Némi magyarázat az MLSZ döntéséhez

Gabi

Megpróbáljuk részletesebben taglalva ismertetni a fejleményeket.

Mint arról már beszámoltunk, hétfőn este végre valahára ismertette az MLSZ, hogy mi lett a március 16-án felfüggesztett bajnokságok sorsa. A hivatalos hírek arról szólnak, hogy NB II-től lefelé valamennyi küzdelemsorozat lezárásra került a jelenlegi tabellával. Bár korábban már ismertettük a legfontosabb tudnivalókat, most kicsit bővebben próbálunk meg foglalkozni a fejleményekkel. Vegyük sorsa a különféle bajnokságokat!

Az NB III Keleti-csoportjának újoncként nekivágó BSE nyilván a következő idényben a harmadik vonalban versenyezhet, Nagy Tibor legénysége a kilencedik helyen fejezte be az említett versengést. A megyei első osztályban nem lesz bajnok, ahogy az érmek sem kerülnek kiosztásra, ezen felül pedig nem esik ki senki, a perpillanat utolsó két pozíciót elfoglaló Karancsberény és Szendehely sem. Viszont, attól függetlenül, hogy az SBTC nem teheti zsebre az aranymedáliát, egészen biztosan nevezhet a harmadosztály 2020/2021-es kiírására, ami azt jelenti, hogy ettől a szezontól kezdve ismét két nógrádi tagja lesz az NB III-nak. Jogos a kérdés, mi lesz a Stécé feljutása miatt megüresedett hellyel? A válasz egyszerű, amennyiben a Bánk élni kíván a lehetőséggel, felléphet, ha nem, akkor a Nőtincsen lesz a sor.

Ezzel együtt, már rá is térhetünk az alacsonyabb ligákra. Ahogy feljebb, a megye kettőben sem lesz bajnok, érmesek és kiesők, bár az utóbbi kategóriába amúgy sem tartozott volna bele senki. A Bánk jövője egyelőre még talány, ami azonban tuti, hogy a nőtincsiek mindenképpen feljebb akarnak lépni, mely opció nem is ördögtől való, mivel két-három jelenlegi megye egyes klub fölött ilyen-olyan okok miatt ott lebeg Damoklész kardja, szóval még az Építők KC sem sansztalan.

Hogy nézhet ki a következő megye kettes mezőny? Két-három gárda felkerülésével még tovább csökkenhet a létszám, olyan egyesületről pedig nem igazán hallani, amely a megye háromból feljebb szeretni jutni. Pedig gyakorlatilag ennek mindenkinek volna lehetősége, sőt még olyan klubok is csatlakozhatnának rögtön a szóban forgó bajnoksághoz, amik kisebb-nagyobb kihagyás után indítanak újra csapatot, mint például tavaly a Bercel.

A megye háromra is igaz, ami fentebb, nincs bajnok és érmesek sem. Természetesen az utánpótlás vonalon is hasonlóképpen fest a zárás, sem az U19-ben, sem az U16-ben, sem pedig U14-ben nem lesz aranyérmes, ahogy a többi medália sem kerül kiosztásra. Amennyiben radikális fordulat nem jön közbe, az új szezonok augusztusban indulhatnak.

Next Post

,,Megszerettem ezt a feladatot"

A korábban az SBTC szerelését az NB I-ben is magára öltő, később edzőként sikereket elérő Balga József napjainkban technikai vezetőként van jelen a salgótarjáni futballban. A nógrádi labdarúgásban szerencsére találkozhatunk pár öreg motorossal is, akik ilyen-olyan formában már jó ideje jelen vannak szűkebb környezetünk focijában. Mint például az a Balga […]
error: Content is protected !!