,,Nem a helyezésben mérem az eredményt”

Gabi

A megye egyes bajnokság tizenharmadik pozícióját elfoglaló Szécsény edzője, Kelecsényi Gábor szerint csapatánál kiemelt fontossággal bír, hogy minél több fiatalnak adjanak lehetőséget.

Ugyan jelenleg a téli szünet kellős közepén állomásozik a megye egyes mezőny, a következő időszakban egymás után igyekszünk majd megszólaltatni a csapatok trénereit a mögöttünk hagyott őszi idény kapcsán. A Szécsény együttese a tizenharmadik helyről várhatja a pontvadászat folytatását. Az ezidáig három győzelmet, egy döntetlent, illetve hét vereséget elkönyvelő társulat eddigi szereplése kapcsán a fiatalos kerettel rendelkező gárda vezetőedzőjét, Kelecsényi Gábort kérdeztük.

– Mennyire csalódott együttese jelenleg elfoglalt helyezése miatt?

– Nem vagyok csalódott, hiszen a nyáron úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy új alapokra helyezett, fiatal csapatunknak kell minimum egy év a felnőtt bajnokságba való beilleszkedéshez – mondta Kelecsényi Gábor. Bár az elején előkelőbb helyezést határoztunk meg, amit inkább motivációnak szántunk, mint elvárásnak.

– A huzamosabb ideig tartó eredményesség elmaradásától függetlenül látott pozitívumokat?

– Én most nem a helyezésben mérem az eredményt, hanem hogy összeállt egy olyan csapat, ami az eddigi években nem volt itt Szécsényben. Akik szeretnek edzésre jönni (átlag tizennégy fő/foglalkozás), amin keményen dolgoznak, jó közösséget alkotnak, szorgalmasak, tisztelettudók, és még sorolhatnám a jelzőket, ez az, ami eredmény számomra.

– Két-három találkozó erejéig viszont képesek voltak remek produkciókkal előrukkolni. Mi lehetett más ezeken a fellépéseken?

– Igen, azokon a mérkőzéseken az elejétől a végéig koncentráltan, fegyelmezetten, határozottan tudtunk játszani. A többi mérkőzések felemásra sikerültek. Első meccseinken a védekezésben voltunk bizonytalanok.

– Egyénileg mely játékosaival volt megelégedve?

– Mindenkivel.

– A mezőny egyik legfiatalabb garnitúrájával rendelkeznek, emellett pedig kiemelten foglalkoznak az utánpótlással. Miért tartják lényegesnek ezt a klubmodellt?

– Utánpótlás csapataink minden korosztályban ott vannak a Bozsik-rendezvényeken, illetve a megyei bajnokságokban. Próbálunk minél több helyi és környékbeli gyerekeket bevonni az egyesület életébe. Szeretnénk lehetőséget adni mindenkinek, fiúknak, lányoknak, a rendszeres egészséges mozgásra, játékra, fejlődésre, tanulásra. Egyesületünk mottója “Mindenünk a foci”, ezt szeretnénk átadni a gyerekeknek, és ezért mindent megpróbálunk megtenni, hogy rendezett körülmények között tudjanak sportolni, habár néha szélmalomharcot vívunk emiatt. Fontosnak tartjuk, hogy korosztályos csapatainkból minél több fiatal bemutatkozzon a felnőtt csapatban. Most is tizenkét-tizenhárom játékos van a felnőttkeretben, akik a korosztályokat végigjárva kerültek oda.

– Hogyan néz ki a téli időszak önöknél?

– December 5-én fejeztük be az edzéseket, ami után jött a pihenő. Sajnos a téli teremtornák elmaradnak, ahol eddig tudtak mozogni a fiúk a szünetben.
A felkészülést január 11-én kezdjük, aminek pontos programját megkapták már a játékosok, amiben hét edzőmeccs szerepel.

– Mit vár tavasszal?

– Bízom benne, hogy a járványhelyzet véget ér, és mindenki egészségesen tud készülni. A folytatásban nagyobb magabiztosságot és önbizalmat várok a csapattól, egyben azt, hogy jó kedvvel, szorgalommal, kitartással folytatják az elkezdett munkát. Köszönöm az érdeklődést. Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok.

Next Post

Élő videós közvetítés a Tóalmás-BTC futsalmeccsről

Egyenes adásban követhető a női bajnoki. Vasárnap este ismét parkettre lép a női futsal NB II Keleti-csoportjában szereplő ReklámPress-BTC. Aktuális mérkőzésén az SK Tóalmás otthonában vendégeskedik Tóth Zsolt csapata. A 18.45-ös kezdéssel esedékes meccset élő videós formában közvetíti weboldalunk. Női futsal NB II, Keleti-soport, 7. forduló, 2020. december 20. (vasárnap), […]
error: Content is protected !!