifiből vagy az öregfiúkból hoztam embert a csapathoz, és velük álltunk ki. Aki szerint tizenegy főt nem lehet összehozni, azzal nyugodtan vitába szállok, mert ez tény. Direkt nem használom azt a szót, hogy ez az igazság, mert azt senki nem tudja, hiszen az egy szubjektív dolog, ami tapasztalatokon át szűrődik.

Annak ellenére, hogy azt gondolom, mindenkinek a saját egészsége a legfontosabb, és ehhez alkalmazkodva kell ezt a dolgot minél hamarabb megoldani úgy, hogy mielőbb le legyenek játszva a mérkőzések, hiszen májusig le kell őket bonyolítani. Egyetértek Eőry úr véleményével, de következetességet várna el az ember. Ha a demokrácia jegyében azt mondják a játékosok, hogy már nem akarnak pályára lépni, még mindig van olyan lehetőség, hogy vissza lehet lépni a bajnokságtól. Győri Zoli véleménye is nagyon fontos, aki azt mondja, több csapatnál sántít a dolog. Mikor az egyik héten azt látjuk, nem játszanak, a másik hétre pedig, miután meggyógyultak a hiányzók, már pályára lép a csapat. Ők nem lehetnek ugyanolyan fertőzéshordozók? Volt olyan csapat, ahol ugyan lemondták a bajnokit, azon a héten edzettek, az edző pedig pályása is lépett. Itt kell következetesség, ha már azt mondom, félek a járványtól, akkor el kell zárkózni attól, hogy emberek közé menjek. Ehhez a helyzethez mindenkinek alkalmazkodnia kell, és így kell megoldani ezt szituációt.

A futballnak mindenképpen az segít, ha lejátsszuk a mérkőzéseket és nem halasztgatunk! Ez visz előre! Szerintem mindenki azt szeretné, hogy a nógrádi foci egyre feljebb emelkedjen. Más megyékből nem nagyon hallom, hogy halasztgatnak. Szerintem egyébként az ilyen csapatokra megharagszanak a többiek. Nagyon sok volt csapattársammal beszéltem erről, és ők hasonlóképpen gondolkodnak. A mi időnkben nem maradhatott el edzés vagy mérkőzés! Ennek pedig most is így kellene lennie, bármennyire is súlyos a helyzet. Az semmiképpen nem megoldás, hogy  tologatunk meccseket és nem játszunk. Szerintem minden edzőben dúl a versenyszellem. Én még azt is megértem, ha valaki ezzel taktikázik, csak akkor ne hivatkozzunk járványra. Mert akkor lesznek olyan csapatok, ahol más véleménnyel rendelkeznek. Innen is szeretnék mindenkinek fertőzésmentes időszakot találni! Minél előbb próbálja mindenki beoltatni magát, hogy minél előbb legyünk túl ezen az egész eszement mizérián, ami itt a világban zajlik. Ne mutogassunk egymásra ujjal, mert ez nem jó! Ez esetben ilyen viták fognak kialakulni. A legfontosabb, és ez legyen a végszó, én kitartok azon véleményem mellett, miszerint nincs olyan, hogy egy egyesület ne tudjon tizenegy embert kiállítani a soros mérkőzésre!

Next Post

Kizárták a Kállót

Harmadik ki nem állása miatt nem folytathatja a keleti megye hármas szezont az érintett csapat. Igen érdekes hírről vagyunk kénytelenek beszámolni. Immáron ugyanis hivatalosan biztossá vált, hogy nem folytathatja a 2020/2021-es szezon küzdelmeit az idény korábbi szakaszában a keleti megye háromban versenyző Kálló SE. Az említett csapat a mögöttünk hagyott […]
error: Content is protected !!