Hazai sikerrel ért véget a 2020-as Berkenye Kupa

Gabi

Jó hangulatú, izgalmas mérkőzéseket tartogató eseményt tudhatnak maguk mögött a résztvevők.

Szombaton került sor a 2020-as Berkenye Kupára. A házigazda alakulat mellett még két másik társulat, a megye egyes Szendehely FC és az egy osztállyal lejjebb szereplő Szügy SE kapott meghívást a komoly hagyományokra visszatekintő, korábban más elnevezések alatt is futó eseményre. A gyepre zúduló csapadékmennyiség miatt, a pálya megóvása, illetve a sérülések elkerülése végett a szervezők a csapatvezetők egyetértésével módosították a mérkőzések játékidején, kétszer huszonöt perces meccseken csaptak össze a felek.

A villámtorna hazai sikerrel fejeződött be, Mohácsi László legénysége két győzelemmel zárt, míg a harmadik találkozó remivel pergett le, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a szendehelyiek lettek az ezüstérmesek. Három különdíj is kiosztásra került, Ligetfalvi Dávid (Szendehely FC) lett a legjobb játékos, Tresó Bálint (Szügy SE), a legjobb kapus, míg Balga Balázs (Berkenye SE) a gólkirály. Kiemelendő, a nem túl kegyes időjárás ellenére remek hangulatú, pörgős csörtékben voltak érdekeltek a résztvevők, valamennyi együttes felkészülését kellőképpen szolgálta a rendezvény.

Berkenye Kupa:

Berkenye SE-Szendehely FC 3-1

Berkenye SE: Debre – Schlenk, Less, Keresztes, Szandai, – Illés, Rottek, Kántor – Balga B., Bogdán (Mohácsi L.), Fábri. Vezetőedző: Mohácsi László

Szendehely FC: Mák – Kovács B., Földvári Sz., Földvári D., Márkus – Merő, Ligetfalvi, Varga B., Budai – Hugyecz, Tajthy. Csereként léptek pályára: Tiszttartó, Hayer, Bodonyi, Bajusz, Gáspár F., Huzián, Bonafert. Vezetőedző: Dénes György.

Gól: Balga B., Rottek, Schlenk, ill. Ligetfalvi

Szendehely FC-Szügy SE 2-2

Szendehely FC: Mák – Földvári Sz., Kovács B., Boér, Budai – Bonafert, Varga B., Bajusz, Ligetfalvi – Gáspár F., Hayer. Csereként léptek pályára: Merő, Hugyecz, Tajthy, Tiszttartó, Bodonyi, Huzián. Vezetőedző: Dénes György.

Szügy SE: Tresó – Szilágyi, Gaál, Földvári, Tövis – Szemerédi, Sági, Saár, Dombóvári, Hugyecz – Hodászi. Csereként léptek pályára: Kakuja, Katulin, Czibulya. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Gól: Ligetfalvi (2), ill. Szilágyi, Hodászi

Berkenye SE-Szügy SE 4-1

Berkenye SE: Debre – Schlenk (Mohácsi L.), Less, Keresztes, Szandai – Illés, Rottek, Kántor – Balga B., Bogdán, Fábri. Vezetőedző: Mohácsi László.

Szügy SE: Tresó – Szilágyi, Gaál, Földvári, Tövis – Szemerédi, Sági, Saár, Dombóvári, Hugyecz – Hodászi. Csereként léptek pályára: Kakuja, Katulin, Czibulya. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Gól: Balga B. (2), Fábri, Illés, ill. Hugyecz

Legjobb mezőnyjátékos: Ligetfalvi Dávid (Szendehely FC)

Legjobb kapus: Tresó Bálint (Szügy SE)

Gólkirály: Balga Balázs (Berkenye SE)

Mohácsi László: – Álmoskásan kezdtük a villámtorna első felvonását, aminek köszönhetően hamar hátrányba kerültünk, de a bekapott gól gyorsan magához térítette a csapatot, így a folytatásban, jó iramban, kreatívan játszva sikerült megfordítani az eredményt. Bár a következő összecsapáson nem kezdtünk rosszul, gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de a rutinos szügyi csapat könyörtelenül kihasználta egy buta hibánkat, mivel azonban ismét tudtunk ritmust váltanunk, így sikerült megnyerni a villámtorna második mérkőzését is.

Dénes György: – Először is, köszönjük a hazaiaknak a vendéglátást! Jól kezdtünk a tornán, az első percben vezetést szereztünk. Utána nyolc perc alatt két alapemberünk sérült meg. Sajnos ez meglátszott a továbbiakban. A második meccsen enerváltan, lendület nélkül kezdtünk… Sikerült fordítani, de a jelenlegi edzettségi állapotnak is köszönhetően kiegyenlített a Szügy. A felkészülésbe tökéletesen beleillett a mai nap, még egyszer köszönjük a meghívást! A sérülteknek jobbulást, mindenkinek sikeres felkészülést! Remélem, sikerült azért sok mindenkinek meglepetést okozni, a jövőben számolni kell velünk… Csak a Szendehely!

Koplányi Örs: – Jó időben, jó vendégvárás mellet, emelt fővel hagytuk el a pályát megye egyes ellenfelek ellen! A Szendehely ellen jól kezdtük a játékot, jól járattuk a labdát, meg is szereztük a vezetést. Aztán az utolsó negyedórában kicsit belealudtunk a játékba, meg is fordította az ellenfél az eredményt, de ez felébresztette a csapatot és a végjátékban több helyzetből sikerült kiegyenlíteni. A Berkenye ellen is jól kezdtünk, az első huszonöt percben nagyon jó játékkal sikerült előrukkolni, meg is húzgáltuk az oroszlán bajszát és a vezetést is megszereztük, de a végjátékban teljesen elfáradtunk, így sok hibát vétettünk, amit a Berkenye könyörtelenül kihasznált, így megérdemelten nyert. Köszönjük a meghívást! További sok sikert kívánok mindkét csapatnak!

A kupa jól szolgálta a felkészülés menetét, csak azt nem tudom, hogy mire készülünk, mert már az összevont megye kettő is viccbajnokság lett, akkor ez most milyen lesz?! Szeretünk volna nevezni a megye egybe, de az volt a válasz a szövetségtől, hogy miért nem időben gondolkozunk, mert licencet kellet volna időben beadnunk. Csak hogy a MLSZ kiadta 2020. 07. 03-án 14-es számú hivatalos értesítőjét, amiben az áll, hogy az MLSZ engedélyezte, hogy: “a megyei I. osztályú bajnokságok 1. c2) pontban meghatározott kibővítésével érintett sportszervezetek rendkívüli pótlicence eljárás keretében Amatőr Licencet kaphassanak.” Erről viszont elfelejtettek szólni! Ezen felül megreformálták az U19-es bajnokságot, hogy még több csapat lépjen vissza a megye kettőtől! Csak gratulálni tudok a jó munkához, el fogja érni a célját!

Fotógaléria:

Next Post

Túl van a bajnoki főpróbán az SBTC

Vasárnap a szintén NB III-as Váchoz látogattak a salgótarjániak. Felkészülési mérkőzés: Vác FC-Salgótarjáni BTC 2-0 (1-0) Részletek később…
error: Content is protected !!