Mit tartogathat az elkövetkezendő időszak a magyar futballban?

Gabi

Egyelőre csak találgatásokat hallani, de megpróbáltuk összeszedni a lehetséges forgatókönyveket egy esetleges bajnoki szünet kapcsán.

Mint az nagy valószínűséggel valamennyi olvasónk számára ismert, a koronavírus miatti pánik napjainkra a magyar futballt is elérte. A sajnálatos itthoni megbetegedéseket követően az MLSZ előbb úgy határozott, zárt kapussá tesz valamennyi mérkőzést, majd ezután az a döntés született, hogy március 16-tól semmilyen korosztályban nem rendezhetnek meccseket az utánpótlásban. Különféle klubok egymás után jelentik meg, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel, edzést sem fognak tartani fiatal labdarúgóiknak. Azt leszögezhetjük, az emberi élet, az egészség a legfontosabb!

Gyakorlatilag kimondhatjuk, jelenleg nem az a kérdés, hogy a felnőttfoci is fel lesz-e függesztve Magyarországon, hanem az, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Egyes információk alapján, ez ügyben hétfőn vagy kedden ülnek majd össze a Magyar Labdarúgó Szövetségben. De mi történhet akkor, amennyiben hivatalos lesz egy esetleges szünet? Szintén lényeges talány, egy ilyen mérkőzés nélküli időszak esetén, mi történne a félbehagyott bajnokságokkal? Értesüléseink szerint, sok múlhat azon, milyen ütemben terjed majd a vírus, egyáltalán, mikor lehet azt kellő nyugalomban kijelenteni, hogy túl vagyunk rajta. Sejtések szerint, két-három hónapot felölelő kényszerszünet bizony benne lehet a pakliban.

Az borítékolható, Eb nem lesz a nyáron. A hozzánk eljutó, hivatalos formában meg nem erősített információk alapján pedig, ebben az esetben előfordulhat, ott folytatható majd egy-egy pontvadászat, ahol abbamaradt, ami azt jelentené, nem lesz nyári pihenő, egyben akár a következő idény kezdése is automatikusan eltolódna. Egyes hangok szerint, szintén szóba jöhet, hogy egy az egyben lezárásra kerülnek a küzdelemsorozatok, a jelenlegi állásokkal, bár ez az eshetőség több szempontból is vonhatna maga után egyéb érdekességeket.

Itt tartunk most, előbb-utóbb hamarosan okosabbak lehetünk. Addig is, mindenki figyeljen oda a saját és mások egészségére is, ha lehet, kerüljék a tömeget, egyben fektessenek kellő hangsúlyt a higiéniai lépésekre!

Next Post

Így kapott ki a Tállyától a BSE

Videós összefoglaló az NB III-as ‘gyarmatiak kétgólos otthoni vereségéről. Mint ismert, a BSE kettő-nullás hazai vereséggel zárta az NB III Keleti-csoportjának tizenkilencedik körében lejátszott Tállya elleni fellépését. A Borsod megyei gárda már az első félidőt követően kialakította a végeredményt, a vendégek előbb az első etap derekán, majd éppen a szünet […]
error: Content is protected !!