,,Felelősségteljes döntést kellett hoznunk”

Gabi

A felnőttcsapatát a megye egytől visszaléptető Bátonyterenyei TC elnöke, dr. Mátyás Mátyás elsősorban a behatárolt anyagi lehetőségek miatt határozott úgy, hogy a következő szezonban csak az alacsonyabb osztályban fog versenyezni a továbbra is Forgó Péter által irányított együttes.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Bátonyterenyei TC visszalépteti a megye egytől felnőttcsapatát. A nem várt negatív fejlemény kapcsán az utánpótlás és a futsal területén a jövőben is komolyan gondolkodó egyesület elnökét, dr. Mátyás Mátyást kérdeztük.

– Miért döntöttek a visszalépés mellett?

– Felelősségteljes döntést kellett hoznunk – mondta dr. Mátyás Mátyás. Az anyagi lehetőségeink korlátozottak, nem tudtuk volna megerősíteni a játékoskeretet, nem akartunk fizetett játékosokat hozni. Nem szerettünk volna pofozógépek lenni, és nem állt szándékunkban veszélybe sodorni az utánpótlás működését, ami nekünk eddig is a legfontosabb volt. Ezután is megadnánk a helyi és környékbeli gyermekeknek a rendezett körülmények között történő sportolási lehetőséget. A vírushelyzet miatt sajnos sem én, sem az önkormányzat nem tudunk több pénzt belefektetni, a helyi vállalkozók pedig nem érzik úgy, hogy bármilyen formában is segíteniük kellene a felnőttcsapat működését.

– Ők miért lehetnek ezen az állásponton?

– Részben megértem őket, miért is adnának azért pénzt, hogy amatőr fociban fizetett játékosok játsszanak hétről-hétre… Én is az ablakon kidobott pénznek látom… Viszont azt sem értem, miért ölnek több százezret kispályás csapatokba, de mindenki arra költi a pénzét, amire szeretné.

– Melyik alacsonyabb osztályban indulnának a következő kiírásban?

– Ez még nem dőlt el teljes mértékben. A két éve minden mérkőzését megnyerő ificsapatra építjük újra a felnőttet. A srácoknak nincs sok tapasztalata a felnőttfutballban. Számításaink szerint a megyei másodosztályban körülbelül nyolc csapat lenne, az csak hét mérkőzést jelentene ősszel és hetet tavasszal. Lehet, hogy még sikerélményünk sem lenne. A megye háromban lenne tizenhat résztvevő, és talán több sikerélménnyel találkoznánk, viszont a pályák minősége nem az igazi. Még van két hét a nevezési határidő végéig, átrágjuk, mi legyen.

– Forgó Péter folytatja a munkát a csapat élén?

– Igen, bármelyik osztályban indulunk. Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem neki a tevékenységét, hiszen minden hétvégéjét ingyen feláldozza a csapat érdekében, úgy, hogy soha semmilyen anyagi juttatásban nem részesült! Nem tudom, hány edző teszi ezt meg?!

– Bizonyos feltételek pozitív irányba történő változása mellett, lát rá esélyt, hogy a jövőben ismét megméresse magát a felnőtt a megye egyben?

– Természetesen, ha az anyagi háttér biztosítva lesz, vagy ha a mostani fiatal csapat a pályán bizonyít, és majd idővel a megyei másodosztály dobogóján áll, minden további nélkül!

– Pozitív témák felé evezvén: Mindenképpen meg kell említeni, az utánpótlásukban az egyik legjobb munka folyik a megyében, ráadásul a futsalra is kiemelt figyelmet fordítanak. Mik a közelebbi célok ezen a két területen?

– Szerencsére az utánpótlás része teljesen rendben van az egyesületnek, köszönhetően a TAO-nak, és azoknak a cégeknek, melyek segítenek ebben. Gondolok itt a Németh Attila vezérigazgató vezette Villámszer Kft.-re és a Viessmann Kft.-re. Az U19 két éve minden mérkőzését megnyeri, az U15 és U14 is a dobogó második fokán zárta a csonka szezont. Ez azt mutatja, hogy Csóri József, Ornyik Róbert és Susán Attila kiváló munkát végez. A futsalban is minden a legnagyobb rendben van, Horváth Szabolcsnak és a ReklámPress-nek köszönhetően, illetve Tóth Zsolt edző alázatos munkája végett. Itt örömmel elmondhatom, hogy nevezni fogunk a Magyar Kupába, ahol az előző szezonban csak NB-es alakulatok vettek részt, regionális pontvadászatban szereplő társulat egy sem. Így amennyiben ez a tendencia ezúttal sem változik, élvonalbeli vagy másodosztályú vetélytársát fogadhatnánk majd a bátonyterenyei sportcsarnokban.

– Úgy hírlik, hamarosan ismét életbe léphet az a szabály az MLSZ részéről, miszerint egy klub telephely azonosság nélkül megegyezést köthet majd egy másik egyesülettel, hogy az biztosítsa számára a kötelező utánpótlást. Önök gondolkodnak ilyen lépésben?

– Igen, éppen ezért több megye egyes és megyei másodosztályú egyesülettel is felvettem a kapcsolatot. Olyan klubokkal, ahol gondot okoz a kötelező utánpótlás csapatok kiállása. Ez nekünk egy plusz bevételt jelentene, ugyanakkor nekik nem lennének gondjaik az utánpótlást illetően, nem részesülnének pontlevonásban. Viszont még semmi konkrétat nem tudunk, dolgozik az ügyön az MLSZ.

Next Post

Nem mindennapi üzenettel rukkoltak elő Dejtáron

Ismét életet lehelnének a helyi fociba a falu labdarúgást szerető polgárai. 2018-ban fennállása egyik legszomorúbb napjához érkezett az 1922-ben megalapított Dejtár SE, megszűnt a létrejötte óta kisebb megszakításokkal a nógrádi foci térképén jelenlévő egyesület. Az illetékes vezetők különféle okok miatt már nem tudták tovább működtetni az 1992 óta stabilan a […]
error: Content is protected !!