,,Az eddigiekhez hasonló alázatra lesz szükség”

Gabi

A megye egyes bajnokságban ezüstérmes pozícióban álló Palotás edzője, Jele Zoltán szerint akár a végelszámoláskor is elérhet egy jó eredményt csapata.

Régen nem látott helyezést birtokolva vonulhatott téli pihenőre a megye egyben szereplő Palotás, hiszen jelenleg a bajnokság második lépcsőfokán állomásozik a jól sikerült őszi idényen túleső társulat. Az idény eddigi részében hat győzelmen, két döntetlenen, illetve három vereségen túleső csapat ez idáig bemutatott produkciója kapcsán Jele Zoltán vezetőedzőt kérdeztük.

– Régen telelhetett ilyen előkelő helyen a Palotás. Mit gondol a jelenleg elfoglalt pozícióról?

– Szerintem úgy tudtuk elérni ezt a jó eredményt, hogy minden egyes játékos mindent beleadott – mondta Jele Zoltán. Nagyon jó volt az edzéslátogatottságunk. Szervezett volt a brigád, amit megbeszéltünk, már az alapozás előtt betartották a fiúk, a foglalkozásokon pedig végigcsinálták a feladatokat. Próbáltunk egy bizonyos focit játszani, pár dolgot begyakorolni az edzéseken, ami sikerült. Nagy vonalakban elkerültek a sérülések, de két kulcsemberünk, Kotasz Erik és Török Máté kiesett. A helyükre beugrók viszont, akár ismeretlen posztokon, jó teljesítményt nyújtottak. Egységes a gárda, azt gondolom, ennek köszönhető, hogy itt vagyunk a második helyen.

– A korábbi időszakok során a csapat gólvágójának számító Török Máté kiváltképp fájó veszteség lehetett.

– Igen. Nem is csak a góljai száma, hanem a játékintelligenciája miatt. Több éve itt van már Palotáson, valamilyen szinten pedig felnéznek rá a társak. Szeretnek vele játszani, és segíti is a többieket. Meglátszott a pályán a hiánya, ahogy a kombinatív játékunkon is. Nem értünk el annyi találatot akciókból, mint amikor Máté pályán volt, inkább rögzített szituációkból voltunk eredményesek. Pont formába lendült volna, amikor eltört a lába.

– Hazai környezetben egyelőre veretlenek. Minek lehet köszönhető ez a mutató?

– Igazából ennek nincs semmi különös oka. A Palotás mindig erős volt hazai pályán. Régebben, amikor elmentünk idegenbe, nem olyan sok babér termett nekünk, így azokat a pontokat valahol vissza kell hozni. Kicsit a vendégmérlegünk miatt vagyok szomorú. Bár az utóbbi időben javult ez a tendencia, hiszen nyertünk az Építőknél vagy Mohorán.

– Van olyan embere, akit meg tudna említeni kiemelkedő teljesítménye végett?

– Nem szeretnék senkit kiemelni, hiszen ez egy csapatjáték. Én azt mondom, mindenkinek óriási gratuláció jár ezért a teljesítményért, de ezek után is ugyanúgy kell majd készülni, edzeni. Az eddigiekhez hasonló alázatra lesz szükség ahhoz, hogy meg tudjuk tartani ezt a helyezést vagy a közelében tudjunk maradni.

– Hogyan fest önöknél a téli szünet?

– Amióta megállt a bajnokság a vírus miatt, az egyénekre van bízva a mozgás. Hogy ki mennyit csinál, mindenkinek a saját lelkiismeretén múlik. Nem is lett különösebb feladat kiadva senkinek. Azt mondtuk, annyit mozogjanak, amennyit akarnak. Bízom benne, azért főleg az ünnepek után mindenki elkezdte, január 11-én pedig nekivágunk az alapozásnak. Egyelőre még nem tudjuk, mire készüljünk. Az biztos, hogy több elmaradt mérkőzésünk is van. 

– Az elmúlt időszakban már megszokhattuk, hogy szinte alig változik az együttes állománya. Ez a jelenség most is jellemző lesz?

– Szerintem igen. Egy elég jó baráti társaság van nálunk, ami miatt nem nagyon mozdulnak el a játékosok. A vezetők is igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az itt lévők ne vágyódjanak el sehova, hanem itt próbáljanak meg jó teljesítményt nyújtani. Úgy gondolom, ez ezúttal sem fog változni, vagyis nem szeretnénk, ha így lenne. Én nem tudok olyanról, aki egyébként jelezte volna távozási szándékát.

– Személy szerint mit vár a tavaszi idénytől?

– Szeretném, hogy javuljunk játékban. Magabiztosabbak, kreatívabbak lennénk. Ezt várom a csapattól. A negyedik-nyolcadik hely a kitűzött cél, de a mezőnyt látva, ha tényleg keményen odatesszük magunkat, ebből kijöhet majd egy jobb eredmény is. Ehhez persze az is kell, hogy elkerüljenek a sérülések, és ne jöjjenek közbe egyéb hátráltató tényezők. Ebben az esetben pedig azt mondom, egy dobogó körüli pozíció is benne lenne a csapatban!

Next Post

,,Ez egy kikapcsolódás számomra"

A két megyei utánpótlás bajnokság góllövőlistáját is vezető Pöstényi Márk a folytatásban is minél több találatot szerezne, csapataival pedig bajnok lenne a szezon végén. Nemrégiben megmutattuk, az idényből már lezajló mérkőzéseket követően, hogyan festenek megyénk pontvadászatainak góllövőlistái. Mint látható volt, egy fiatal labdarúgó két kiírásban is az élen jár eddig […]
error: Content is protected !!