,,Mindenképpen adrenalin növelő a helyzet”

Gabi

A Szendehely irányítását átvevő Dénes György nem sokat gondolkodott, hogy ismét leüljön-e régi-új csapata kispadjára.

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy Dénes György vette át az előző csonka megye egyes szezont az utolsó helyen záró Szendehely FC felnőttcsapatának irányítását. Mostani anyagunkban meg is szólaltatjuk a régi-új együtteséhez visszatérő trénert.

– Mikor és hogyan adódott a lehetőség, hogy visszatérjen korábbi állomáshelyére?

– Néhány nappal ezelőtt beszéltem az egyesület elnökével, Márkus Zsolttal munka kapcsán, és közben szóba került a szendehelyi foci – mondta Dénes György. Lehetőség nyílt rá, hogy újra edzősködjek, csak magasabb osztályban. Sokat nem gondolkodtam, mert az embernek nem mindig van lehetősége leülni egy megye egyes csapat kispadjára.

– Egy ideje nem ténykedett hasonló szerepkörben. Miért?

– Sajnos az utánpótlás csapatom (amelyre mérhetetlenül büszke vagyok a mai napig) megszűnt. Rettenetesen rossz volt. Hiányoznak a srácok. Aztán fiatalabbak kerültek a helyükre, más korosztály… Nekem pedig sem energiám, sem időm nem lett volna, az elejéről kezdeni velük. Viszont Csizmár Gábor megtalálta a megfelelő embert az U16 élére, Rapavi Péter személyében, aki azóta is rendületlenül csinálja. A felnőttcsapatnál pedig Kovács Imre személyében egy olyan ember volt az edző, akitől a mai napig tanulni lehet ezt a szakmát. Szóval egyszerű volt a képlet, maradok vízhordó.

– Milyen érzésekkel várja a mostani feladatot?

– Mindenképpen adrenalin növelő a helyzet. Szeretném, ha az általam irányított csapat felnőttszintén is kiemelkedő eredményt tudna elérni. Vannak tervek, gondolatok, úgyhogy próbálom majd a maximumot kihozni a srácokból.

– Hogy néz ki a felkészülési időszak?

– Mint az idegállapotom. Hullámzó. Hol edzés, hol meccs, hol mindkettő. Bár jó lenne, ha minél hamarabb stabilizálódna az edzés-mérkőzés kombináció minden héten.

– Mekkora változásokra kerülhet sor a játékoskeretben?

– Ez még a jövő zenéje, de nyilván szeretnénk megerősíteni a keretet. Az alapcsapat sem rossz, de ha sikerül négy-öt, ezen a szinten kiemelkedő játékost igazolni, akkor lehetne nagyot álmodni.

– Mi lehet a cél a közelebbi és a távolabbi jövőben?

– Mindenképpen szeretnénk stabil csapat lenni. Ez nem csak rövid, hanem hosszú távra is szól. Ebben pedig minden benne van. Idén pozitív meglepetés lesz a Szendehely a bajnokságban, ezt garantálhatom.

– Zárszóként: egyébként jár már Újpest-meccsekre?

– Ha beengednek… Bár letelt a kitiltásom, sajnos a balga belga, valamint az UTE párbaja miatt bojkottot tartunk egészen addig, amíg nem realizálódik a helyzet. Ez alól egy meccs sem kivétel. (Amúgy gratulálok a ferencvárosi barátaimnak a szombati győzelemhez.)

Next Post

A Karancslapujtővel játszott edzőmeccset az SBTC

Friss eredményközlés a felkészülési mérkőzésről. Felkészülési mérkőzés: Salgótarjáni BTC-Karancslapujtő KSE 2-0 (1-0) Részletek később…
error: Content is protected !!