Jöhet a tizennyolcadik forduló a megye egyben

Gabi

A Karancslapujtőt fogadja a Berkenye, a Mohorát látja vendégül a Palotás, a Nőtincs ellen javítana a Pásztó.

A következő hétvégén a tizennyolcadik kört rendezik meg a soros megye egyes szezonban. Szombaton négy, vasárnap pedig két meccsre kerül sor. Egy összecsapást elhalasztottak. Lássuk, mire számítunk mi a közelegő találkozók kapcsán!

START HIBO Megyei I. osztály, 18. forduló:

2021. április 3. (szombat), 16.00:

Berkenye SE (1.)-Karancslapujtő KSE (2.)

A komplett tavaszi szezon egyik leginkább várt mérkőzésen nézhetnek egymással farkasszemet a gárdák, kiemelkedő rangadónak nézünk elébe. Az iménti megállapítás hatványozottan igaznak bizonyult volna, ha az előző két fordulóban nem botlanak meg a látogatók, mivel azonban fájó pontvesztéseket könyvelhetett el Romhányi Tamás legénysége, jelenleg tíz bajnoki egységgel rendelkezik többel az éllovas a második helyezettnél. A házigazdák még mindig veretlen mérleggel büszkélkednek az idényben, és mivel az évadból hátralévő meccsek száma egyre inkább fogy, fokozatosan nő rá az esély, hogy Mohácsi László együttese nem talál legyőzőre a kiírás folyamán. Persze még pár nagy csatát meg kell vívnia az előnyét folyamatosan növelő listavezetőnek, mint például most szombaton, ne feledjük, ősszel is megszenvedtek a délnyugat-nógrádiak harapós riválisuk otthonában. Ezúttal persze más lesz a leányzó fekvése, otthonukban valamelyest közelebb lehetnek az üdvösséghez a jobb formában levő hazaiak, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet a feltámadásban bízó ‘lapujtőiek részéről, ha képesek volnának megfricskázni a legfőbb aranyérem aspiránst és nem üres kezekkel konstatálnák majd a lefújást. Komoly küzdelem várható, ahol kis dolgok dönthetnek.

Palotás (4.)-Mohora SE (5.)

Ezen párosítás is tartogathat magában kellő izgalmakat, ugyan ellentétes mutatókkal hangoltak a résztvevők, ezúttal tiszta lappal indulhatnak újra csatában a tabellán szomszédokként fellelhető társulatok. A hazaiak parádés idegenbeli diadallal hangoltak, mely siker jókora lelkifröccsel ruházhatta fel a még az éremszerzésről sem lemondó Jele-alakulatot. A mohoraiak ezzel szemben nem túl szívderítő gól nélküli döntetlent tudhatnak a hátuk mögött, az elveszített pontok pedig még akár sokba is kerülhetnek a végelszámolásnál egy-egy előkelőbb pozíció megkaparintásánál. Perpillanat öt ponttal rendelkeznek közvetlen riválisuknál a palotásiak, árnyalja azonban a képet, hogy a másik oldal egy mérkőzéssel kevesebbet játszott le az idény már lepergő részében. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy miképpen fejeződik be az előzetesen nem éppen lefutottnak nevezhető csörte, fontos egységeket tehet zsebre a győztes. Azt kár tagadni, hogy az ismerősebb helyszín a házigazdák mamára hajthatja a vizet, közelebb lehetnek a sikerhez, jobbik arcukkal előrukkolva viszont előhúzhatnak egyet s mást a tarsolyukból a látogatók, szóval adott esetben egy késhegyekre menő viaskodás is kibontakozhat ebből a birkózásból, férfias küzdelemre van kilátás.

Pásztó SK (6.)-Nőtincs SE (8.)

Abszolút másfajta mederben állomásozó legénységek csaphatnak össze ezen a találkozón, éppen ezért számítunk nyílt sisakos menetre, ami előtt nincs kiemelkedő favorit. Az eddigi tavaszi küldetéseikből négyet is elveszítő házigazdák nehézségek által sújtva lépegettek ebben a naptári évben, nincsenek könnyű szituációban, ráadásul nem számíthatnak a kispadtól eltiltott mesterükre, Nagy Tamásra. Bár azt nem igazán értjük, az ominózus huszonöt fős lista tagjaként a lelátón miért nem tartózkodhatna a rutinos szakember, más régiókhoz hasonlóan, azonban ez egy másik történet. A vendégek immáron három három mérkőzés óta nem kaptak ki, két sikeres manőver közé beszorítottak egy vállalható remit. Vízválasztóként is felfoghatjuk a párbajt, jelenleg egypontos előnyben vannak a pásztóiak, egy esetleges pozitív végkifejlet esetén tehát egyúttal előzne is Nyikos József brigádja. Ne legyen azonban kétségünk afelől, hogy hiába véreznek sok sebből a hazaiak, saját pályájukon apait-anyait beleadva próbálnak majd kilépni a gödörből, az elhivatottság pedig eredménnyel párosulhat, valamelyest esélyesebbnek érezzük a vendéglátókat, mérget viszont nem vennénk a sikerükre, ugyancsak valószínűsíthető, hogy rágós falattal lesz dolguk.

Szécsény VSE (11.)-Diósjenő SE (7.)

A maga nemében kifejezetten érdekesnek tűnő mérkőzés keretein belül húzhatnak kesztyűt az érintettek, egyáltalán nem lefutott kilencven percre számítunk, sőt szerintünk akármi megtörténhet majd a játéktéren. A házigazdák már bebizonyították az előző hetekben során, hogy tényleg bármelyik riválisukra veszélyesek lehetnek, maximális fordulatszámon pörögve pedig akár ismét learathatja majd igyekezete gyümölcsét az előző két fellépésén rendre pozitívnak mondható döntetlent elérő Kelecsényi-armada. A diósjenőiek még csak kétszer léptek pályára bajnokin ebben a naptári évben, ezeket az erőfelmérőket pedig be is húzták, így egy hasonló folytatással joggal remélhetik, hogy akár még egy érmet is begyűjthetnek az idény zárásakor. Ne menjünk még viszont ennyire előre, a messze a mezőny legkevesebb fellépésnél tartó látogatók esetén ugyanis az is jó kérdés, mikor fogják bepótolni korábban elhalasztott találkozóikat. Úgy véljük, nincs esélyese ennek az összecsapásnak, a számukra ismerős környezet a szécsényiek malmára hajthatja a vizet, a látogatókban is meglehet azonban a kellő potenciál egy eredményes hadjárathoz, szóval kiegyenlített csatának nézünk elébe, ahol birkózhatnak egy jót a gárdák.

2021. április 4. (vasárnap), 11.00:

Építők KC (13.)-Rimóc SE (14.)

Az alsóházban szerénykedő társaságok harcolhatnak pontokért ebben a csörtében. A dolgok jelenlegi állása szerint egyáltalán nem merjük kijelenteni, hogy márpedig zsebre teszik valamennyi bajnoki egységet a tavaszi szezon már lepergő szakaszában három vereséget feljegyző, ezért önbizalom terén nem valami fényesen kinéző házigazdák. Garantálható ugyanis, hogy egy ezer fokon égő vendégcsapattal lesz dolga Berki Krisztián alakulatának, ne feledjük, az előző fordulóban szemszögükből már igen csak várt diadalt tehettek zsebre a parádés győzelmet bemutató, ezáltal a gödörből kikászálódó rimóciak. Vélhetően evés közben jön meg az étvágy alapon ezúttal sem szeretnék az áldozati bárány szerepét betölteni a látogatók, amennyiben pedig a múltkor felvonultatott énjüket teszik le az asztalra, akár újra megfricskázhatják aktuális vetélytársukat. Nyilván az iménti forgatókönyvről hallani sem akarnak a salgótarjániak, akik joggal vághatnak neki “most vagy soha” szlogennel a meccsnek, otthonukban pedig egy hangyányival esélyesebbnek is tekinthetőek, nem mehetnek azonban biztosra, mert máskülönben kellemetlen élményekkel gyarapodhatnak a nem feltartott kezekkel ringbe szálló ellenfelükkel szemben.

2021. április 4. (vasárnap), 16.00:

Érsekvadkert SE (10.)-Héhalom (9.)

Helyszín: Bánk.

Férfias küzdelmek jellemezhetik ezt a fordulót, ezt a kijelentést pedig nyugodt szívvel rábiggyeszthetjük erre a semleges helyszínen, Bánkon megrendezésre kerülő párharcra is, megizzasztják egymást az egyaránt fiaskóval hangoló társulatok. Maradjunk annyiban, a házigazdák finoman szólva sem sziporkáztak a tavaszi idény már lezajló részében, egy héttel ezelőtt például a korábban még csak pontot sem szerző sereghajtónál szaladt bele kellemetlen verésbe Szenográdi Péter garnitúrája. Gyorsan hozzátennénk azonban, egy sanda gyanúnk szerint nem tették zsebre az említett blama után az edzőjüktől kapott fejmosást a ‘vadkertiek, valószínű, hogy ezúttal egy teljes más szellemben csatába induló legénységgel találják szemben magukat az előző két küldetésükön egy pontig jutó héhalmiak. Győri Zoltán ugyancsak többre hivatott csapata szintén reméli, hogy előbb-utóbb meg tud indulni fölfelé a tabellán, a cél adott, már csak az a kérdés, tettek is követik-e a vágyott feltámadást. Meglátásunk szerint egy igazi ki-ki meccsen mérhetik össze tudásukat a felek, hiába a pályaválasztó társaság ez évi gyengélkedése, biztosan a lehető leghamarabb kiköszörülnék a rajtuk esett csorbákat, és mivel hasonló ambíciókkal készülődik a másik oldal is, minden adott lehet egy változatos ütközethez.

A Szendehely FC-Mátraterenye SE mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

Next Post

A megye három pénteki eredményei

A nyugati-csoportban léptek pályára a csapatok. Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 21. forduló, péntek: Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Őrhalom SE 2-1 Érsekvadkert SE II-Rétság VSE 6-1 Legéndi SE-Nagyoroszi HBB SE 5-1 Ipolyszögi SE-Nógrádsáp SE 2-2 Patak SE-Kétbodony SE 4-0 Csitár SE-Felsőpetény SE 3-3 Egyházasdengeleg FE-Tereske KSE-elhalasztva Dejtár SE-Keszegi SE-elhalasztva
error: Content is protected !!