,,Idő kell és türelem”

Gabi

A megye egyes bajnokság harmadik helyén álló Karancslapujtő játékos-edzője, Romhányi Tamás reméli, a folytatásban képes lesz javítani idegenbeli mérlegén csapata.

A Karancslapujtő is azon együttesek közé sorolható a megye egyes mezőnyben, melyek az élbolyban tapasztalható tömörülésnek köszönhetően gyakorlatilag még bármilyen pozíciót megkaparinthatnak tavasszal. A jelenleg harmadik, egyelőre hat győzelemmel, két döntetlennel, illetve három vereséggel álló alakulat játékos-edzőjét, Romhányi Tamást csapata eddigi szereplése kapcsán kérdeztük.

– Elégedett együttese őszével?

– Ha pozitívan nézem, és szeretek az lenni, akkor mindenképpen elégedett vagyok a jelenlegi helyezésünkkel – mondta Romhányi Tamás. A nyáron sokad magammal érkeztem a csapathoz, és egy új dolgot képzeltünk el a vezetőséggel. Ehhez mindig idő kell és türelem. Ezeket figyelembe véve, a hazai teljesítményünk és a dobogó közeli pozíciónk elégedettségre ad okot.

– Minek lehetett köszönhető az otthoni remekelés?

– Ennek nagyon örültem. Hazai környezetben jöttek a jó eredmények. Mint akaratban, mint játékban tetszett az, amit a srácok letettek az asztalra. Így ki tudtuk elégíteni a szurkolóinkat, és ezeknek az eredményeknek köszönhetően ott tudunk lenni az élmezőnyben.

– Ezzel együtt, az idegenbeli mérlegük csalódást keltőnek nevezhető. Vajon vendégként miért nem ment a társaságnak?

– Igen, idegenben nagyon nem ment. A mutatóink hűen tükrözik, hogy ha kimozdultunk szeretet kis falunkból, akkor nem sok babér termett nekünk. Ettől még aggasztóbb, hogy a játékunk is nagyon gyatra volt minden idegenbeli meccsünkön. Azon fogunk dolgozni, hogy ebben fejlődjünk, mert a tavaszi sorsolásunk finoman szólva sem ígérkezik egyszerűnek.

– Szintén szemmel látható volt, hogy a diósjenői, meglepő arányú kupazakó eléggé mélyen érintette csapatát. Hogy élték meg azt az időszakot?

– Az egy komoly pofon volt nekünk. Többet vártunk attól a mérkőzéstől, és úgy érzem, több is volt benne, de így alakult. Az egész egyesületet megviselte az a meccs. Kellett pár hét, hogy kilábaljunk abból a sokkból, de így visszagondolva, abból is sokat merítettünk és tanultunk.

– Önök voltak hozzá a legközelebb, hogy megállítsák az azóta is veretlen Berkenyét. Mennyire bánja, hogy akkor elmaradt a siker?

– Sajnálom azt a két pontot. Több lehetőségünk is volt, hogy eldöntsük a találkozót, de sajnos még büntetőből sem sikerült. De ha ránézünk a tabellára, akkor nem is olyan rossz eredmény elcsípni egy pontot a listavezetőtől, aki parádésan szerepel ebben a szezonban.

– Mely játékosai teljesítményét tudná külön kiemelni?

– Nem szeretek ilyenkor neveket kiragadni. A játékosokat mindig szoktam értékelni, amikor lezárunk egy fél- vagy egész évet, de ez maradjon házon belül. Egyébként sablon, de igaz! Mindig a csapat nyer vagy veszít, nem egy játékos.

– Tervez erősítést valamilyen posztra?

– Igen. A támadó szekciónkba és a védelembe is próbálunk megfelelő játékosokat igazolni.

– Hogy fest a felkészülési időszak?

– Heti két-három edzéssel és egy edzőmeccsel készülünk a tavaszi szezon kezdetére. Játszunk majd a Nőtincs, az Építők, a Felsőtárkány, illetve a Pétervására ellen is.

– Jelenleg milyen helyezéssel egyezne ki az idény végén?

– Tartom azt, amit a nyáron is mondtam. Az első ötben szeretnénk végezni. Nagyon kiélezett a bajnokság. Sok hasonló erősségű csapat van. Bízom benne, hogy a felkészülés alatt megoldást találunk az idegenbeli szereplésünk sikeresebbé tételére. Ha ez sikerül, akkor elérhetjük a célunkat.

– Úgy tudjuk, a közelmúltban nemet mondott az SBTC megkeresésére, miszerint ön legyen Lakatos Béla egyik segítője a szakmai stábban. Miért döntött így?

– Rengeteg álmatlan éjszakát okozott nekem ez a felkérés. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy múltú csapat, mint amilyen az SBTC, rám gondolt. Ez mellett az egyik legjobb barátommal, Lakatos Bélával tudtunk volna együtt dolgozni, akivel gyerekkorunk óta ismerjük egymást és együtt kezdtünk el focizni. Fájó szívvel, de nemet kellet mondanom erre a nagyszerű ajánlatra. Az edzősködés mellett már régóta csontkovácsolással is foglalkozom, és ebben a szakmában szeretnék maradni, amit sajnos nem tudnék összeegyeztetni az NB III-as focival. Béci remek szakember, aki rengeteg tapasztalatot szerzett játékos pályafutása alatt és komoly edzőktől tanulhatta a szakmát. Igazán jó döntést hoztak a vezetők, hogy rá esett a választás. Végre újra olyan edzője van csapatnak, aki itt nőtt fel és az SBTC-ben nevelkedett. Nagyon szurkolok neki és a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy elérik azt a célt, amit együtt kitűznek maguk elé.

Next Post

A Csitár és a Dejtár gyűjtötte a legkevesebb sárgát a nyugati megye háromban

A Legénd jár a legtöbb figyelmeztetésénél, már négy kiállítása van a Kétbodonynak. Jelenleg még a nyugati megye hármas mezőnyben is téli pihenőjüket töltik az együttesek. A szünet remek alkalom arra, hogy megnézzünk egy-két érdekes statisztikai mutatót, mint például a különféle mérkőzés közbeni büntetések csapatonkénti eloszlását. Mint az alábbiakban látható, eddig […]
error: Content is protected !!