Visszatért a helyes útra a Nőtincs

Gabi

Egy döntetlennek kinéző mérkőzésen maradt alul a Mohora.

Az előző hétvégén a Mohorát fogadta a Nőtincs a megye egyben. Nyíltnak ígérkezett a tizenegyedik fordulóban lejátszott mérkőzés, sejthető volt, nagy küzdelemben dőlhetnek el az érdemi kérdések.

Így is történt, alaposan megbirkóztak egymással a felek a nehéz talajon. Kiegyenlített mederben indult be a csata, aztán az első félidő derekán Bánáti révén megszerezték a vezetést a házigazdák, a fiatal debütáló, Petrik adta a gólpasszt csapattársának.

Ezt követően próbálkoztak a talpra állással a vendégek, de leginkább csak labdatartásban jeleskedtek. Ahogy a szünetig, a második etapot is kihúzták a nőtincsiek, csupán kapufáig jutott az egy-nullás vereséget szenvedő másik oldala a döntetlennek kinéző csata zárásakor. Az igazi játékot nélkülöző birkózás végén fontos győzelmet könyvelhetett el Nyikos József társulata, három fiaskó után örülhettek a hazaiak.

Megyei I. osztály, 11. forduló:

Nőtincs SE-Mohora SE 1-0 (1-0)

Nőtincs, sportpálya, 100 néző. Vezette: Urbán V. (Szolik M.)

Nőtincs SE: Rácz M. – Gyuricza, Kiss D. (Molnár, 46.), Kovács K., Matyóka – Petrik (Nógrádi, 46.), Somogyi, Nagy B., Tamis (Hugyecz, 60.) – Szunter (Sirkó, 84.), Bánáti. Vezetőedző: Nyikos József.

Mohora SE: Földi – Lavkó, Széles B., Baranyi T., Bera – Bartal (Hugyecz, 46.), Káposzta, Rácz D., Pistyúr (Benécs, 69.) – Széles G. (Menyhárt, 85.), Gál (Szedlacsek, 75.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Kiss D., Somogyi, Nagy B., Matyóka, Nógrádi, ill. Pistyúr, Bera

Gól: Bánáti (21.)

Jók: Rácz M., Bánáti, ill. Bera, Káposzta, Lavkó, Rácz D.

Nyikos József: Eléggé gyenge színvonalú mérkőzés volt, inkább a küzdelem dominált, de az nagyon, mindkét csapat részéről. Az előző fordulóhoz képest ezúttal megvolt, amit akkor hiányoltam, az akarat, a hozzáállás, illetve megfelelő agresszivitás. Mindez úgy, hogy a csapat hatvan százaléka hiányzott, betegség, sérülés miatt. Sok olyan játékos lépett pályára, aki még nem is szerepelt megye egyben, fiatalok, sérültek, öregek. Ezzel nem az ellenfelet akarom ledegradálni, mert mezőnyben teljesen kiegyenlített meccs volt, ha pedig azt nézzük, az iksz talán igazságosabb lett volna. Ennek ellenére mégis nálunk voltak a meccslabdák. A vendégek mezőnyben próbáltak játszani, már amennyire hagytuk, de csak egy helyzetet tudtak felmutatni, amikor nagy bravúrral védett a kapusunk. Ezen kívül nem nagyon jutottak el a kapunkig. Pontatlanul, sok hibával játszottunk, viszont mégis ültek a támadások. Bár nem azt a játékot nyújtottuk, amit megszoktunk magunktól, az akarat meghozta a győzelmet. A hiányzók és a felállásunk fényében azt mondom, nagyon értékes lehet még a bajnokságban az a három pont, amit így tudunk megszerezni.

Mátyás Zsolt: – Beigazolódott, amire számítottunk. Egy kőkemény ellenfél, kritikán aluli játéktérrel. Ennek ellenére mezőnyben jól futballoztunk. A hazaiak fölé nőttünk labdabirtoklásban, többnyire az ő térfelükön folyt a játék, de támadásainkat sok szabálytalansággal tördelték már a középpályán. Amikor pedig eljutottunk a támadó harmadba, sok technikai hibát vétettünk és hoztunk rossz döntéseket, így csak egy kapufáig jutottunk, míg ellenfelünk egy kontra végén betalált. Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, az egy pontra mindenképp rászolgált volna csapatom.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Remek fordítással diadalmaskodott a Palotás

Hiába mehetett kétgólos előnnyel a szünetre az Építők, végül a vendégeké lett a három pont. A mögöttünk hagyott hétvégén az Építők KC otthonába olt hivatalos a Palotás A megye egyes bajnokság tizenegyedik körének legérdekesebbnek ígérkező összecsapása várt a csapatokra, előzetesen abszolút nyíltnak tűnt a csata. A betegséggel bajlódó edzőjüket, Jele […]
error: Content is protected !!