,,Egységesek lettünk”

Gabi

A megye egyes mezőny negyedik helyén álló Pásztó edzője, Nagy Tamás szerint fokozatosan alakult ki csapata gerince az őszi szezon során.

Kissé döcögős rajt után fokozatosan belerázódott a megye egyes őszi szezonba a Pásztó, nem is volt meglepő, hogy a harmadik körtől veretlen maradt az egyenesbe jövő társaság. A jelenleg öt-öt győzelem és döntetlen mellett két vereségnél járó csapat eddigi szereplése kapcsán Nagy Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

– Mennyire elégedett csapata őszével?

– A Magyar Kupában nem sikerült a főtáblára jutás, ami csalódás – mondta Nagy Tamás. A bajnokságot nyögvenyelősen kezdtük, nem jöttek a pontok és a győzelmek, ám ha az ősz egészét nézem, stabil csapat alakult ki, amely a szezon végére megtanult egymásért küzdeni, ami a szerzett pontokban is megmutatkozott. A tabella jelenleg keszekusza és roppant szoros, az ősz végi teljesítményünknek köszönhetően mi is az élmezőnyhöz tartozunk.

– Minek lehetett köszönhető, hogy az idény elején a Mohora elleni sikertől eltekintve, elmaradtak a bajnoki győzelmek?

– Véleményem szerint, az okok a vírus miatt félbeszakadt tavaszi idényig nyúlnak vissza. A nyáron túl korán kezdtünk, a kupára hegyeztük ki a felkészülésünket, magunkhoz képest jó formában játszottunk, ám a Berkenye ellen nem csak a továbbjutást veszítettük el, hanem a kiesésünk a bajnoki rajtunkat is befolyásolta. Mindezek mellett nem volt egy álomsorsolásunk, lehet mondani, a nehezével kezdtük, így sikerült. Ebben a kiegyenlített bajnokságban, az olykor kudarcként megélt ikszeknek is lehet még hasznuk, szerepük.

– Aztán egyenesbe jöttek, ami egyúttal azt jelentette, hogy utoljára a harmadik körben kapott ki a csapat.

– Pozitívum volt az őszön, hogy a miértekre, a kifogások mellett, összefogtak a fiúk, harcos erényeket csillogtattak, ami sokszor eredményezte a győzelmeinket. Kialakult a csapat gerince, nagyrészt mi irányítottuk a mérkőzéseinket, aminek köszönhetően szinte mindig győzelmi esélyeink is voltak.

– Egyelőre veretlenek otthon, ami szintén dicséretes.

– A gyönyörű pályánkon mindenkit feldob, ha játszhat rajta. Úgy az enyémeket, mint az ellenfeleket. Ahogy múlik az idő és egyre többet játszunk rajta, úgy lesz egy szép pályából oroszlánbarlang, ahol igazán megmutatkozhatnak a csapatunk erényei.

– Egyénileg kiknek a teljesítményét tudná kiemelni?

– Kirívóan gyenge, mint ahogy kirívóan jó teljesítmény sem volt hosszabb távon a csapatban. A végére egységesek lettünk és ez nagy pozitívum. Ha majd jönnek az igazán jó egyéni teljesítmények, akkor tudunk úgy szerepelni, ahogy szeretnénk.

– Várható valamilyen játékosmozgás?

– Laczkó Lénárdot leigazoltuk Szécsényből, orvosolva csatárgondjainkat. A csapat egyébként együtt marad.

– Hogy fest a felkészülési időszak?

– A felkészülést január 18-án kezdjük, heti három edzés és edzőmérkőzés szerepel a várható programban. Ha az időjárás engedi, edzünk rendesen, szeretnénk elérni a tavasszal a célunkat.

– Mi lehet a maximum, amit elérhetnek az idény végén?

– A maximum, ami hozná magával a dobogót is, hogy veretlenül zárjuk a tavaszt.

Next Post

Lakatos Béla lett az SBTC új vezetőedzője

A salgótarjáni származású egykori NB I-es játékos vette át a harmadosztályú tagságuk meghosszabbításában bízó fekete-fehérek irányítását. Hétfőn este számolt be róla az NB III Keleti-csoportjában szereplő SBTC hivatalos weboldala, hogy megvan a csapat új vezetőedzője, Lakatos Béla vette át a közelmúltig az élvonalbeli Diósgyőr szakmai stábjához tartozó Rubint Richárd helyét […]
error: Content is protected !!