,,Feljebb akarok menni!”

Gabi

A megye egyes mezőny hetedik helyén telelő Szendehely edzője, Dénes György reméli, tavasszal képes lesz kihozni magából a maximumot a csapata.

Változatos őszi idényen van túl a megye egyes bajnokságban szereplő Szendehely. Öt győzelem mellett hét vereséget könyvelhetett el a tabella hetedik helyén telelő alakulat. A gárda élére a múlt nyáron visszatérő vezetőedzőt, Dénes Györgyöt a délnyugat-nógrádiak eddigi teljesítménye kapcsán kérdeztük.

– Hogy látja csapata őszét?

– Mindenképpen előreléptünk a tavalyhoz képest – kezdte Dénes György. Mondjuk, ahhoz egy hely javítás is elég lett volna, de szerencsére nem csak annyi lett belőle.

– Nagyjából reális eddigi szereplésük?

– A realitás ez alatt volt. Viszont az általam elvárt pontszámtól három ponttal elmaradtunk. Okoztunk jó pár meglepő eredményt mindkét tekintetben, de hiszem, hogy ez a keret ebben az összetételben akár többet is kihozhatott volna magából.

– Mi lehetett a komoly kilengések oka?

– Minőség és mentalitás. Hiába van tizenegy-tizenkét alapjátékosod, akik bárki ellen felveszik a kesztyűt, ha hiányzik belőle három-négy, akkor más kávé fő le… Ebben az osztályban nyilván sokan vannak így, de nálunk ez hatványozottan igaz.

– A felvázoltaknak tudható be, hogy kevés szerzett góljuk mellé sok beszedett találat társul?

– Egyértelműen. Ha megvoltunk, szinte bárki ellen győzelmi eséllyel léptünk pályára. Ha nem, akkor… A számok nem hazudnak. Volt olyan győzelem, ami után mi voltunk a leggyengébb csapat, akitől kikaptak. Viszont mi voltunk, akik nyertek a Mátraterenye ellen is idegenben vagy Salgótarjánban az Építők ellen. Viszont a Mohora vagy a Szécsény elleni négy-négy, vagy a Héhalom, illetve a ‘Vadkert elleni öt-öt kapott gól nem fér bele a jövőbeli elképzelésbe.

– Egyénileg mely játékosaival volt megelégedve?

– Sablonduma, ha azt mondom, mindenkivel… Pedig lehetne ezt nyilatkozni, mert hat helyet léptünk előre. De minek hazudni?! Ha lesz évértékelő, akkor megmondom. Volt, aki többet, és volt, aki kevesebbet hozott. De így egyenlő mérleg! Ezért CSAPAT a CSAPAT!

– Mi a terve a felkészülési időszakra?

– Pihennek a fiúk, amíg lehet, utána meg a tüdejüket kiköpik, mert nem lehet cél, egy hetedik hely! Kizárólag feljebb akarok menni! Remélem, a srácok is így gondolják, és partnerek lesznek. Január közepén kezdjük a munkát. Legalább heti két edzést és összesen hat edzőmérkőzést tervezünk. Dolgozunk, mint Apollo Creed, és reméljük, hogy egyszer miénk lesz az “öv”. Bár személy szerint én a hatodik helytől felfelé, minden pozíciót annak tekintek.

– Tehát, csalódásként élné meg, ha mondjuk a mezőny második felében végezne a csapat?

– Személy szerint igen. Sokan a tavalyi szezonból pozitív értékként néznének rá, ha már a tizedikek lennénk. Én nem! Ne elégedjünk meg a minimálissal, ha a maximumot kihozva előrébb végzünk. Sok van a csapatban, ne akarjuk beérni kevesebbel!

Next Post

A megye egyes ősz ifjú titánjai

Számba vettük, a bajnokság már lepergő szakaszában kik számítottak a legfiatalabb pályára lépőknek. Még nagyjából másfél hónap van hátra, míg ismét útjára indulhat a labda a megye egyben. Amolyan érdekesség gyanánt, a közelmúltban összegyűjtöttek a 2020/2021-es szezon már lepergő részének tíz legöregebb pályára lépő futballistáját. Mostani anyagunkban a tíz legifjabb […]
error: Content is protected !!