Mindenki vegye komolyan a zárt kapus mérkőzések tényét!

Gabi

Fegyelmi vétséget követ el és komoly büntetésre számíthat az a klub, amely nem tesz eleget az MLSZ elvárásainak.

Mint az már vélhetően mindenki számára ismert, illetve a közelmúltban weboldalunk is beszámolt róla, a koronavírus miatt határozatlan ideig, valamennyi Magyarországon lebonyolításra kerülő mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszani. Adódik a kérdés, mit is jelent ez a gyakorlatban!

Egy sportszervezetből maximálisan huszonöt fő lehet jelen egy meccsen. Ebbe a létszámba a hazaiak gárda esetében beletartozik az összes nevezett játékos, a kispadon regisztrációs kártyával rendelkező személyek, a szükséges technikai személyzet (gondnok, szertáros). Vendégek esetében: szintén a nevezett játékosok, illetve regisztrációs kártyával bíró személyek. A huszonöt fős limitált kontingensbe sorolható bele egy csapat média munkatársa, egyben a kilencven percről videó felvételt készítő illető is! Ezt a névsort hatvan perccel a kezdés előtt kell leadni a jelenlévő ellenőrnek, ami ha nincs, fél órával a mérkőzést megelőzően a sípmesternek.

Ezen felül, a létesítményeben lehetnek a játékvezetők, az ellenőrök, az előírt rendezői gárda minimális létszámmal (Megye egy: 10 fő, megye kettő: 8 fő, megye három: 6 fő, utánpótlás meccs: 4 fő), az egészségügyi személyzet (mentősök), a labdaszedők (10 fő, 14 éven felüliek). További információ, hogy a kezdősípszó előtti, utáni kézfogásokat kötelezően mellőzni kell! A kerítéssel határolt sporttelepekre a mérkőzés kezdését megelőző egy órával, a mérkőzést követő egy óráig csak a főtitkári tájékoztatóban szereplő személyek engedhetők be. Ha a sporttelepen belül magántulajdonú vendéglátó egység található, a sporttelep területére azon keresztül sem juthat be illetéktelen személy.

Felhívjuk a klubok, a szimpatizánsok figyelmét, senki ne a kiskapukat keressen, éppen ellenkezőleg, mindenki tegye félre önös érdekeit és próbáljon meg felelősségteljesen gondolkodni, hiszen nem véletlenül hozták meg ezeket a szabályokat! Azok az egyesületek, amelyek megszegik a felvázolt elvárásokat, fegyelmi vétséget követnek el, ami azt jelenti, komoly pénzbüntetésre, pályabetiltásra is számíthatnak! Fontos megemlíteni, ez a cikk az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának illetékesével való konzultációt követően született. Mindenki vegye tudomásul a leírtakat, ez vonatkozik a klubokra, a játékvezetőkre, illetve a szurkolókra is!

Next Post

Két meccs már biztosan elmarad szombaton

A Pásztó elővigyázatosságból elhalasztotta karancsberényi fellépését, a Szent Imre DSE pedig úgy döntött, nem utazik el Bánkra. Nemrégiben jutott el hozzánk a hír, miszerint elmarad a megyei első osztály tizenkilencedik fordulójára tervezett Silver Tüzép-Karancsberény-Pásztó SK bajnoki. Úgy tudjuk, a vendégek elővigyázatosságból mondták le a mérkőzésen való részvételt, mert az elmúlt […]
error: Content is protected !!