Berkenyén igyekszenek maximálisan betartani az ajánlásokat

Gabi

Mohácsi László vezetőedző szerint csapata szabálykövető magatartást fog tanúsítani a következő időszakban.

Mint ismert, az MLSZ hivatalosan lezárta a korábban felfüggesztésre kerülő amatőr bajnokságokat. A döntés apropóján az előttük álló napokban megszólaltjuk majd a megye egyes gárdák edzőit. A szakembereknél arra voltunk kíváncsiak, mi a véleményük a határozat kapcsán, terveznek-e közös foglalkozásokat tartani a következő időszakban, meglátásuk szerint mennyire érintheti negatívan játékosaikat a kényszerszünet, illetve még megérdeklődtük, mit gondolnak, egy augusztusi újraindulás előtt mikor volna célszerű nekivágni az alapozásnak. Sorozatunkat az előző évadot az ötödik helyen befejező Berkenye SE-t irányító Mohácsi Lászlóval folytatjuk.

Mohácsi László: – Mint már azt korábban is nyilatkoztam, mi is elhivatottak voltunk az esetleges folytatásra, de be kell látni, hogy mindezt időben – szervezés szempontjából – és biztonságosan megyei szinten nem megvalósítható. A hivatalos lezárás véleményem szerint teljesen ésszerű és részünkről messzemenőkig elfogadható! Az egyesület vezetésével és a csapattal már túl is vagyunk egy megbeszélésen – aztán közös mozgáson -, ahol sorra vettük a lehetőségeket és abban maradtunk, hogy a biztonsági tényezők betartásával, a járványügyi kockázatok csökkentése mellett szabálykövető magatartást tanúsítva, a Magyar Labdarúgó Szövetség Nógrád Megyei Igazgatóságának ajánlását is figyelembe véve, meg tudjuk valósítani az edzéseket. Így június közepéig heti két alkalommal tartunk majd foglalkozásokat. Természetesen mindenki saját felelősségére látogathatja a tréningeket, senkit sem kényszerítünk, hogy részt vegyen a csoportos edzéseken, a pályára való visszatérés önkéntes alapon történik. Amit viszont elvár mindenkitől az egyesület és a közösség, az az, hogy csak az kezdheti újra az edzéseket, aki tünetmentes, és akinek a tudomása szerint nincs a környezetében fertőzött, illetve tudomása szerint nem érintkezett fertőzött személlyel.

Minden hét, ami közös, szervezett foglalkozások és mérkőzések nélkül telik el, folyamatos deficitet jelent a játékosok fizikai állapotát érintően. Bár a többségük mozgásban volt otthon, erősítettek, szabadidős sportokkal próbálták kihozni a lehető legtöbbet az elmúlt időszakból, de az „igazi” edzések és mérkőzések nélkül eltel időszak túl hosszú volt ahhoz, hogy ne teljen el nyomtalanul. Biztos vagyok benne, hogy a futballspecifikus mozgások és a labda hiánya is mindenkinél meglátszik majd, tehát a pályára való visszatérést a felkészülés kezdetének kell tekintenünk és ennek megfelelően kell majd összeállítani a programot. Remélem, a nyár végéig eljutunk odáig, hogy lesz optimális eset és a Magyar Labdarúgó Szövetség Nógrád Megyei Igazgatósága is lesz olyan helyzetben, hogy időben tud informálni majd minket a következő szezon, valamint a magyar kupasorozat megyei selejtezőinek kezdéséről, hiszen pontosan tervezni csak ezután tudunk majd. Csak remélni tudjuk, hogy a járványügyi helyzet folyamatos javulása lehetővé teszi majd a hivatalos versenyprogram mielőbbi kialakítását. Mindezen ismeretek hiányában is úgy gondolom, hogy július első felében el kell kezdeni majd „ismét vagy újra” a felkészülést a következő szezonra.

Next Post

Ma lett százéves az SBTC

Szerdán ünnepli fennállása centenáriumi esztendejét a salgótarjáni klub. 1920. május 13-án egyik legfontosabb mozzanatához érkezett a nógrádi futball. Ezen a jeles napon került megalapításra ugyanis megyénk legnagyobb múlttal rendelkező csapata, a Salgótarjáni Bányász Torna Club (korábban: Salgótarjáni Torna Club). Mint a dátumból kivehető, egészen pontosan szerdán ünnepelte fennállása századik évét […]
error: Content is protected !!