A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Karancslapujtő KSE-Palotás SE, a Szügy SE-SK Karancsberény, a Tereske KSE-Romhány SE, illetve az Ecseg SE-Mátramindszent SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

START HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló, 2021. március 28. (vasárnap), 15.00:

Karancslapujtő KSE-Palotás SE

Romhányi Tamás, a Karancslapujtő KSE játékos-edzője: – Eddig nagyon meg vagyok elégedve a csapattal. Az edzéseken és a meccseken is remek munkát végeznek a fiúk. Kellő létszámban tudunk gyakorolni, és nekem ez fontos. A múlt heti mérkőzés kilóg a sorból, mert nagyon gyatrán játszottunk, viszont ebből is tanulnunk kell. Ha nem koncentrálunk megfelelően, akkor nem fog jönni az eredmény sem. Iszonyatosan nehéz időszak elé nézünk. Sorban jönnek a rangadók, amiből a nagy részét idegenben kell megvívnunk. Vasárnap egy masszív csapat látogat hozzánk, amely legutóbb a bajnokaspiránssal, azelőtt pedig a komoly erőkből álló Héhalommal remizett. Mindkétszer a mérkőzés végén egalizáltak, ami azt mutatja, hogy van tartásuk. Minden erőnkre szükség lesz, ha itthon akarjuk tartani a három pontot. Pingiczer játékára még nem számíthatok.

Jele Zoltán, a Palotás SE vezetőedzője:A múlt heti győzelemmel felérő döntetlennel remélem, lassan visszajön a játékosok egységes önbizalma. Ezzel együtt abban is bízom, hogy az elmúlt meccseken mutatott játékban is tudunk javulni, és nem csak egy félidőn keresztül tart majd a figyelem és a koncentráció, amire nagyon nagy szükségünk lesz a következő mérkőzésen is. Nehéz sorozatban vagyunk. A ‘Lapujtő mindig nehéz ellenfél, főleg hazai pályán, de mint az előző fordulóban, nekik is szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Ha az akarat és az egység jó játékkal is párosul, bízunk a jó eredményben, akár a három pont megszerzésében is. Dallos, Gyurcsek, Jambrich Benjámin és Veres sérült.

MNG Megyei II. osztály, 16. forduló, 2021. március 27. (szombat), 15.00:

Szügy SE-SK Karancsberény

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – Jó formában van a csapat az elmúlt hetekben. Ez már a felkészülés alatt érezhető volt, csak azt sajnálom, hogy Sanci megsérült. Remélem, hogy mihamarabb meggyógyul, és azt is, hogy a szabadnap nem ront a formánkon. A bajnoki címért küzdünk végig, mert még semmi sem dőlt el. Az előttünk álló hetektől azt várom, hogy fegyelmezett játékkal rendre győzzünk. Az ellenfél harcos csapat, egy-két rutinos játékossal. Jó időt és győzelmet várok a hétvégén. Saár Szabolcsra és Cseman Gergőre, biztosan nem számíthatok, a többiek kapcsán majd szombaton eldől, hogy ki áll rendelkezésre.

Smelkó Károly, az SK Karancsberény vezetőedzője: – Hétről-hétre rangadót játszunk, de úgy gondolom, ez ígérkezik a legnehezebbnek! A Szügy rengeteg jó képességű labdarúgóból áll, igen komoly futballmúlttal a hátuk mögött. Nagyon jól viszik át a labdát egyik zónából a másikba, keresik a mélységi átadásokat, és vannak olyan játékosok, akik kiválóan váltanak súlypontot, azaz negyven-ötven métert tudnak pontosan rúgni. Legutóbb idegenben még az Építőkkel voltam ott, és akkor nagyon tudatos futballt kaptam tőlük. Szombaton is hasonló játékra számítok a hazaiaktól, amire megpróbálunk felkészülni! Sajnos Bellér beteg, így rá még a hétvégén sem számíthatok. Ettől függetlenül egy bátor, taktikus játékkal meg lehet lepni az ellenfelet! Viszont ahhoz, hogy ez a dolog sikerüljön, mindenkinek százhúsz százalékot kell nyújtania, mert a Szügyöt nem szabad összekeverni, sem a Bercellel sem a ‘Verebéllyel! Egy nagyon brusztolós meccset várok, ‘berényi pontszerzéssel!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló, 2021. március 28. (vasárnap), 15.00:

Tereske KSE-Romhány SE

Babicz András, a Tereske KSE játékos-edzője: – Jól indult a “tavaszi” szezon , hiszen egy kiütéses sikerrel kezdtünk a Nógrádsáp ellen, majd két egy-nullás siker következett. Úgy néz ki, az őszi idény végére széteső védekezésünket sikerült rendbe rakni, három meccsen nem kaptunk gólt, ez igen szép eredmény. Ez kulcsfontosságú lesz a hétvégén is, hiszen ősszel négy gólt sikerült összeszedni Romhányban. Múlt héten szabadnapunk volt, ami, hogy milyen hatással lesz a teljesítményünkre, csak vasárnap este fog kiderülni, de mivel az ellenfél is pihent, így egyenlő helyzetből indulunk. Nagyon fontos, igazi hatpontos derbi jön, mely vízválasztó lehet a csapat életében… A Romhány egy nagyon jól összerakott csapat, tele fiatal, tehetséges játékossokkal! Jelenleg olyan pozícióban állnak, ami több, mint elismerésreméltó! Igazi rangadó várható, ahol bármi megtörténhet, de én reménykedem a három pont megszerzésében. Sajnos továbbra is sok a hiányzónk, vannak sérültek és “eltűntek”, de az biztos, hogy aki vasárnap felveszi a tereskei mezt, az apait-anyait bele fog adni!

Seres István, a Romhány SE vezetőedzője: Nagyon zavaros időszak van, mind a labdarúgás, mind minden más területen! Újra van három halasztott mérkőzésünk, és így szinte egy helyben toporgunk, gyakorlatilag önhibánkon kívül. Igazából jó lenne már folyamatos játékba lendülni, de a jövő héten ismét szabadnapunk lesz, igaz, ez most hivatalosan. Sajnos pótolni nem tudunk elmaradt mérkőzést. Dolgozunk annak érdekében, hogy a bajnokságban eredményesek legyünk és jó helyezést tudjunk felmutatni. Ebben partner a csapat és az egyesület vezetése. A soron következő ellenfelünk játékban van, és a hazai pálya is előnyükre lehet, de nem feltartott kézzel megyünk, ezt bátran kijelenthetem. A Tereske nehéz ellenfél mindenki számára, így mi is nagy ellenállásra számítunk. Azonban mi is azon leszünk, hogy eredményesen zárjuk le a vendégszereplésünket. Felépültek és kiszabadultak a hiányzóink, de újabbak vannak, ami szinte természetes, hiszen nem profi szinten működik a bajnokság. A játszunk, nem játszunk dologról az a véleményem, hogy aki nem akar pályára lépni, annak minden lehetőséget megadtak, sőt simán lehet trükközni, mert olyan is van. Viszont az már sportszerűtlen és visszaél vele az adott csapat! Aki nem akar játszani, az maradjon otthon vagy lépjen vissza, de ne toljon ki a játszani akarókkal! Persze az egészség mindenek előtt!

NEXT Therm Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 17. forduló, 2021. március 28. (vasárnap), 15.00:

Ecseg SE-Mátramindszent SE

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: – Azt gondolom, odateszik magukat a fiúk a mérkőzéseinken. Az a legnagyobb problémánk, hogy nagyon rövid a kispadunk. Most hétvégén is fog meghatározó játékosunk hiányozni munkahelyi elfoglaltság miatt, ráadásul sérültünk is van. A szűk létszám emberfeletti erőt követel a játékosoktól. Látható, hogy a második félidőre elfáradunk. Mi mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk. Amennyire lehet, előrelépnénk a tabellán. A tavalyi kezdés eléggé rosszul sikerült, rányomta a bélyegét a Héhalom elleni első mérkőzés. Most tavasszal minél jobban szerepelnénk. Egy sportszerű csapatról van szó a Mátramindszent személyében. Tudom, hogy van egy kulcsjátékos az ellenfélben, Budai Lajos. Őt kell megpróbálnunk kivonni a játékból, amennyire tudjuk, emberfogásos taktika lesz. Tisztába vagyok azzal is, hogy egy fizikálisan jól felkészült gárdáról van szó, látható, hogy végigbírják a meccseket. Erőnlétileg szerintem előrébb vannak, mint mi. Nálunk viszont vannak ügyes gyerekek. Ennek tükrében meglátjuk, hogy alakul a mérkőzés. Meg szeretnénk szerezni a három pontot!

Dancsok Roland, a Mátramindszent SE vezetőedzője: Köszönjük, hogy miénk a forduló mérkőzése! Úgy gondolom, hogy meccshiányban szenvedünk. Eddig sajnos csak egy találkozónk volt, ami nagyon jóra sikeredett. Vannak meglepő eredmények a bajnokságban, oda kell figyelni egy-két csapatra. Reményeim szerint, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Bár ezek a kényszerszünetek senkinek nem tesznek jót. Itt ragadnám meg a szót, már kezd elegünk lenni, hogy vannak olyan csapatok, akik nem jönnek el, és tiéd a három pont három-nullal, mi pedig menjünk el idegenbe majd most tavasszal. A szövetség legalább annyit tehetne, hogy ugyanúgy ők jöjjenek el hozzánk! Góllövő pedig nincs ezeken a meccseken. Budai Lajos gólkirályjelölt, de ha nem játszunk, nem tud gólt rúgni, holott ezeken a mérkőzéseken lőne szerintem, és könnyen lehet, hogy hiányoznak majd neki ezek a találatok. Az első helyünk kapcsán annyit mondanék, hogy nagyon jól alakultak nekünk az eredmények a vetélytársak találkozóin, de még hosszú a bajnokság, nem akarok előreszaladni. Hétről-hétre készülni kell az adott fordulóra, és a végén meglátjuk, mi lesz. Most egy jó kis csapathoz utazunk. Nem ott lenne a helyük a tabellán, ahol vannak. Győzelemben kell gondolkodnunk, ha el akarjuk érni a célunkat! Hajrá, ‘Mindszent!

Next Post

Felkészülten várja bajnokiját a Szügy

Ózongenerátos fertőtlenítés után fogadják a házigazdák a Karancsberényt. Szombaton a Karancsberényt fogadja a Szügy a megye kettőben. A délután esedékes meccset megelőzően kimondható, hogy semmit sem bíznak a véletlenre a házigazdák, ugyanis pénteken mind a hazai-, mind a vendég-, mind a játékvezetői öltözőben ózongenerátos fertőtlenítést alkalmaztak. Valamennyi érintett maximális higiénia […]
error: Content is protected !!