Véleményt formált az Építők KC elnöke

Gabi

Harmos László is összefoglalta gondolatait a mostani nem szokványos állapotok kapcsán.

A közelmúltban már közöltünk le hosszabb véleményeket a napjainkban sajnálatos módon uralkodó koronavírus miatti válsághelyzet, labdarúgással kapcsolatos történéseivel kapcsolatban. Mostani anyagunkban az előző két hétvégén sem az egyes számú együttesét, sem a tartalékcsapatát pályára nem küldő Építők KC vezetője, Harmos László is megosztotta velünk gondolatait az aktualitásokat illetően. Lássuk a rutinos sportember meglátásait!

– Nagyon nagy a probléma a csapatnál a vírussal kapcsolatban – kezdte Harmos László. Ugye nekünk nincsen rá pénzünk, hogy teszteljük az embereket, valaki viszont olyan helyen dolgozik, ahol a cég ezt megteszi. Ezáltal derültek ki a pozitív eredmények. Ez betegséggel is jár, nem gyerekjáték, hanem a valóság! Korábban olvastam a cikket, amiben az edzők arról alkottak véleményt, szerintük folytatódjon-e a bajnokság. Megdöbbenve láttam, hogy csak ketten mondták azt, hogy álljon, a többi azt felelte, hogy ne. Nem tudom elképzelni, hogyan gondolják ezt!

Egy kis öltözőben össze van zárva tizenhét ember, akik közül bárki lehet hordozó, aztán valaki a csapatból hazaviszi, mondjuk az öreg szüleinek vagy gyenge immunrendszerű hozzátartozóinak. Aztán nem is a játékos lesz beteg, hanem a családtagjai. Mondok egy élő példát. Van nekem egy olyan játékosom, aki mindkét csapatunkban szerepet kap. A közelmúltban műtötték meg az édesanyja szívét. Tegyük fel, ha az említett focistám elkapja, aztán hazaviszi a vírust, imádkozunk az édesanyjáért?! 

Az én edzőm is azt válaszolta, hogy folytatódjon a szezon. Másnap be is tették a karanténba és otthon feküdt betegen. Nem azt kell nézni, hogy kapok-e edzői díjat vagy nem. Vagy kap-e a játékost pénzt vagy nem. Azt nézzük, hogy baj van! Az emberi élet a legfontosabb. Ezt Szlovákiában nagyon jól megoldották azzal, hogy a négy nagy labdajáték küzdelmei már csak az első osztályban zajlanak, a többit leállították. Még esély sincs arra, hogy valaki bármit elkapjon a sportpályán. 

A másik téma. Minek kell zárt kapus mérkőzéseket rendezni? Minek meccs, ha nincs közönség? Ezt mondhatnám bármelyik sportágra! A színpad is a nézőkért van, nem azért, hogy a színészek egymásnak színészkedjenek. Mi idén már kétszer játszottunk otthon. Körülbelül nyolcszáz ember volt, az út szélén, és nézték a meccset. A helyi járat nem bírt kimenni Somlyóra, mert elfoglalták az utat. Én pedig nem tudok mit tenni, mert nem a pálya területén vannak. Akkor miről beszélünk? El kell döntenie az MLSZ-nek, hogy mi van! Miért tegyék ki veszélynek hozzátartozóikat a játékosok, hogy bármikor elkaphassák a vírust? Ráadásul Nógrád ott van az öt legfertőzöttebb megye között. 

A másik dolog, hogy ott van a játékosokban a vírustól való félelem, ami talán nagyobb baj, mint maga a vírus. Senki nem tudja, mi van benne, mivel az egyesületnek nincs pénze tesztelni küldeni az embereket, akik szintén nem engedhetik meg ezt maguknak anyagilag. Mi történik, ha ők kiesnek a munkából? Ki ad a családnak enni? Mi lesz, ha tíz napra karanténba kerülnek? Ilyen tekintetben is meg kellene vizsgálni ezt az egészet, és elgondolkodni rajta. Jó, játsszunk, de én azt mondom, az emberi élet a legfontosabb! Minden sportvezetőnek azt javaslom, hogy nagyon gondolja át ezt a helyzetet!

Next Post

Remek győzelemmel jeleskedett a Mihálygerge

Megtréfálta a Bánkot Oláh Béla csapata. Múlt szombaton Mihálygergére volt hivatalos a Bánk a megye kettőben. A vendégek számítottak valamelyest esélyesnek a tizenötödik fordulóban megrendezett mérkőzés előtt, de sejthető volt, hogy nem mehetnek biztosra. Az iménti megállapítást hamar nyomatékosították is a házigazdák, akik Móricz Ákos révén gyorsan előnybe kerültek. Ezt […]
error: Content is protected !!