Három bajnokit pótolnak be szombaton a megye egyben

Gabi

A Karancslapujtővel csap össze az Érsekvadkert, a Rimóc ellen nyerne a Mátraterenye, a Szécsényt fogadja a Diósjenő.

Újabb három mérkőzést vonultat fel a megye egyes tavaszi idény. Korábban elhalasztott meccseket fognak bepótolni a csapatok a hétvége első napján, természetesen a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályozásoknak megfelelően zárt kapuk mögött. Mindhárom párbajnak megvan a maga érdekessége. Lássuk, mire számítunk a közelgő csatározásokkal kapcsolatban!

A 12. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2021. február 20. (szombat), 14.00:

Érsekvadkert SE (6.)-Karancslapujtő KSE (3.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya. Vezeti: Kis Zsolt (Chikán Péter, Kalmár Petra)

Kifejezetten érdekes összecsapás előtt állnak a résztvevők, minden előzmény azt súgja, hogy abszolút háromesélyesnek tűnik a semleges helyszínen, Balassagyarmaton sorra kerülő csörte. Jól sikerült előkészületi fellépéseket tudhat a háta mögött a pályaválasztó társulat, négy gyakorló mérkőzésen maradt veretlen a nemrégiben a mezőny éllovasával elbánó brigád. Összességében a másik oldal is jól muzsikált az edzőmeccseken, bár Romhányi Tamás alakulata vereséggel hangolt. Szenográdi Péter csapatának játékoskeretében szinte alig történt változás, ezzel szemben ellenfelük megerősítette állományát. A tétet növeli, hogy teljes mértékben hatpontos viaskodás előtt állunk, perpillanat három bajnoki egységgel rendelkeznek többel riválisuknál a dobogó alsó fokán tanyázó ‘lapujtőiek, így egy esetleges siker révén már megnyugtató előnyre tehetnének szert, egy fiaskó viszont azt jelentené, hogy oda lett a lépésfórjuk. Ehhez persze lesz egy-két határozott szavuk a ‘vadkertieknek is, minden adott lehet egy férfias küzdelemhez, ahol nüanszok dönthetik majd el, melyik legénység örömködhet a lefújáskor. Sokat érő győzelmet könyvelhetne el az a gárda, amelyik képes lesz felülmúlni vetélytársát.

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2021. február 20. (szombat), 14.15:

Mátraterenye SE (5.)-Rimóc SE (14.)

Helyszín: Hatvan, Népkerti Sporttelep, műfüves pálya. Vezeti: Gecse Zoltán (Nagy Sándor, Pál Adrienn)

Ezzel a párosítással már könnyebb dolgunk van a papírforma szerint. Egyértelmű esélyesként várhatják a semleges helyszínen, Hatvanban megrendezendő mérkőzés kezdősípszavát a ‘terenyeiek, attól függetlenül, hogy alapembereiket veszítették el a mögöttünk hagyott hetekben. Persze gyorsan hozzá kell tenni, a jelenleg nullapontos másik oldalnál bizony jóval drasztikusabb változásokat hozott a téli átigazolási időszak, pozitív értelemben. Azon túl, hogy László Loránd vette át az irányítást, több új labdarúgó is csatlakozott az előző ősznél eredményesebb folytatásban reménykedő együtteshez. Hiába tény azonban, hogy megerősödtek a rimóciak, ezzel együtt, még a csapatépítés korai szakaszánál járnak, szükségük lehet további időre ahhoz, hogy kellőképpen összerázódjanak, és mesterük vezérletével előbb-utóbb elkezdjék gyűjtögetni a bajnoki egységeket. Szóval maradjunk annyiban, ugyan semmiképpen nem intézhetik el egy kézlegyintéssel ellenfelüket a távozók mellett friss szerzeményeket is jegyző MTSE-nél, jókora kalapemeléssel illethetnénk a sereghajtót, ha bármilyen formában meg tudná tréfálni az élbolyban minél előkelőbb pozícióért igyekvő pályaválasztó gárdát, nem hibázhat Bujtár Tamás armadája.

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2021. február 20. (szombat), 14.30:

Diósjenő SE (7.)-Szécsény VSE (13.)

Helyszín: Diósjenő, műfüves pálya. Vezeti: Nyerges Krisztián (Kiss Tamás, Balázs Zoltán)

A tabellán elfoglalt helyezések alapján ennek a találkozónak is adott az esélyese, nem szabadna megbotolniuk a minél feljebb vágyódó házigazdáknak ahhoz, hogy folytassák felzárkózásukat. Nyilván a vendégek hallani sem akarnak az iménti vélekedésről, terveik szerint borsot törnének ellenlábasuk orra alá fiatalos lendületükkel. A diósjenőiek speciális helyzetben készülődhetnek, hiszen már játszottak bajnokit ebben az évben, két héttel ezelőtt Palotáson nyertek, legutóbb tervezett fellépésükre viszont nem kerülhetett sor, mert az időjárás közbeszólt. A holtidényben fontos láncszemeknek búcsút intő vendégek öt gyakorló meccsen vannak túl, egy súlyos vereségen kívül négy sikert aratott Kelecsényi Gábor csapata. kisebb kérdésnek tűnik, milyen hatással volt a hazaiakra a be nem tervezett kisebb kihagyás, arra viszont mérget vehetünk, hogy Eőry mester már megpróbálta kidolgozni a nyerő taktikát. Az eddig felvonultatott statisztikai mutatók mellett az ismerősebb környezet is a télen határon túli futballistákkal tovább erősödő vendéglátók malmára hajthatja a vizet, érdemes lesz azonban résen lenniük, ha nem akarják, hogy kellemetlen meglepetésben legyen részük ellenfelük ifjú titánjai által.

Next Post

Így szenvedett vereséget Újpesten a BSE

Videós összefoglaló a második félidőben kapott gólokkal alulmaradó balassagyarmatiak legutóbbi edzőmeccséről. Ahogy arról már említést tettünk, szerdán kettő-nullra kikapott az Újpest szintén NB III-as tartalékcsapatától a BSE. Az első félidőben nem esett találat az Ipoly-partiak soros edzőmérkőzésén, a második etapban viszont fölénybe kerültek a házigazdák, végül pedig Hulicsár és Hegedűs […]
error: Content is protected !!