,,Egyszer átlendülünk a problémákon”

Gabi

A folyamatos nehézségek ellenére is a megye egyes mezőny hatodik helyen álló Érsekvadkert játékos-edzője, Szenográdi Péter elsősorban nem eredményeket, hanem változást vár a tavaszi szezontól.

Üde színfoltként vitézkedett a megye egyes bajnokság őszi szakaszában az Érsekvadkert, hiába nyomasztották nehézségek a fiatalos kerettel rendelkező együttest, jó darabig veretlen tudott maradni a jelenleg hatodik gárda. A perpillanat négy győzelmet, öt döntetlent, illetve két vereséget jegyző társulat eddigi szereplése kapcsán Szenográdi Péter játékos-edzőt kérdeztük.

– Mennyire kapta azt az őszi szezontól, mint amire előzetesen számított?

– A harmadik szezont kezdjük el a fiúkkal, idén nyáron is volt egy kisebbféle játékosmozgás – mondta Szenográdi Péter. Jó keret jött össze most is. Ami a felkészülést illeti, nehéz volt ilyen mértékű szünet után újra játékba lendülni, de szerencsére mindenki partner volt a kemény alapozásban. Rengeteget dolgoztunk, készültünk a szezonra, így úgy érzem, jó erőben volt a csapat mindvégig. Mindenki félre tudta tenni a csapat körüli problémákat, sőt lehet még jobban meg akarta mutatni, hogy többet érdemlünk, az érdektelenségtől.

– Összességében tehát abszolút pozitívan tekint vissza a szereplésre?

– Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, kezd mindenki éretten gondolkozni, ami nem csak a pályán belül, hanem kívül is megfelelő. A jó szereplés köszönhető még annak, hogy a jó és rossz mérkőzések aránya inkább az első felé billent. Maradt azért hiányérzetem is, remélem, azon majd tudunk javítani tavasszal.

– Mindenképpen kiemelendő a kapott góljaik száma, hiszen eddig csak tíz alkalommal vették be a kapujukat.

– Amiben az előző két évet nézve fejlődtünk, az mindenképp a kapusteljesítmény, aztán sok taktikai elem is visszaköszönt, amit edzésen gyakoroltunk, és fegyelmezettek is tudtunk maradni.

– Ezzel szemben a szerzett találatok számán lehetne javítani. Gyakran hiába voltak mezőnyben jobbak, ha a befejezéseknél gondok adódtak. Mi lehetett a bökkenő elől?

– Ha egyszer összejönne minden, akkor én lennék a legboldogabb. Sajnos sok helyzet marad kihasználatlanul, de majd valamikor talán ez is jó lesz.

– Így szinte félszezon után, érzi bármilyen jelentőségét annak, hogy “hazai” pálya nélkül vannak és Bánkon kell albérletben játszaniuk?

– Igen, folyamatosan érzem, hogy ez így nagyon nem korrekt a csapat és szurkolók felé. Köszönjük szépen a Bánknak, hogy ott játszhatunk, de ez nem lehet megoldás egy megyei szinten ennyi gyereket és felnőttet foglakoztató klubnak, és a türelem is véges.

– Kimondva, kimondatlanul folyamatos nehézségek mellett kellett versenyezniük ősszel. Hogyan sikerült átzökkenni a különféle problémákon?

– Sokszor megbeszéltük ezt, és már mindenki tisztában van vele, hogy változás kell. A szezon elején már kérdeztek erről, akkor azt tudtam mondani, hogy vannak ígéretek. Na, most ugyanott tartunk, ahol akkor. Nehéz így koncentrálni az edzőségre, sőt néha, amikor játszok arra is. A játékosok sokszor segítenek, amit köszönök szépen. Az elnökünk is mindent megtesz a csapatért, de sajnos nem milliomos. Egyszer átlendülünk a problémákon, ha nem is pozitív értelemben, valahogy biztos.

– Miképpen fest a felkészülési időszak?

Nem sokat pihentünk, mert amikor csak lehetett, mozogtunk. A rendes felkészülést január 3-án kezdtük heti három edzéssel és edzőmeccsekkel.

– Terveznek valamilyen változás a keretben?

– Szeretnénk ‘Vadkert kötődésű játékosokat hazahozni, hogy ez mennyire kivitelezhető, majd kiderül. Újra lesz olyan fiatal, aki csatlakozik a felnőttkerethez és minden bizonnyal távozó is.

– Vajon mire lehetnek képesek a folytatásban?

– Ha a játékosok továbbra is fejlődni szeretnének és mindent megtesznek a csapatért, akkor jó helyezést érhetünk el, de elsősorban nem eredményt várok, hanem változást!

Next Post

Már bérelhető a diósjenői nagyméretű műfüves pálya

Várja az érdeklődők jelentkezését a délnyugat-nógrádi egyesület. Korábban már beszámoltunk róla, hogy elkészült Nógrád megye harmadik nagyméretű műfüves pályája, méghozzá Diósjenőn. Időközben a helyi egyesület illetékesei összeállítottak egy dokumentumot, milyen feltételekkel vehető igénybe az említett újdonsült játéktér. Az alábbi fotó ismerteti a főbb tudnivalókat.
error: Content is protected !!