Jöhet a tizenhetedik forduló a megye egyben

Gabi

Héhalomra hivatalos a Berkenye, a Palotást fogadja a Karancslapujtő, a Pásztóval csap össze a Mátraterenye.

A következő hétvégén a tizenhetedik körrel folytatódik az aktuális szezon a megye egyben. Szombaton kettő, vasárnap pedig négy meccset rendeznek meg. Egy találkozót elhalasztottak. Lássuk, mire számítunk mi a közelegő összecsapások kapcsán!

START HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló:

2021. március 27. (szombat), 15.00:

Héhalom SE (8.)-Berkenye SE (1.)

A tabellára tekintve akár kellő nyugalomban is kijelenthetnénk, hogy egyértelmű esélyesként kelhetnek útra a már jó ideje a listavezető pozícióval büszkélkedő vendégek, ennél viszont jóval árnyaltabb a kép, finoman szólva sem számíthat ugyanis egyszerű menetre Mohácsi László armadája. Az ugyancsak jó passzban lévő házigazdák még nem találtak legyőzőre tavasszal, legutóbbi fellépésükön szomszédvári rangadón ikszeltek, pechükre viszont egy héttel ezelőtt önhibájukon kívül meccs nélkül maradtak. Kisebb kérdés, ez a be nem tervezett szünet milyen hatással bírt Győri Zoltán fiaira, a rutinos szakember csak remélheti, hogy nem esett ki a ritmusból minél előkelőbb helyezésért iparkodó gárdája. A látogatók is egy sokgólos remivel melegítettek, ugyancsak a Palotás ellen, csupán amiatt bosszankodhattak a délnyugat-nógrádiak, hogy a 92. percben énekelték ki a szájukból a sajtot. Összességében úgy véljük, egyáltalán nem volna váratlan fordulat, ha bedőlne a papírforma, számukra ismerős környezetben tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban a skalpszerzésben bízva ringbe szálló héhalmiak, apait-anyait beleadva rágós falatnak bizonyulhatnak. A vendégekben viszont kellő odafigyeléssel meglehet a szükséges potenciál ahhoz, hogy egy újabb lépést tegyenek hőn áhított céljaik irányában, az azonban biztos, hogy fel kell kötniük a gatyát.

Mohora SE (7.)-Szécsény VSE (11.)

Ezt a párosítást sem neveznénk előzetesen lefutottnak, ugyan tény és való, otthonukban jóval közelebb lehetnek majd az üdvösséghez a mostanában változatosan lépegető hazaiak, az sem volna eget verő meglepetés az előző időszakban már többször váratlant húzó látogatóktól, ha ismét megfricskáznák vetélytársukat. A könnyed idegenbeli sikerrel hangoló mohoraiak nyilván hallani sem akarnak róla, hogy megbotolnak, maximális fordulatszámon pörögve pedig le is arathatják igyekezetük gyümölcsét, nagy butaság volna azonban, ha egy laza kézlegyintéssel szeretnék elintézni a fiatalos hév által hajtott másik oldalt. A bármire képes vendégek egy bravúros remit tudhatnak a hátuk mögött, ezúttal pedig egy, a tabellán hozzájuk viszonylag közel lévő brigáddal szemben gyarapítanák bajnoki egységeiket. Igen csak befolyásolhat a csörtét, hogy éppen milyen napot fognak ki a szécsényiek, amennyiben jó lábbal kelnek ki az ágyból, akár masszív ellenállásra is képesek lehetnek. Maradjunk annyiban, ha kicsivel is, előzetesen több sansszal illetnénk a lehetőségeikhez mérten minél feljebb vágyódó, jóval több rutinnal rendelkező házigazdákat, az sem volna viszont ördögtől való cselekedet a látogatók, ha így vagy úgy, de borsot történek riválisuk orra alá. Adott esetben egy nyílt sisakos ütközet is kibontakozhat majd a játéktéren.

2021. március 28. (vasárnap), 15.00:

Karancslapujtő KSE (2.)-Palotás SE (4.)

Tartogat érdekesnek tűnő csatákat az aktuális forduló, mindent összevetve viszont úgy gondoljuk, ez a párharc nevezhető a hétvége rangadójának, hiszen mégiscsak a dobogó középső fokán tanyázó társulat fogadja a negyedik helyezettet. Fontos pontokra tehetne szert az a csapat, amelyik felül tudna kerekedni a másikon, kiváltképp azért, mert közvetlen riválisokról beszélünk. Mindkét résztvevő döntetlennel hangolt, de míg a házigazdák csalódásként élhették meg legutóbbi eredményüket, addig a vendégek képesek voltak megállítani a veretlen éllovast. Lelkiállapotok terén tehát valamelyest az előző két körben rendre ikszelő palotásiak állhatnak jobban, a múltkor megszerzett impulzusokkal felvértezve pedig akár ismét képesek lehetnek egy szemszögükből pozitívnak mondható végkifejletre. Ehhez persze biztosan lesz egy-két szavuk az egyértelműen javítani akaró, ebben a naptári évben még vereséget nem szenvedő ‘lapujtőieknek, akik saját pályájukon térnének vissza a győzelmek ösvényére, kellő elszántsággal pedig siker is koronázhatja törekvéseiket. Izgalmas viaskodásra számítunk, és ugyan azt kár tagadni, hogy döntő tényezőnek bizonyulhat majd az ismerősebb helyszín, egyáltalán nem szabad leírni a palotásiakat sem. Szóval szerintünk egy igen csak változatos birkózás is kisülhet ebből a menetből, ahol aztán nüanszok határozhatják meg, melyik brigád lesz boldogabb a lefújáskor.

Mátraterenye SE (3.)-Pásztó SK (5.)

Mérget vehetünk rá, hogy ezt a mérkőzést is férfias küzdelemben fogják eldönteni a felek, valószínűleg kellőképpen meg fogják egymást izzasztani a hasonló erősségűnek tűnő legénységek. Ellentétes előzményekkel melegítettek a résztvevők, a tavasszal még hibátlan, ezáltal a dobogó legalsó fokáig kúszó házigazdák két körrel ezelőtt simán nyertek, majd az előző hétvégén kényszerszünettel folytatták a szezont. Nem sült el eddig jól a 2021-es esztendő a pásztóiak számára, az előző fellépésén újabb fájó fiaskóban volt érdekelt a ráadásul vezéráldozatokat is elkönyvelő gárda. Persze kijelenthető, ennél több van a vendégekben, azonban egyéb adalékokkal is meg kell birkózniuk, nincsenek könnyű szituációban. Ezzel együtt, most vasárnap akár képesek lehetek egy eredményes hadjáratra a látogatók, egyáltalán nem érezzük úgy, hogy esélytelenként húzhat kesztyűt a minél feljebb iparkodó gárda. Ahogy általában egy-egy pihenővel eltelő forduló után lenni szokott, ezúttal is érdekes talány, milyen hatással lehetett a hazaiakra a már említett pihenő. Az tuti, hogy mindenáron nyerni szeretne Bujtár Tamás társulata, de ugyancsak garantálható, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét a Nagy Tamás vezette másik oldal. Kiegyenlített viaskodásra van kilátás, ami előtt egy kicsivel esélyesebbnek véljük a ‘terenyeieket, de a legjobbjukra lesz szükség ahhoz, hogy két vállra tudják fektetni a javítani akaró ellenfelüket.

Nőtincs SE (9.)-Építők KC (13.)

Perpillanat a mezőny második felében megtalálható gárdák nézhetnek egymással farkasszemet ezen a meccsen. Ugyan a döntetlennel hangoló nőtincsiek nem tündököltek a mögöttünk hagyott hetekben, kijelenthető, egyértelmű favoritként készülődhetnek az előző két hétvégén pályára nem lépő ellenlábasukkal szemben. Nem túl szívderítő szituációt követően léphetnek ismét ringbe a vendégek, megbetegedések és karanténok miatt halasztották ugyanis el legutóbbi fellépéseiket. Az említett időszak alatt nem is edzett Berki Krisztián brigádja, most szerdán tartott egy foglalkozást az újra csatasorba álló együttes. A tabellán látható adatok alapján nem is mernénk kijelenteni, hogy határozottan a hazaiaknak állhat a zászló, egy-egy ilyen kihagyás viszont nem múlik el nyomtalanul, így ezúttal csak a tisztes helytállás lehet a látogatók célja, egyúttal pedig, hogy fokozatosan vissza tudjanak rázódni a régi kerékvágásba. Persze a házigazdáknak nem kell törődniük az elhangzó mellékzöngékkel, otthonukban mindenáron nyernének, jobbik énjüket bemutatva pedig össze is jöhet ez az ambíció. Joggal várhatják a kezdősípszót a vendéglátók, hiszen hosszú idő után fogadhatják saját pályájukon soros riválisukat, ez az adalék is azt vetíti előre, hogy feltüzelten vághat neki közelgő erőpróbájának Nyikos József társasága.

Rimóc SE (14.)-Érsekvadkert SE (10.)

Általában minden találkozónak van ilyen-olyan érdekessége, ennek is. Az egy hét kényszerpihenő után ismét csatasorba álló, egy hárompontos manőverre már eléggé kiéhezett házigazdák előbb-utóbb búcsút intenének nyeretlenségi szériájuknak, a kérdés azonban adott, vajon mikor kecmereghetnek ki a gödörből. Tény, hogy nincsenek túl eredményes sorozatban az ősszel hatványozottan figyelemreméltóbb mutatókkal rendelkező, szebb folytatásban reménykedő vendégek, két-két döntetlent és vereséget könyvelhetett el ebben a naptári évben az egy újabb sikerre már szintén nagyon váró brigád. Joggal mondhatják az utolsó helyezettel szemben megvívandó küldetések előtt a  ‘vadkertiek, hogy “most vagy soha”, a realitások talaján maradva pedig kijelenthető, soros erőpróbájukon akár vissza is térhetnek a helyes ösvényre. Egyelőre sejteni sem lehet, milyen hatással lehetett a rimóciakra, hogy kihagytak egy fordulót, meglátásunk szerint az azonban továbbra is joggal várható a mögöttünk hagyott hetekben magáról pozitív jeleket is sugárzó sereghajtótól, hogy belátható időn belül csúnyán meg fogja lepni egyik vetélytársát. Zárszóként: úgy véljük, nem szabadna hibázniuk a látogatóknak, akik ugyan semmiképpen nem nézhetik le elszánt riválisukat, amennyiben valós tudásukat húzzák elő a cilinderből, igazolhatják a papírformát a nem feltartott kezekkel ringbe szálló hazaiak ellenében.

A Diósjenő SE-Szendehely FC mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

Next Post

Megvan a megye hétvégi játékvezető küldése

Eldőlt, hogy kik ténykednek majd a különféle bajnokságok aktuális mérkőzésein. A következő hétvégén megyénk valamennyi felnőtt pontvadászatában pattogni fog a labda. Mindegyik mezőnyben találhatunk előzetesen érdekesnek tűnő mérkőzést. Nézzük meg, játékvezetőként kik fognak majd részt venni a különféle meccseken! START HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló: Szombat, 15.00: Héhalom SE-Berkenye […]
error: Content is protected !!