Ilyen összeget kell fizetnie a következő szezonban egy focizni akaró klubnak

Gabi

Megye egytől, az utánpótláson át egészen a legalacsonyabb osztályig szemügyre vehetjük az új évadban az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának számára felmerülő költségeket.

Időről-időre felmerül a kérdés, milyen költségekkel jár, ha egy csapat végig szeretne csinálni egy szezont a különféle bajnokságokban. Mostani anyagunkban hiteles képest próbálunk festeni arról, a következő idényben milyen összegeket kell fizetnie az egyesületeknek az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának irányába, amennyiben teljesítenie egy komplett pontvadászatot.

Mint az alábbi táblázatban látható, a tagdíj, a nevezési díj vagy a pályahitelesítés sem mondható komoly összegnek éves viszonylatban, ahogy a versenyengedélyek, átigazolások, versenyeztetések értéke sem. Egy megye egyes klubnak, ha rendelkezik minden lehetséges utánpótlás társulattal, nagyjából 300 994 forintot kell kifizetnie éves szinten. Ez a szám egy osztállyal lejjebb 135 707 forint, míg a legalacsonyabb vonalban 79 920 forint.

Megállapítható, az MLSZ jó pár éve rendkívül szolidárisan áll a klubokhoz, a korábbi esztendőktől eltérően, nagy terhet vesz le a vállukról, ahelyett, hogy horror összegeket fizettetne ki. Lényeges kiemelni, a felvázolt kimutatás nem tartalmazza a nem elhanyagolható sportorvosi díjakat. Itt jegyeznénk meg, ezt a témakört ördögi körnek is nevezhetjük, ugyan értesüléseink szerint az MLSZ egy ideje megalkuvást nem tűrően próbálkozik az ilyen jellegű költségek csökkentésével, idáig nem jártak sikerrel. Szintén megemlítendő az utazással vagy a pályafenntartással kapcsolatos költségek. A bevételi oldalon megyei viszonylatban leginkább az önkormányzattól és a szponzoroktól befolyt támogatás állhat. Lássuk az érdekes összeállítást!

Next Post

Vajon mi lesz a korábban kiosztott időre szóló eltiltásokkal?

Több országban már bejelentették, a meghatározott időre büntetést kapó játékosok esetében kiesik a bajnokság felfüggesztésétől, azok hivatalos lezárásig terjedő intervallum. Mint egy ideje már tudvalevő, lezárásra kerültek a korábban félbeszakadó megyei bajnokságok. Igen ám, bár a talán legfontosabb kérdésre választ kaptunk, akad még jó pár további talány, több témában csak sötétben […]
error: Content is protected !!