Biztosan kijelenthető, hogy a következő idényben a megye egyben szerepelne a Nőtincs

Gabi

Az eltökélt csapat vezetőedzője, Nyikos József nem elégszik meg az állóvízzel, egy osztállyal följebb is minél jobb eredmény érne majd el legénységével.

A következő szezonnal kapcsolatos nevezési időszakig még mintegy három hét hátra van, ettől függetlenül nagyjából már sejthető, melyik klub hol szeretne majd indulni a 2020/2021-es kiírásban. Az biztos, hogy a megfogyatkozó megye egyet fel kell majd tölteni, nagy valószínűséggel pedig két egyesület gondolja majd úgy, osztályt szeretne váltani a nyáron. A határozottan ilyen tervekkel rendelkező Nőtincs SE vezetőedzőjét, Nyikos József csapata szándéka kapcsán kérdeztük.

– Elképzelésük szerint melyik osztályban fognak indulni a következő szezonban?

– Mindenképpen a megyei első osztályba szeretnénk nevezni – kezdte Nyikos József. Nem megbántva a megye kettőt, de jobb színvonalasabb meccseket játszani, mint kevésbé nívósakat. Ez a fő oka a váltásnak. A lényeg, hogy próbára legyen téve az ember. Ez alakítja az ember lelkét is olyanná, hogy jó legyen. A jobbak között kell megmutatni, hogy mit tudunk, mert annak van értéke! Annak viszont nincs, hogy – bocsánat a kifejezésért – a pocsolyában dagonyázzunk. 

– Milyen mozgást terveznek a játékoskeretben?

– Három-négy új játékos átigazolását tervezzük. Aztán, hogy végül melyik jön össze, még nem tudjuk. Ez sok mindentől függ. Egy-két olyan szponzortól is, akinél ugyan most jól néz ki a dolog, akkor biztos valami, ha már megtörtént. Mindhárom harmadba szeretnék igazolni. Hátra, középre és előre is. Kicsit gyorsítani szeretnék a csapaton. Erre azért is van szükség, mert magasabb osztályba kerülünk, nálunk pedig több olyan ember van, aki még megye egyben sem focizott. Persze négy-öten ezt már elmondhatják magukról, a többiek viszont egyelőre csak tehetségek. 

– Mit gondol, mekkora különbség lehet a két bajnokság között?

– Úgy vélem, a megye kettes mezőny első három-négy csapata komolyan meg tudná állni a helyét a megye egyben. A hátrább lévő együttesekhez képest viszont nagyon nagy a különbség a két osztály között.

– Úgy hírlik, augusztus elején már Magyar Kupa megyei selejtezőre kerülhet majd sor, míg az említett hónap közepén megkezdődhet a pontvadászat. Ennek tükrében miképpen festhet a felkészülés?

– Az elmúlt időszakban hetente edzegetünk. Persze, ahogy mostanában lehetett. A rajt előtti alapozás során heti két foglalkozást és egy gyakorló meccset tervezünk. Ez attól is függ, mit enged majd meg a munkájuk a fiúknak, ha rajtam múlna, mindennap edzenénk, de sajnos alkalmazkodni kell.

– Az iménti válasza is megerősítette, amit párszor már korábbi beszélgetéseink során is megerősített, igen csak komolyan veszi a feladatát.

– Magamtól is világ életemben mindig sokat vártam. Ez mindig igaz volt, akárhol játszottam, bármilyen szinten. Szerintem van egy szint. Tudom, hogy ezt nem mindenkitől lehet elvárni, de engem mindig az motivál, hogy lássam a fejlődést a gyerekeken. Már önnek is többször mondtam, engem ez tölt el igazán boldogsággal! Valamikor majd inkább azzal szeretnék foglalkozni, hogy “kiképezzek” igazi jó játékosokat. Pici kortól egészen addig, hogy lássuk, bizony sok tehetség van Magyarországon. Most saját magam tesztelem. Volt, hogy valakivel fél évet kellett foglalkozni, amíg azt mondtam, pályára lehet engedni. Ebből jött ki az előző szezonbeli eredmény. Ezért is érzem azt, lehet, hogy jó úton járok és egy-két dologgal kapcsolatban jól gondolkodok. Persze azzal is tisztában vagyok, sok mindent rosszul gondolok. Ezért tanuló folyamat számomra ez a mostani időszak.

– Vajon mi lehet majd a csapat célja a megye egyben?

– Ennek a bajnokságnak ugyanúgy vágok neki, mint a megye kettőnek, pedig akkor a saját játékosaimat sem igazán ismertem. Ami a csövön kifér! Meghatározó résztvevője szeretnénk lenni a mezőnynek. Hogy ez mennyi idő alatt jön ki, nem tudom megmondani. Az biztos, a játékosok lelkesek, ahogy én is!

Next Post

,,Szerencsére a gólszerzéssel nem álltam hadilábon"

Az Ausztriában eltöltött légióskodás mellett nógrádi csapataiban is emlékezetes teljesítményekkel előrukkoló Garai Csabának a foci volt az élete, és bár megviselték a sportban eltöltött évtizedeik, ugyanúgy futballista szeretne lenni. A nógrádi labdarúgás korábbi időszakjai során rendre felbukkant egy-egy olyan személyiség, aki ezért vagy azért fel tudta hívni magára a figyelmet […]
error: Content is protected !!