Bravúros győzelemmel tért vissza a Diósjenő

Gabi

Küzdelmes mérkőzésen vette be Pásztót Eőry Tibor együttese.

Szombaton Pásztóra volt hivatalos a Diósjenő a megye egyben. Masszív viaskodásra volt kilátás a tizenhatodik fordulóban megrendezett mérkőzést megelőzően, egyúttal kellő érdekesség mellett vághattak neki a találkozónak a résztvevők. Míg a házigazdák egy körrel korábban piros lapok miatt nyolc emberrel fejezték be legutóbbi fellépésüket, addig a másik oldal két hét kényszerszünet léphetett ismét ringbe.

Kisebb tapogatózás után elég hamar eredményesek tudtak lenni a vendégek, Bőgér Dávid magabiztosan értékesített egy büntetőt az első negyedórában. Ezután kézbe vették a gyeplőt a hazaiak, mentek előre becsülettel, de csak elrontott helyzetekig jutottak, sehogy sem tudták bevenni az ezúttal is ihletett formában védő Szaszovszki kapuját. A délnyugat-nógrádiak leginkább szórványos ellenakciókkal veszélyeztettek.

A második játékrészben is a pásztóiak birtokolták többet a labdát, de hiába a mezőnyfölény, bármennyire is szerették volna, képtelenek voltak egalizálni, így a lelkesedésből jelesre vizsgázó látogatók hálóőrük vezérletével megőrizték vékonyka lépésfórjukat és bravúros egy-nullás sikert arattak. Közvetlenül a lefújás után, még a pályán konfliktusba keveredett a vendéglátók pár embere a játékvezetőkkel. Komoly tumultus alakult ki, eléggé paprikás volt a hangulat. Történt is egy s más. Az ügy az illetékes bizottság asztalán fog folytatódni.

START HIBO Megyei I. osztály, 16. forduló:

Pásztó SK-Diósjenő SE 0-1 (0-1)

Pásztó, zárt kapuk mögött. Vezette: Balázs Z. (Urbán V., Szász K.)

Pásztó SK: Krajecz – Molnár B. (Varga A., 77.), Almási, Kovács P., Csépe M. (Sisák, 46.) – Holtner, Lipták – Molnár E., Molnár M., Csépe I. (Odler, 87.) – Laczkó. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Diósjenő SE: Szaszovszki – Haljárszki, Pincze, Németh, Csabuda – Krizan, Dudás – Varga Gy., Bőgér D. (Poszpisel, 72.), Kapa – Oláh T. (Krajcsek, 83.). Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Csépe I., Molnár E., ill. Csabuda, Pincze

Gól: Bőgér D. (13.)

Jók: Almási, ill. Szaszovszki (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Nagy Tamás: – Gratulálok a vendégcsapatnak, szerencsés győzelmet arattak. Köszönjük, hogy eljöttek és játszottak. Mi ezt a mérkőzést a múlt fordulóban veszítettük el. Ami a meccs után történt, az a téves játékvezetői ítéletek, a fogalmatlan játékvezetés, és az ehhez párosuló mérhetetlen arrogancia következménye. Hogy a focipályán szinte mindent megélt, két példakép sportember így kikeljen magából, na, az már engem is feldühített. Nekem, nekünk sok mindenen el kell gondolkodnunk ilyen események után. Én a játékosaimért tűzbe mennék, főleg azokért, akikre felnézek, felnézünk. Soha nem fogom szó nélkül hagyni, hogy tiszteletlenül beszéljenek velük, legyen az játékvezető vagy partjelző. Nem is tudom, mit képzel magáról az a partjelző, aki a vonal mellett öregedett meg, hogy bármelyik játékossal, a csapat, a város sportvezetőjével tiszteletlen legyen. Itt sokan sokat tesznek a fociért, és nagyon sokan szeretik a csapatot, a mérkőzéseinken igazi futballhangulat van, még járvány idején is. Ez miért baj?

Eőry Tibor: – Rögtön azt emelném ki, hogy minden tiszteletem és elismerésem a csapatnak! Ahogy hozzáálltak a mérkőzéshez, ahogy viselkedtek, és ahogy betartották a taktikai utasítást, kimagasló volt. Érdekes meccs volt. Eleinte óvatosan kezdett mindkét csapat. Volt egy kontratámadásunk, amit elrontottunk, utána pedig volt egy, amiből tizenegyes lett, amit berúgtunk. Ezt követően mezőnyben ment a játék. Igazából egyik kapu sem forgott veszélyben. Aztán volt egy öt perce a Pásztónak, amikor annyira beszorítottak bennünket, hogy egyszerűen nem tudtunk kijönni a tizenhatoson belülről. A kapusunk parádésan védett és volt két kapufa is. Nem tudták azonban kihasználni ezt a fölényt, így ment le az első félidő. Amikor kijöttünk a szorításból, a kontráinkból azért voltak lehetőségeink, amiket kihagytunk. A második félidőben úgy láttam, erőben már nem tudott olyan nyomást gyakorolni ránk a Pásztó. Taktikusan tartottuk a labdát, és még ebben az időszakban is volt ajtó-ablak ziccerünk, amit kihagytunk. Ha összességében nézem, azt mondom, hogy megérdemeltük a győzelmet, de talán a Pásztó is közel állt a döntetlenhez. Még egyszer szeretném hangsúlyozni az egész társaság hozzáállását, minden tiszteletem az övék. Ezt el is mondtam nekik! Ez parádés volt mindenféleképpen!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Feltartóztatta a Karancslapujtőt a Szécsény

Csak a hajrában tudtak egyenlíteni a tavaszi szezon korábbi részét hibátlanul megvívó vendégek. Múlt szombaton Szécsénybe volt hivatalos a Karancslapujtő a megye egyben. A vendégek számítottak a tizenhatodik körben esedékes mérkőzés esélyeseinek, de tudvalevő volt, hogy nem mehetnek biztosra a tavasszal már komoly meglepetésekkel előrukkoló ellenfelükkel szemben. Jobban is kezdték […]
error: Content is protected !!