Jöhet a tizenhatodik forduló a megye egyben

Gabi

Palotásra látogat a Berkenye, Szécsényben nyerne a Karancslapujtő, a Diósjenőt fogadja a Pásztó.

A következő hétvégén a tizenhatodik fordulót fogják lebonyolítani a megye egyben. Szombaton három, vasárnap pedig két meccsre kerül sor. Két találkozót elhalasztottak. Lássuk, mire számítunk mi a közelegő összecsapások kapcsán!

START HIBO Megyei I. osztály, 16. forduló:

2021. március 20. (szombat), 15.00:

Palotás SE (4.)-Berkenye SE (1.)

A forduló talán legérdekesebbnek kinéző mérkőzésének veselkedhetnek neki az élmezőnyhöz tartozó gárdák, mégiscsak a negyedik helyezett fogadja a veretlen éllovast. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy komoly pontelőnyt birtokolnak ellenfelükkel szemben a látogatók, akik konkrétan tizenöt egységgel gyűjtöttek többet az idény már lepergő részében, és ezúttal is esélyesként kelhetnek útra. A házigazdák egy fiaskót követően szomszédvári rangadón ikszeltek a mögöttünk hagyott hétvégén, a döntetlen pedig egyúttal kellő impulzussal ruházhatta fel a még a dobogót kellő látótávolságból szemlélő társulatot. A vendégek eddigi összes bajnoki fellépésüket behúzták ebben a naptári évben, az elmúlt fordulóban például hét gólt elérve diadalmaskodott Mohácsi László armadája. A berkenyeiek céljai világosak, mindenképpen aranyéremmel fejeznék be ezt az évadot, amennyiben pedig hasonlóképpen lépegetnek tovább, le is arathatják igyekezetük gyümölcsét. A házigazdák leginkább a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, illetve abban is bízhatnak, hogy mesterük, Jele Zoltán kellőképpen felspannolja a társaságot a kezdősípszót megelőzően. Összességében úgy véljük, közelebb lehet a pontok megkaparintásához a listavezető, nem szabad azonban leírni a csínytevésben reménykedő másik oldalt sem.

Szécsény VSE (11.)-Karancslapujtő KSE (2.)

Ennek a párosításnak is adott a favoritja a tabellán jóval előrébb fellelhető vendégek személyében, érdemes lesz viszont résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni. Az elmúlt forduló nem úgy sült el a fiatalos hazaiak számára, ahogy szerették volna, és ugyan az éllovastól sosem szégyen kikapni, a beszedett hét gól nem túl szívderítő adalék. Lenne tehát mit feledtetniük a szécsényieknek, a realitások talaján viszont kijelenthető, hogy ezúttal sem ők a favoritok, és akkor még finoman fogalmaztunk. A látogatók még csak pontot sem vesztettek tavasszal, parádés szériában állomásozik Romhányi Tamás elszánt brigádja. A kérdés, hogy meddig tarthat ki ez a lendület. A ‘lapujtőiek reményei szerint minél tovább, van egy sanda gyanúnk, miszerint még a végső elsőségről sem tettek le. Ahhoz persze, hogy egyáltalán álmodni merjenek ilyen vérmes ambíciókról, nem tehetnek mást, mintsem egymás után be kell húzniuk az ilyen és ehhez hasonló erőpróbákat. A szécsényiek joggal támaszkodhatnak saját pályájukra, ne feledjük, a közelmúltban már ért el komoly meglepetéseket Kelecsényi Gábor gárdája. Előzetesen a magasztosabb törekvésekkel rendelkező vendégekre tennénk le a voksunkat, papíron nem szabad hibázniuk, az ördög azonban nem alszik, ki tudja, lehet ismét húznak egy nagyot a házigazdák, akik terveik szerint rágós falatnak nehezítenék meg ellenfelük dolgát.

Pásztó SK (5.)-Diósjenő SE (7.)

A maga nemében kifejezetten érdekes csörte keretein belül csaphatnak össze az érintettek, több tekintetben is mellékzöngékkel átszőtt viaskodással állunk szemben. A pásztóiak várva várt sikerrel melegítettek, első tavaszi győzelmét tehette zsebre Nagy Tamás garnitúrája az előző körben. Vezéráldozatokkal járt az idegenbeli diadal, hiszen azon túl, hogy hárman is piros lapot kaptak, a csapat egyik legjobbja, Csépe Richárd súlyos sérülést szenvedett. Ettől függetlenül megfogyatkozva is kellő lelkesedéssel készülnek az újabb küldetésre a házigazdák, jó pár gonddal küszködnek, de játszani akarnak. A diósjenőiek két hét pihenő után húzhatnak ismét kesztyűt. Előbb ők halasztottak, majd ellenfelük döntése miatt maradtak meccs nélkül. Egyelőre komoly talány, az említett kihagyás milyen hatással lehetett Eőry mester alakulatára. Úgy tudjuk, alaposan megfogyatkoztak a délnyugat-nógrádiak, akik vékony létszámmal, ifistákkal kiegészülve vágnak majd neki a mérkőzésnek. Mindkét oldalnak megvan tehát a maga baja, ennek ellenére a játéktéren kellőképpen megküzdhetnek majd egymással az egyaránt a felsőházban megtalálható felek, a nyertes pedig végül fontos pontokat gyűjthetne be. Az ismerősebb helyszín egyértelműen a pásztóiak malmára hajthatja a vizet, illetve a hallomások alapján vélhetően nagyobb kedvvel is rendelkeznek, mint vetélytársuk, így inkább a vendéglátóknak állhat a zászló.

2021. március 21. (vasárnap), 15.00:

Szendehely FC (12.)-Mohora SE (8.)

Kiegyenlített viaskodáson nézhetnek egymással farkasszemet a masszív középcsapatokként jellemezhető társaságok. Férfias küzdelemnek nézünk elébe, ahol kis dolgok dönthetnek. Egyik résztvevő sem túl kellemes élménnyel hangolt, a hazaiak idegenben beszedett pofont tudhatnak a hátuk mögött, míg a másik oldal otthonában szenvedett fájó vereséget. Most itt is lesz az idő a javításra, ne legyen kétségünk afelől, hogy ezért mindent meg is tesznek majd az együttesek, megegyező ambíciókkal húznak kesztyűt a társulatok. A szendehelyiek számára jó hír, hogy kisebb kihagyás után visszatér a kispadra szakvezetőjük, Dénes György, ez a tényező pedig feldobhatja az első tavaszi sikerére hajtó brigádot. Az igazat megvallva, vérmesebb reményeket már egyik legénység sem birtokolhat egy előkelőbbnek nevezhető pozíció megszerzését illetően, eléggé eltávolodtak a közvetlen élmezőnytől az érintettek. Persze nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le az ütközet, egy esetleges győzelemmel végérvényesen leszakítanák magukról ellenlábasukat a mohoraiak, amennyiben viszont a hazaiak örülnének, felzárkóznának vetélytársuk nyakára. Várják is már a feltámadást a házigazdák, nem is kicsit, hiszen jóval többet vártak az idény folytatásától. Ezúttal egy abszolút háromesélyesnek tetsző párbajban birkózhatnak egy jót a gárdák, szerintünk bármi megtörténhet, nincs favorit.

Érsekvadkert SE (10.)-Nőtincs SE (9.)

Helyszín: Bánk.

Ezt a csörtét is szinte ugyanúgy tudnánk felvezetni, mint az iméntiekben kivesézett párharcot. Teljes mértékben nyílt kérdőjelek mellett kerülhet sor az előzetesen megtippelhetetlennek kinéző kilencven percre. A tabellán éppen egymás mellett tanyázó társaságok mérhetik össze tudásukat. Már-már megszokott módon, továbbra is albérletbe kényszerülnek a ‘vadkertiek, ezúttal viszont már visszatérhetnek ideiglenes otthonukba, Bánkra. Semleges helyszínen hozzák tehát tető alá ezt a csatározást, szóval nem beszélhetünk a hazai játéktér előnyeiről, valószínűleg kellőképpen megizzaszthatják egymást a társulatok. Ellentétes mutatókkal hangoltak a csapatok, a pályaválasztó csapat idegenben maradt pont nélkül legutóbbi kiruccanásán, a nőtincsiek pedig elvárható sikerre tettek szert előző küldetésük alkalmával. Önbizalom terén tehát Nyikos József brigádja néz ki perpillanat jobban, valamiért eddig nem úgy ment a másik oldalnak, mint az őszi menetelés folyamán. Joggal gondolhatják persze úgy a házigazdák, hogy talán most kikecmereghetnek a gödörből, maximális fordulatszámon pörögve megtörhetik a jeget, ehhez az kell, hogy lehető legjobb arcukkal előrukkolva próbálják megnehezíteni a hasonló erősségűnek tűnő rivális dolgát. Maradjunk annyiban, szerintünk nem lehet esélyest megjelölni a labda útjára indulását megelőzően, igazi ki-ki meccs kerekedhet ki ebből a menetből.

Az Építők KC-Mátraterenye SE és a Rimóc SE-Héhalom SE mérkőzéseket későbbi időpontra halasztották.

 

Next Post

Nyugati megye hármas játékos-tippelde

Rovatunkban a bajnokság csapatainak erősségei mondják el várakozásaikat egy-egy forduló kapcsán. A következő hétvégén a tizenkilencedik körrel folytatódik a nyugati megye három. A bajnokság tavaszi szakasza során is fordulóról-fordulóra jelentkezünk majd weboldalunkon egy rovattal, amelyben a résztvevő csapatok egy-egy erősségének számító játékosa tippel az aktuális mérkőzésekre. A közelgő meccsek előtt […]
error: Content is protected !!