,,Bíztam a fiúkban”

Gabi

A megye egyes bajnokság ötödik helyén álló Mátraterenye játékos-edzője, Bujtár Tamás szerint a dobogóra is odaférkőzhet csapata.

Változatos őszi szezont zárt a megye egyes Mátraterenye, egy történelmi Magyar Kupa-kvalifikációt követően bajnoksága ötödik pozícióját elfoglalva vonulhatott téli szünetre a jelenleg húsz ponttal rendelkező alakulat. Az ez idáig öt-öt győzelem és döntetlen mellett két vereséget elkönyvelő társulat eddigi szereplése kapcsán Bujtár Tamás játékos-edzőt kérdeztük.

– Miképpen vélekedik együttese őszéről?

– Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, főleg úgy, hogy a tizenegyedik fordulóban még a tizedik helyen állt a csapat – mondta Bujtár Tamás. Igaz, nagyon egyben van a mezőny, minden pont(ok) nagyon fontosak voltak. Jól sikerült a nyári felkészülés, jöttek a kupamérkőzéseken az eredmények és sikerült kijutni az országos főtáblára is. A bajnokságban kicsit nehezen indultunk, de bíztam a fiúkban, és örülök, hogy sikerült csatlakozni a élmezőnyhöz.

– Mit jelentett a csapat számára a történelmi kupabravúr?

– Hatalmas sikert! Története során először sikerült a Mátraterenyének ott lenni az országos főtáblán. A sorsdöntő mérkőzést Berkenyén játszottuk, és sikerült is továbbjutni a megye egyik legjobb csapata ellen. Így úgy gondolom, teljesen megérdemelten lehettünk ott!

– Mi lehetett az oka, hogy később kissé megtorpantak?

– Igen, a bajnokság nem úgy indult számunkra, ahogy azt terveztük. Talán a jó kupaszereplés után azt hittük, most már minden mérkőzést meg fogunk nyerni. A CSOKI-Sport csapata elleni kupavereség után igen nehezen találtunk rá a helyes útra, de végül sikerült, és az utolsó hét meccsünkön nem találtunk legyőzőre.

– Nyáron vágott neki az edzősködésnek. Hogy érzi magát ebben a szerepkörben?

– Horváth Szabolcs és Serfőző Péter kért meg, hogy vállaljam el a csapat irányítását, mint játékos-edző. 2013 óta vagyok Mátraterenyén, sok szép év telt el azóta, szép eredményeket értünk el. Azóta viselhettem a csapatkapitányi karszalagot, ami már egy megtiszteltetés volt. Régóta ismerem a csapatot, vannak olyan játékosok, akikkel már több éve együtt játszunk. Úgy gondolom, így a fiúk is jól fogadták, hogy elvállaltam ezt a szerepkört. Azonban nem könnyű az edzői feladat, főleg nem a játékos-edzői. Nagyon sokat kell meg tanulnom, és itt is köszönöm azoknak, akik mindenben segítettek, Horváth Szabolcsnak, Serfőző Péternek, Jánosi Ivánnak, és a csapatnak is, hogy úgy álltak minden edzéshez, mérkőzéshez, ahogy azt elvártam! Végül, de nem utolsósorban köszönöm Jeney Gyulának, aki hétről-hétre nagyon sok segítséget nyújtott, mint nekem, mint a csapatnak is.

– Egyénileg bemutatott teljesítmény terén mely játékosát tudná kiemelni?

– Büszke vagyok a játékosaimra, nehezen indultunk, de megmutatta a csapat, hogy egymásért küzdve, egy jó helyezést tudunk elérni! Meg is lett az eredménye, ott vagyunk az első ötben, amit a bajnokság végén is elfogadnánk. Sok jó teljesítmény volt, dicséret illeti őket, ha még is ki kellene emelnem valakit, akkor ő Kerényi Gábor, minden mérkőzésen parádésan játszott.

– Mit gondol, lehet bármilyen jelentősége, hogy önök rendelkeznek a legrutinosabb átlagéletkorú állománnyal?

– Igen, van jelentősége! Sokat számít, hogy vannak rutinos játékosaink, akik magasabb osztályt is megjártak. Ők még tudják, milyen volt a régi idők focija… Meccsről-meccsre jó teljesítményeket nyújtottak, még most is kellenek a fiataljaink mellé ilyen futballisták!

– Milyen változásokra lehet számítani a keretben?

– Eddig senki nem jelezte távozási szándékát. Szilágyi Gábor abbahagyta a nagypályás focit. Adorján Zalán érkezett Szécsényből, Kotroczó Ádám pedig újrakezdte.

– Mi a tervük a felkészülési időszakra?

– Heti két edzéssel és egy hétvégi gyakorló mérkőzéssel fogunk készülni a tavaszi rajtra.

– Vajon mi lehet majd a maximum, ami kisülhet a végén?

– Az első öt hely valamelyikét tűztük ki célul, amiben jelenleg benne vagyunk, de nagyon szoros a mezőny. Úgy gondolom, ha azt a teljesítményt tudja nyújtani a csapat, amit az őszi szezon második felében sikerült, akkor a dobogóra is odakerülhetünk.

Next Post

Nekivágott a felkészülésnek a BSE

Új arcok is feltűntek az NB III-as Ipoly-partiak évindító foglalkozásán. Tavaly december 6-én a Tállya elleni fellépésen lehetett utoljára a pályán az NB III Keleti-csoportjában szereplő BSE, aztán a mögöttünk hagyott időszakot téli pihenővel töltötték a csapat tagjai. Egészen mostanáig, hétfőn délelőtt ugyanis megkezdte a tavaszi idényre való felkészülést Nagy […]
error: Content is protected !!