A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Palotás SE-Pásztó SK, a Bánk SE-Szügy SE, a Patak SE-Dejtár SE, illetve a Héhalom SE II-Varsány SE csatákra esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 12. forduló, 2020. november 7. (szombat), 13.30:

Palotás SE-Pásztó SK

Jele Zoltán, a Palotás SE vezetőedzője: – A teszt eredményén múlik, hogy részt tudok-e venni a bajnoki mérkőzésen, de maximálisan megbízom a csapatban, múlt héten bebizonyították, hogy nélkülem is tudnak jó eredményt elérni, akár vesztett állásból is, amiért óriási gratuláció. Remélem, hogy ezután a meccs után elhiszik a játékosok, hogy igenis tudnak futballozni, és képesek bárkinek a méltó ellenfelei lenni a bajnokságban. De továbbra is csak szerényen, viszont annál nagyobb akarattal, alázattal, önbizalommal, és ha ez így lesz, akkor bízom benne, hogy a hétvégén sem maradunk pontok nélkül. A pásztói csapatot jól ismerjük, mindig kiélezett meccset játszunk. Szerintem nem lesz ez másként ezúttal sem. Remélem, pontot vagy pontokat tudunk szerezni, és ezáltal megőrizzük előkelő helyünket a tabellán. Török Máté, Kotasz Erik, illetve Jambrich Benjámin sérülés miatt nem lesz bevethető.

Nagy Tamás, a Pásztó SK vezetőedzője: – Ha nehezen is, de hoztuk a Szécsény elleni hazai meccsünket, így kedvező pozícióból várhatjuk az őszi szezon hajráját. Mindenki tisztában van a szombati derbi fontosságával, már nagyon várjuk a mérkőzést. Nagyon bízom benne, hogy egy jó, eredményes, szórakoztató meccset tudunk játszani, sportszerű keretek között. A Palotás hazai pályán roppant erős, ezért is lenne nagy diadal a legyőzésük. A körülöttünk zajló pandémia mindkét alakulatot sújtja, a helyzet szinte naponta változhat, és nem pozitív irányba. Jele Zoli barátom is betegeskedik, a körülményekhez képest jól van, nagy problémája, hogy nem érzi a sör ízét. Sajnálom, hogy nem találkozhatunk szombaton, mielőbbi gyógyulást kívánok neki. A csapatom hiányzói, Csépe Píer, Almási, illetve Csépe István beteg, Békési, Csépe Martin, és Lipták sérült. Közülük bízom benne, hogy minél többen tudnak játszani.

Megyei II. osztály, 12. forduló, 2020. november 7. (szombat), 13.30:

Bánk SE-Szügy SE

Kovács Imre, a Bánk SE szakmai igazgatója: – Az odavágón Szügyben egy órát játszottunk emberhátrányban, de így sem kellett a végén szégyenkeznünk, hisz egy “vállalható” egygólos vereséget szenvedtünk. Azért azonban pontot nem adtak… Akkor a szimpatikus vesztes szerepét játszottuk, most azonban egészen másra, azaz a revánsra készülünk! Amennyiben tartani szeretnénk a lépést az előttünk állókkal, úgy a hazai fellépéseinket ellenük is abszolválni kellene. Most itt a jó lehetőség a dobogó még szorosabbá tételére, én ezzel a céllal fogom a pályára küldeni a fiúkat. Már aki a rendelkezésemre fog állni, mivel egyelőre ez most még egy többismeretlenes egyenletnek tűnik. Akik azonban pályára tudnak majd lépni, azok az ötmeccses győzelmi szériánk növelése, valamint a hazai veretlenségünk megőrzése érdekében fogják azt megtenni! 

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – A csapat jó hangulatban van, mint eddig is, minden hétvégén jó egy kicsit kikapcsolódni a játék mellett! Visszatekintve az eddigi hetekre, jól alakultak a dolgok, de sokkal jobban alakultak volna az eredmények, ha a teljes keret a rendelkezésemre áll. Minden mérkőzés fontos, ez is, ha el akarjuk érni céljainkat. A szövetség saját magának köszönheti, hogy ilyen vicc bajnokságot hozott létre, leszünk még kevesebben is a végére! Most már kezd összeállni Kovács Imre új csapata, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk a hétvégén, de természetesen győzelmet várok! A hazaiak kérték, hogy vasárnap játsszunk, de még szombaton is kevesen leszünk. Gaál Balázsról és Ágner Attiláról a mérkőzés előtt fog kiderülni, hogy rendelkezésemre állnak-e. Saár Szabolcsra, Dombóvári Krisztiánra, Szemerédi Rolandra, illetve Cseman Gergőre biztosan nem számíthatok.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 13. forduló, 2020. november 8. (vasárnap), 13.30:

Patak SE-Dejtár SE

Bella Sándor, a Patak SE vezetőedzője: – Nagyon élvezetes, izgalmas meccset játszottunk az előző hétvégén Kemencén. Szerettünk volna nyerni, meg is volt rá minden esélyünk, de talán nem koncentráltunk eléggé a végén, így ki tudtak egyenlíteni a hazaiak. Végre pozitívan értékelhettem játékosaim hozzáállását, ez a fajta küzdőszellem az, amit elvárok tőlük! Erre pedig szükségünk is lesz, mert egy újabb megmérettetés következik, a várva várt derbi, a Dejtár elleni ragadó. Vasárnapi vendégeink három év után tértek vissza a megyei foci vérkeringésébe, ahol eddigi szereplésük figyelemreméltó. Ez a párosítás mindig is több volt bármelyik meccsnél, mindig nagyobb figyelmet kapott, mert ez igazi presztízs. Nincs titok egymás előtt, mindkét fél elég jól ismeri a másikat. Vasárnap egy izgalmas összecsapásra van kilátás, aki minket választ, biztos nem fog csalódni, erre garancia lesz a két szomszédvár csapata. Rangadóhoz méltó bátor, eseménydús játékot várok, és azt, hogy korrekt játékvezetés lesz, egyben természetesen azt, hogy csapatom győztesen hagyja el a pályát! Sajnos a mostani mérkőzésen is lesznek hiányzóink, a sérültek közül továbbra sem számíthatok senkire, de a bevethetők közül Paulicsek és Mócsány biztosan nem játszik, illetve rajtuk kívül még akad kérdőjeles, az ő sorsuk később dől el.

Németh Krisztián, a Dejtár SE játékos-edzője: – Nagyon rosszul jött a múltkori váratlan szünet a csapatnak. Próbáltam edzőmeccset szervezni, de inkább a pihenés mellett döntöttünk, mert voltak, akik sérüléssel bajlódtak, úgy futballoztak az elmúlt hetekben. Kicsit szerettünk volna regenerálódni. Nem tudom, ez milyen fényt vet majd a társaságra, mennyire leszünk tompák. Ipolyszögön így volt, elég enerváltan kezdtük a mérkőzést az egyhetes szünet után. Én bízom a csapatban, mert mindenki átérzi ennek a szomszédvári rangadónak a súlyát és a hangulatát. Ez megint egy olyan meccs lesz, ami egy felsőházi rangadó, egy hatpontos mérkőzés. Régóta ismerem a Patakot. Már a megye kettőben is nagyon jó csapat volt, és nem azért lépett vissza, mert sajnos nekik is úgy alakult, hogy problémájuk volt az ifivel, ahogy minden kis faluban. Akinek nagyobb összeg áll rendelkezésére, tud lízingelni ifjúsági együttest, ők gondolták, hogy nem fognak. Szerintem nem döntöttek rosszul. Megpróbálnak fiatalokat beépíteni. Nem megye hármas csapatról beszélünk, ezt hangsúlyozom. Rutinos vén rókák, fiatalokkal kiegészülve. Ők is pont a legjobb átlagéletkorban vannak. Azt várom a csapatomtól, amit eddig is az összes meccsen. Menjünk ki a pályára és futballozzunk! Azért jövünk össze vasárnap, hogy jól érezzük magunkat és focizzunk. Persze az eredmény sem elhanyagolandó, de az a lényeg, élvezzük, amit csinálunk, és ne sündisznóállásban védekezve, minél kevesebb kapott góllal akarja valaki megúszni. Most is az lesz a fontos, vállaljuk föl a játékot, kezdeményezzünk, aztán majd közben kialakul, éppenséggel milyen napot fogunk ki. Vajon előjönnek-e a pozitív dolgok vagy meg kell szenvednünk. A szerencse viszont mind ammellé áll, aki többet tesz érte! Én remélem, hogy egy jó eredménnyel távozunk majd Patakról. Sajnos Pap István és Gál Norman nem lesz bevethető.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 13. forduló, 2020. november 8. (vasárnap), 13.30:

Héhalom SE II-Varsány SE

Farkas Ferenc, a Héhalom SE II vezetőedzője: – Nyilvánvaló, rányomja a bélyegét a csapatra, hogy nincs egy standard edző. Szükség volna egy emberre, aki látja a meccseket, a teljesítményeket, a hibákat, a cseréket. Ez most nálunk úgy-ahogy működik, de nincs egy fix személy, aki ezzel foglalkozna rendszeresen. Így lehetne építkezni, változtatni, így működhetne normálisan. Még ettől is lehetnénk eredményesebbek, bár már kezdjük elkapni a fonalat. A múltkor is szóba került, a kettősség, hogy az ifiben és a tartalékban is játszanak a srácok. Amikor meg tudtuk verni a Karancsalját, másnap Szügyben nagyon rossz játékkal épphogy pontot bírtunk menteni, holott simán kellett volna nyerni. A Varsányt nem ismerjük. Emlékezetem óta nem voltunk velük egy bajnokságban. A helyezés azt mutatja, hogy egy jó csapatról van szó. Hazai pályán győzni szeretnénk, aztán meglátjuk, mi jön össze belőle, milyen passzban lesz a két együttes. Nagyjából meglesz a keretünk, két-három munkahelyi elfoglaltság jöhet közbe, de ezen a hétvégén már nem lesz ifimeccs. Bő a keret. 

Báránkó Gábor, a Varsány SE játékos-edzője: – Sokkal jobban szeretem én is és a csapat is, mikor igazi tétmeccset játszunk. Egy tabella végen levő ellenfél mindig okoz meglepetést számunkra, talán olykor azt hisszük, hogy ez már simán megvan, aztán van úgy, hogy mégsem. A csapat ismét szép sikert aratott az elmúlt hétvégén, és tudjuk, hogy van még keresnivalónk az élbolyban! Szerencsére kilábaltunk a sérülésekből, mindenki rendben van, ami nagyon fontos, mert a húzóemberek nélkülözése képesek megtörni a csapatot. Az irányítóm egy meccsre kiesett piros lap miatt, és én, mint “vezér” sem tudok ott lenni a hétvégi derbin. Nem árulok el ezzel nagy titkot, és nem is kertelek, hisz van másik sport is az életemben, amit mostanság nagyon mellőzök, de most nem tudom kihagyni ezt a hétvégi kétnapos kaposvári motorverseny. Nem hiszem, hogy ez probléma lesz a csapatnak, remélem, megmutatják, ha nem vagyok ott, akkor is tudnak nyerni. Nagy a keret, nem érzek problémát. Az ellenféléről igazából nem nagyon tudok semmit, de lehet, hogy így van jól. Ha a tabellát nézem, biztos nem adják könnyen a bőrüket, de nyilván a három pontért fogunk küzdeni! Hajrá, Varsány!

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Barkaszi Gábor

Mezőnymunkája mellett duplával vette ki a részét a Mátraverebély otthonában elért sikerből a Bánk középhátvédje. Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A tizenegyedik kör után a Bánk védőjére, Barkaszi Gáborra szavaztunk, aki a mezőny legjobbjaként duplázva […]
error: Content is protected !!