Elbúcsúzott a MOL Magyar Kupától a Mátraterenye

Gabi

A második félidő okozta a nógrádi csapat vesztét a háromszor is betaláló Cso-Ki Sport ellen.

Szombaton történelmi pillanathoz érkezett a megye egyes Mátraterenye SE, a fennállása sor először az országos főtáblára jutó csapat a csomádi székhelyű Cso-Ki Sportot fogadta a MOL Magyar Kupa hatodik körében. Szépszámú nézősereg gyűlt össze a csörtére, a hétvége előtt a Pest megyei elő osztály küzdelmeit vezető gárdát is sok szurkoló kísérte el.

Az első félidőben kioltották egymást erejét a csapatok. Az egyébként jó iramú találkozón itt is-ott is akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek, a gól viszont hiányzott a párbajból a szünetig. Közeledtünk az ütközet kétharmadához, amikor roppant balszerencsés körülmények között előnybe kerültek a vendégek: Ocztos szabadrúgása Oláh Tibor kezei között vánszorgott be a kapuba.

Érezhetően megfogta a házigazdákat a lelombozó találat, hamarosan pedig meg is duplázták fórjukat a látogatók, egy szöglet után ide-oda pattogó labdát vágott be közelről Mészáros. A ‘terenyeiek becsületére váljék, hogy a  lefújásig harcoltak, legalább a szépítésért, ez viszont sajnos nem valósult meg. Sőt amolyan slusszpoénként Grezger egy újabb döfést is bevitt a hosszabbítás utolsó pillanataiban, kialakítva a csomádiak három-nullás győzelmét jelentő végeredményt.

MOL Magyar Kupa, 6. forduló:

Mátraterenye SE-Cso-Ki Sport 0-3 (0-0)

Mátraterenye, MTSE-sportpálya, 350 néző. Vezette: Harnos Cs. (Kasza D., Juhász Á.)

Mátraterenye SE: Oláh Tibor – Oláh Teofil, Földi, Novota, Kerényi – Babka, Pozsár – Horváth Sz. (Bozó, 46.), Bujtár (Sipkó Bence, 78.), Domán – Znamecz (Sipkó Bálint, 62.). Játékos-edző: Bujtár Tamás.

Cso-Ki Sport: Daróczi – Lédermayer, Lázár P., Kator, Rudolf Sz. – Horváth P., Mészáros – Tóth B. (Halász, 78.), Rákóczi, Ocztos (Grezner, 78.) – Zalaegerszegi (Füle, 78.). Vezetőedző: Jenei Sándor.

Sárga lap: Oláh Teofil, Kerényi, Bujtár, Pozsár, Novota, ill. Kator, Horváth P., Grezner

Gól: Ocztos (58.), Mészáros (72.), Grezner (93.)

Bujtár Tamás: – Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy idáig is sikerült eljutnunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Kaptunk pár információt az ellenfélről. Talán túlságosan is rájuk készültünk, ami a játékunkon meg is látszott. Agresszíven letámadtak minket, igazából nem nagyon tudtunk velük mit kezdeni. Az első félidőben voltak lehetőségek mindkét oldalon, majd a második félidőben egy kapushibából megszerezte a vezetést az ellenfél. Eggyel elmentek, még jobban kinyíltunk, próbáltunk gólt szerezni, de sajnos nem sikerült. Sajnálom egy kicsit, szomorúak vagyunk, de az élet megy tovább, készülünk a bajnokságban a további mérkőzésekre. Gratulálok az ellenfélnek.

Jenei Sándor: – Úgy gondolom, az első félidőben sem játszottunk rosszul, eléggé kiegyenlített volt a mérkőzés. Ott sajnos az elején kihagytuk a helyzeteinket. Szerencsénkre nem bosszulta meg magát. Viszont a második félidőben, maximálisan megtette a csapatom azt, amit a szünetben kértem tőlük az öltözőben, hogy bátrabban lépjünk be a játékba, és átlövésekkel próbálkozzunk. Szerintem óriási nagy dolog, hogy minden szinten helyt tudunk állni. A Megyei Kupában, a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Szerintem megérdemelten jutottunk tovább a hatvannégy közé. Azt hiszem, hogy a Csomádnak pár az előző is nagyon nagy lépés volt, de ez, hogy most még továbbjutottunk, le a kalappal a srácok előtt, nagyon büszke vagyok rájuk. Úgy gondolom, nagyon jó csapatom van, akit nem kell motiválni, mert mindenki hajt, küzd, és a becsületéért játszik. További sok sikert kívánok a Mátraterenyének.

Next Post

Emelt fővel köszönt el a MOL Magyar Kupától a Diósjenő

Igazolta papírformát az NB II-es Dorog a délnyugat-nógrádi csapattal szemben. Szombaton történelmi jelentőségű eseményhez a diósjenői labdarúgás, a helyi egyesület először szerepelhetett országos főtáblán, az immáron MOL Magyar Kupa névre keresztelt sorozat hatodik körében az NB II-es Dorog látogatott a délnyugat-nógrádi településre. Remek hangulat és sok néző fogadta a résztvevőket. […]
error: Content is protected !!