Fontos pontokat gyűjtött a Berkenye

Gabi

Héhalomban húzta be soros fellépését Mohácsi László csapata.

Az előző hétvége szombatján Héhalomban tette tiszteletét a veretlen mérleggel éllovas Berkenye. Ugyan a vendégek vághattak neki esélyesként a tizenhetedik körben esedékes mérkőzésnek, benne volt a pakliban, hogy rágós falatnak bizonyulhat ellenfelük.

A listavezető nagy helyzetével indult a csörte, Darabont viszont magabiztosan hárított. Ezt követően jó darabig nem jegyezhettünk fel igazi ziccert, ártalmatlan szituációkban kellett közbeavatkoznia Debrének. Közeledtünk a szünethez, amikor előnybe kerültek a látogatók, Less lesipuskás módon lecsapott egy kipattanóra, majd nem is hibázott közelről.

Bár még elkönyvelhettünk egy veszélyes hazai próbálkozást, a pihenőig már nem változott az eredmény. Aztán a második felvonásban gyorsan megduplázta lépésfórját Mohácsi László együttese, Balga a kapu torkából talált be. Ezt követően próbálkoztak a házigazdák, de nem tudtak szépíteni, elrontották lehetőségeiket.

Nagyjából negyedóra volt még hátra, amikor Mátyás Péter lőtt higgadtan a kapuba, végérvényesen lezárva az érdemi kérdéseket. Ugyan hamarosan Baranyi büntetőből még kozmetikázott az álláson, ez már nem osztott, nem szorzott, három-egyes arányban nyertek a fontos idegenbeli pontokra szert tevő berkenyeiek.

START HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló:

Héhalom SE-Berkenye SE 1-3 (0-1)

Héhalom, zárt kapuk mögött. Vezette: Szakal T. (Urbán V., Szász K.)

Héhalom SE: Darabont – Nagy Á. (Bakti, 75.), Gerhát, Abért B., Nagy Sz. – Abért M., Kis K. – Baranyi, Balog B., Lakatos (Varanyeczki, 46.) – Alapi. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Berkenye SE: Debre – Rácz, Porvay, Keresztes, Szandai (Bábik, 17.) – Illés, Kántor (Bogdán, 88.), Mátyás P. – Less, Greff (Mohácsi Lev., 60.), Balga (Hesz, 84.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Gól: Baranyi (75.), ill. Less (38.), Balga (51.), Mátyás P. (74.)

Jók: az egész csapat, ill. Porvay, Kántor, Mátyás P., Balga

Győri Zoltán: – Nagyon nehéz erről a mérkőzésről beszélni. A csapat felé is az volt az első mondatom, hogy ez a meccs a futball igazságtalansága, ha lehet így fogalmazni. Azt gondolom, a mai találkozón, főleg a második félidőben mindent megtettünk annak érdekében, hogy fordítsunk az eredményen. Nagyon jók voltak a labdakihozatalaink, a szélsőjátékunk. Senkit nem tudtok elítélni ezért a mérkőzésért. Az biztos, hogy a második félidőben a játék minden elemében jobbak voltunk, mint a Berkenye. Rettentően sajnálom az eredményt, mert ha valaki külsősként nézte ezt a meccset, akkor azt gondolhatta, hogy mi vagyunk a tabella elején, és ez sajnos nem így van. Egyébként gratulálok a Berkenyének.

Mohácsi László: – Rossz előjelekkel indult számunkra a mérkőzés, Rottek Peti nem tudta vállalni a játékot, aztán az ötödik percben kapussal szemben ziccert hibáztunk, majd Szandai megsérült. Mindemellett az első játékrészben kiegyenlített taktikai csata folyt, míg nem sikerült egy ígéretes játékhelyzetet jól lejátszanunk és egy remek lövés utáni kipattanóból vezetést szereznünk. A második játékrészt jól kezdtük, növeltük az előnyünket, amit viszont ismét rosszul reagáltunk le, és nem is tetszett, hogy túlságosan behátráltunk, magunkra húztuk a hazaiakat. Lehetőséget biztosítva nekik a felívelésekre és a nagy bedobásokra – bár egy helyzettől és a kapott büntetőtől eltekintve jól védekeztünk -, többet kellett volna a játékra törekednünk, mert amikor azt megtettük, ismét gólt lőttünk és lehetőségeket alakítottunk ki. Gratulálok a csapatnak, a Héhalom csapatának pedig további sok sikert kívánunk.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Igazi diadalt aratott a Rimóc

Az Érsekvadkertet tréfálta meg László Loránd régóta várt sikert elérő együttese. Múlt vasárnap Rimócra volt hivatalos az Érsekvadkert a megye egyben. Egyértelműnek látszott a papírforma a tizenhetedik fordulóban lejátszott mérkőzés előtt, favoritként kelhettek útra a látogatók, ezúttal sem számíthatott egyszerű menetre az előző hétvége előtt pont nélkül álló sereghajtó. A […]
error: Content is protected !!