Ismét rövid lesz a szabad áramlású átigazolási időszak

Gabi

Iparkodniuk kell majd a változtatásokban gondolkodó kluboknak.

A koronavírus miatti rendkívüli állapotok miatt felfüggesztett bajnokságok hivatalos lezárásával ugyan a talán legfontosabb kérdés megválaszolásra került, azért még jó pár talány maradt a levegőben. Ilyen volt például, hogy mikor fogja kezdetét venni és meddig fog tartani a 2020-as nyári átigazolási időszak.

Nos, mostanra kiderült, július 1-től július 20. éjfélig válthatnak majd szabadon egyesületet az amatőr labdarúgók, az említett időintervallumban nem lesz szükség a kiadó sportszervezet engedélyére. Ezt követően ugyan még egészen augusztus 31-ig nyitva marad a piac, július 20-a elteltével viszont már csak akkor teheti át máshová székhelyét egy játékos, ha arra aktuális alakulata is áldását adja. Szóval iparkodniuk kell majd azoknak a kluboknak, melyek új embereket akarnak szerezni, gyorsan le fog peregni az a kevesebb, mint három hét.

Az utánpótlás korosztályok kapcsán még mindig él az alábbiakban látható működési költségtérítés táblázat, a fiatalok az U19-esekig bezárólag július 31-ig mehetnek el adott esetben engedély nélkül más gárdához, pusztán a lentiekben feltüntetett kötelezően kifizetendő összegek szabhatnak gátat a klubcserének, ezután pedig augusztusig 31-ig mindenképpen szükséges a jelenlegi együttes beleegyezése.

Next Post

Már nem Fábián Róbert a Varsány játékos-edzője

A következő szezonban csak a megye háromba fog nevezni a hat év után a legalacsonyabb osztályba alászálló csapat. A közelmúltban váratlanul jutott el hozzánk a hír, miszerint a megye kettes Varsány SE-t 2013 óta játékos-edzőként erősítő Fábián Róbert elköszönt csapatától. Itt ráadásul még nincs vége az egyesületet érintő negatív történéseknek, […]
error: Content is protected !!