Mesteri várakozások a hétvégi megye egyes bajnokik előtt

Gabi

A hat érintett csapat edzője mondta el előzetes gondolatait a szombati mérkőzéseket megelőzően.

Ahogy beharangozónkból már kiderült, szombaton három korábban elhalasztásra kerülő bajnokit fognak bepótolni a megye egyben. A maga nemében mindhárom csörte érdekesnek ígérkezik. Mind a hat érintett edzőt megszólaltattuk a kezdősípszókat megelőzően. Lássuk a mesterek előzetes gondolatait!

A 12. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2021. február 20. (szombat), 14.00:

Érsekvadkert SE-Karancslapujtő KSE

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya. Élő videós közvetítés weboldalunkon.

Szenográdi Péter, az Érsekvadkert SE játékos-edzője: Úgy gondolom, amit kellett és szerettem volna megcsinálni januárban, azt sikerült megvalósítani. A létszám is elfogadható volt. Az utolsó két heti semmittevés a pálya alkalmatlansága miatt viszont nem jött a legjobbkor. Így felemás érzéseim vannak, de hát, azért vagyunk, hogy ezt is megoldjuk. A felkészülési mérkőzéseken elsősorban nem az eredményt néztem, hanem a mutatott játékot és a kellő futómennyiséget. Amit gyakorlunk és kérek, azt nagyon jól végre hajtottuk mindegyik találkozón, ezért is lett ilyen eredményes ez a szakasz. Ha ezt a fegyelmezett hozzáállást tétmeccsen is ki tudjuk vinni a pályára, akkor elégedett leszek a csapattal. Jó ellenféllel fogunk játszani szombaton. Biztosan fel lettek készítve a bajnoki rajtra a vendégek. Mi is készülünk, és remélem, mindent megteszünk majd a sikerért. Azt várom, hogy élvezzük a játékot és tegyünk meg mindent a csapatért. Elvileg nem lesz hiányzónk.

Romhányi Tamás, a Karancslapujtő KSE játékos-edzője: Január 12-én kezdtük a felkészülést. Heti két-három edzést terveztem és öt edzőmeccset kötöttem le, amiből az utolsót már le sem tudjuk játszani, mert szombaton már bajnoki van. Jónak értékelem a csapat alapozását, több játékos is kiváló munkát végzett. Az utolsó előtti hetet kivéve, végig tudtunk edzeni a kis műfüves pályánkon, ami megkönnyítette a munkákat. Mondjuk, egy kicsit látszik is a csapaton, hogy nagypályán csak a előkészületi meccseken voltunk. Egy távozónk van, Bellér Balázs, és egy játékosunk egyelőre abbahagyta a focit, név szerint Racs Máté. Mindkettőjük döntése rosszul érintett, mert ‘lapujtői srácokról van szó és segítségére lettek volna a csapatnak, de tiszteletben tartom az elhatározásukat, és ha nehezen is, de elfogadtam. Érkezők is vannak. Oláh Ádám már velünk kezdte a felkészülést és végig keményen dolgozott. Egyértelműen erősítést jelent. A héten sikerült még egy játékost igazolnunk. Lavrik Kevin személyében, aki Tállyáról érkezett hozzánk. Gyors, technikás és több poszton is bevethető. Én még itt megemlíteném Czigler Benettet is, aki SBTC-nél kezdte az évet, de végül mégis maradt, és ezzel nagy örömet okozott nekünk. Az ellenfelünk téli eredményei önmagukért beszélnek. Rengeteg gólt rúgtak és szinte egyet sem kaptak. Fiatal, összeszokott társaság, egy fiatal, ambiciózus edzővel. Úgy gondolom, a következő évek meghatározó csapata lesz ez a ‘Vadkert. Csapatomnak a legjobb arcát kell mutatnia ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni szombaton. Mindenkinek maximálisan koncentrálni kell, mert az Érsekvadkert nagyon komoly erőt képvisel. Sajnos sokan sérüléssel bajlódnak. Kovács Balázs, Pál Gergő, Oláh Ádám és Zsély Dániel játéka is kérdéses.

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2021. február 20. (szombat), 14.15:

Mátraterenye SE-Rimóc SE

Helyszín: Hatvan, Népkerti Sporttelep, műfüves pálya.

Bujtár Tamás, a Mátraterenye SE játékos-edzője: Január 12-én kezdtük a felkészülést, heti két edzés és egy edzőmérkőzés szerepelt a programban. Sajnos csak tornateremben és kis műfüves pályán tudtunk edzeni, ami meg is látszott az első két edzőmeccsen, de úgy gondolom, amit akartunk, terveztünk, így is sikerült megoldani az alapozás során. 2. Több meghatározó játékosunk is úgy döntött, hogy máshol folytatja, nekik sok sikert az új csapatukban! Vannak visszatérő játékosaink: Kotroczó Ádám, Kotroczó Róbert és Adorján Zalán. Jól ismerem őket, és tudom, hogy mire képesek. Csatárposzton pedig az új játékosunkra, Kovács Erikre vár majd óriási feladat! Nagy változások történtek a hétvégi ellenfelünknél, tudom, több játékost is igazoltak, és komoly kézbe került a csapat. Nehéz mérkőzésre számítok, mindig az első bajnoki meccs a legnehezebb. Egy jó kezdés sok erőt és önbizalmat adhat a csapatnak. Nem vár ránk könnyű feladat, de készülünk a találkozóra és mindenképpen szeretnénk “itthon” tartani a három pontot. Úgy néz ki, Lengyel Dávidra csak a következő szezonba tudunk számítani. Domán Ricsi és Sipkó Bence is sérült, ők biztos nem lesznek a hétvégén. Mellettük van még pár játékos, aki kisebb sérüléssel bajlódik, de remélem, ők rendben lesznek szombatra.

László Loránd, a Rimóc SE vezetőedzője: Nagy nehezen indult el a felkészülés. Folyamatos létszámproblémák voltak, vannak. Heti két edzéssel készültünk. Sok a lemaradásunk minden téren. A keretbe egyénileg minőségi játékosok érkeztek, ennek ellenére még nincs meg a teljes összhang, akadozik még a gépezet. Továbbra is nagyon kevesen vagyunk. A Mátraterenye minden tekintetben előttünk tart. Ezen a szinten minőségi keretük van, egy felkészült edzővel, heti négy edzéssel, sok edzőmeccsel a hátuk mögött. Szombaton egyelőre nagy csodára nem számítok, továbbra is a cél, hogy ki tudjunk állni, és hogy valami visszaköszönjön az elvégzett munkából. Strihó Zsoltira nem számíthatok hétvégén, sajnos az átigazolása még folyamatban van.

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2021. február 20. (szombat), 14.30:

Diósjenő SE-Szécsény VSE

Helyszín: Diósjenő, műfüves pálya.

Eőry Tibor, a Diósjenő SE vezetőedzője: Elég hektikus volt a felkészülésünk. Jól sikerült, el is kezdtük lejátszani a tavaly elmaradt mérkőzéseket. A Palotással le is tudtuk, jó formában voltunk, folytattuk is volna, erre megint meg kellett állni. Nem tudtunk játszani az időjárási viszonyok miatt. Most újból próbálunk fölpörögni. Úgy érzem, rendben van a csapat, és az időjárástól eltekintve minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Mi szeretnénk minél hamarabb lejátszani a Mohora elleni meccset. Ez az ellenféltől fog függni. Rajtuk fog múlni, hogy beleegyeznek-e valamelyik javaslatunkba. Az biztos, hogy hét közben kell majd pótolnunk. Nem sokat tudok a Szécsényről. Ahogy láttam, valamikor jól szerepeltek az edzőmérkőzéseiken, valamikor kevésbé. De hát, ebből nem lehet levonni messzemenő következtetéseket. Mivel fiatal csapatról van szó, elég hullámzó a szereplésük, vannak kiugró teljesítményeik és nagyon gyengék is. Nem tudom, ellenünk melyiket fogják produkálni. Úgy néz ki, hétvégén már Kapa Sándor és Krizan Bálint is bevethető lesz. Bár ezt félve mondom, akkor lesz biztos, ha már a kezemben lesznek a játékengedélyek. Egyébként gyakorlatilag minden rendben van, visszajelzett a Szlovák Labdarúgó Szövetség is és elkészült a sportorvosi engedélyük is. A hosszú időre kidőlő Bőgér Ákoson kívül egy hiányzónk lesz. Lami István öt sárga lap miatt nem léphet pályára.

Kelecsényi Gábor, a Szécsény VSE vezetőedzője:  Elégedett vagyok a felkészülésünkkel, jó hangulatban, szép létszámmal tudtak részt venni a fiúk a foglalkozásokon, bár sajnos az utóbbi két hétben csak erőnléti dolgokkal tudtunk foglalkozni az időjárás miatt.. A keretünket az U19-ből és két, hosszabb kihagyás után visszatérő játékossal erősítettük meg, így tovább fiatalodva. Sajnos a visszatérő Géczi Patrik megint megsérült, így rá már nem számíthatok. Az ellenféllel először találkozunk a bajnokság során, ők az ősz végén már nem vállalták a találkozót a vírus miatt. Az eredményeik alapján egységes, jó csapatként haladnak a kitűzött céljaikért, és már túl vannak egy sikeres bajnokin is. Szombaton nehéz meccsre számítok, ahonnan ponttal szeretnénk hazatérni. Több hiányzó is lesz sérülés és munka miatt: Lőrik, Komár, Gombár, Szintai, Horváth Péter, illetve Juhász, aki eddig jelezte, hogy nem tud jönni.

Next Post

Szombaton már tétmeccset játszanak a keleti megye háromban

Az éllovas Mátramindszent a télen megerősödő Felsőtoldot fogadja. Szombaton beindul a tavaszi szezon a keleti megye háromban, a tizenegyedik fordulóból elhalasztott összecsapáson a Mátramindszent a Felsőtoldot fogadja. A házigazdák lelkiismeretes és példamutató hozzáállásának köszönhetően kerülhet sor a mérkőzésre. Mivel a hazaiaknak már hiányzott a futball, játszani akartak, az elmúlt napokban […]
error: Content is protected !!