A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Építők KC-Palotás SE, a Mátraverebély-Szentkút SE-Bánk SE, a Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Patak SE, illetve a Varsány SE-Feláldozhatók SE (Karancsság) csatákra esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 11. forduló, 2020. október 31. (szombat), 11.00:

Építők KC-Palotás SE

Berki Krisztián, az Építők KC vezetőedzője: – Az, hogy miénk a forduló mérkőzése, megtiszteltetés számunkra és köszönjük! Újonccsapat vagyunk. Azon vagyunk, hogy szerényen viselkedjünk és megfeleljünk az osztálynak. Sok új játékos érkezett nyáron a keretbe. Mostanra úgy érzem, hogy beilleszkedtek és csapatként lépünk pályára. Az eddigi mérkőzések alapján van hiányérzetünk, de vannak szép és kiemelkedő teljesítményünk is. Egy biztos, amit már sokszor hallottam a kollégáimtól. Szinte minden csapat tud meglepetést okozni! Hétről-hétre mi is azon dolgozunk, hogy a legjobb eredményt hozzuk ki az adott mérkőzésen. Nehéz meccsekre van kilátás, de semmi nem lehetetlen. Ezt el kell hinnünk, tenni, dolgozni érte! Ha ez meglesz, akkor hiszem, hogy csapatunk meglepetést tud okozni a tabellán elfoglalt helyezésében. A következő ellenfelünk jó szériában van. Egy sportszerű, jó csapat, egy jó edzővel! Nehéz mérkőzésre van kilátás, de hát, kinek lesz könnyű! Minden játékosra tudok számítani, ami nagyon jó hír, mert a hét eleje nem így nézett ki. A csapatunk azon lesz ezen a mérkőzésen is, mint mindig, hogy megszerezze a győzelmet!

Jele Zoltán, a Palotás SE vezetőedzője: A rimóci nagyarányú győzelem után sajnos nem tudtunk nyerni hazai pályán, ami nagyon fontos lett volna, de sem játékban, sem helyzetek kialakításában nem tettünk annyit, hogy megszerezzük a három pontot. Hétvégi ellenfelünk tele van rutinos futballistákkal, hazai pályán mindenkire veszélyesek. Heti felkészülésünk eltért az eddigiektől, létszámban mindenképpen, a sok sérült és eltiltott játékos miatt, de ennek ellenére szeretnénk pontosan távozni az Építők pályáról. Tancsik, Török, Kotasz Tibor, illetve Kotasz Erik sérült. Mladoniczki és Jambrich Benjamin pedig eltiltott.

Megyei II. osztály, 11. forduló, 2020. október 31. (szombat), 13.30:

Mátraverebély-Szentkút SE-Bánk SE

Pál-Balázs Tamás, a Mátraverebély-Szentkút SE játékos-edzője: – Az utóbbi időben akadozik a támadójátékunk, így értékes pontokat hullajtottunk a két döntetlennel. Ezzel együtt még három meccsünk van hátra, egyik sem lesz egyszerű. Remélem, minél több pontot tudunk majd szerezni ezeken a meccseken. Úgy néz ki, hogy most mind létszámban mind minőségben jobban fogunk kinézni, mint Bánkon. Bár a szimpatikus bánki csapat elkapta a fonalat mostanában, bízom benne, hogy lesz esélyünk pontot vagy pontokat szerezni. A Zagyvaróna kizárása után tudtunk erősíteni a Balázs-testvérekkel. Emiatt is érzem úgy, hogy hazai pályán meg fogjuk tudni nehezíteni a vendégek dolgát. Molnár Kristófra karantén, Verebélyi Bencére és Sáfrány Ferencre pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatok. Érzékeny veszteség mindkettőjük hiánya, de nélkülük is megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból.

Kovács Imre, a Bánk SE szakmai igazgatója: – Jól fejeztük be az őszi fordulókat, és ha lehet, még jobban kezdtük a tavaszt. Az utóbbi időben azonban nem csak az eredménnyel, hanem a csapattól látottakkal is nagyjából elégedett vagyok! Végre a mostani keret is bizonyította, hogy méltó a közelmúlt bánki sikereihez és a kezdeti béklyó kezd már lekerülni a lábakról. A második fordulóban hazai környezetben vért izzadtunk a fegyelmezett és szervezett ‘verebélyiek ellen, de sikerült egy két gólos sikert abszolválnunk. Az azóta eltelt időszakban fej-fej mellett haladunk a tabellán, de most újfent keresztezzük egymás útját. A hárompontos előnyünk el is tűnhet, de duplájára is nőhet. Hazai mérlege mindkét csapatnak szinte cakkra egyforma: négy-négy siker mellett egy-egy remi. Jó lenne, ha a szimpatikus hazaiak veretlenségét mi tudnánk majd megszakítani, de jómagam legalább pontszerzést várok a fiúktól!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 12. forduló, 2020. október 31. (szombat), 13.30:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Patak SE

Ordasi István, a Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) vezetőedzője: – Egy újabb rangadó. Nekünk az összes mérkőzés ugyanolyan fontos, legyen az bárki ellen. Dejtárról nagyszerű napot kifogva sikerült elhozni a három pontot. Kicsit beárnyékolja a győzelmünket az eltiltásom, amit én személy szerint túlzónak tartok. Aki ott volt, az tudja, hogy sok minden nem igaz abból, amit leírtak az illetékes személyek. Maradjunk annyiban, tudták, mit kell leírniuk ahhoz, hogy hosszú ideig eltiltsanak. Hiába mondja tizenöt másik ember vagy több, hogy nem így volt, mégis a játékvezetőnek és ellenőrnek hisznek. Nehezen fogadtam a túlzó eltiltást, de mára belenyugodtam és csak előretekintek. Az előírt szabályokat betartva, csapatként megoldjuk ezt a problémát is. Céljaink nem változtak, a középmezőny elején szeretnénk végezni. Úgy érzem, most kezdünk igazi csapattá válni. Mostani ellenfelünket elég jól ismerjük, ők magasabb osztályban is simán megállnák a helyüket. Sok rutinos és jó futballista van náluk. A Jamaica nevű kispályás formációból jól ismerjük “Ágyút, Mutut, Che Guevarát”, biztosan felszívják ők is magukat. Az edzőjük külön kiemelendő, amit évek alatt folyamatosan letesz az asztalra Patakon, kalapemelést érdemel. Nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán csak is a győzelemben gondolkodunk. Lesznek hiányzóink, de mindig az a legjobb csapat, amely éppen a pályára lép. Megragadom itt az alkalmat, hogy megkérjek minden hazai és vendég szimpatizánst, hogy a nézőtéren tartsák be az előírt szabályokat. Maszkban legyenek és egymástól tartsák be a másfél méteres távolságot. Hajrá, Szokolyi!

Bella Sándor, a Patak SE vezetőedzője: – Kicsit visszatekintve a mögöttünk hagyott időszakra, az a tapasztalatom, hogy sokkal kiélezettebb az idei bajnokság, a bajnoki táblázatra nézve bárki láthatja, hogy a mezőny első felében tartózkodó csapatok közül bármelyik esélyes a dobogóra. De ez így van rendjén, hétről-hétre fordulónként három-négy párosításnak komoly tétje van, és ne feledjük, csak a megye háromról beszélünk! Szerintem ennyire erős mezőny még nem igen volt ebben az osztályban. Ami a csapatomat illeti, elégedettek lehetünk eddigi teljesítményünkkel, eredményesek vagyunk, és jelenleg a dobogón tartózkodunk, bár van még hátra néhány mérkőzés, és vár még ránk egy szabadnap is, ennek ellenére nem sértődnénk meg, ha az első háromban tudnánk telelni. Amit viszont én igazán szeretnék, hogy játékban újra a régi arcunkat mutassuk! Szombaton Kemencére látogatunk, ahol a jelenlegi második és harmadik helyezett méri össze erejét. Vendéglátóink egy újjászervezett csapattal indultak el ismét a Nógrád megyei bajnokságban, és eddigi eredményei igen figyelemre méltók, nem a szél fújta össze a pontjaikat. A szombati játéknap lévén kicsit nehezebb dolgom van, mint máskor, de ha tizenegy embert sikerül kiállítani, akkor természetesen az lesz a legjobb tizenegy, és akkor annak kell majd megvalósítani elképzeléseinket. Kiélezett mérkőzést várok, és azt, hogy a mérkőzés végén emelt fővel, elégedetten jöhessünk le a pályáról! Sajnos a sérültjeinkre továbbra sem tudok számítani, az ősszel már semmiképp, de rajtuk kívül is több meghatározó játékosom fog hiányozni szombaton. Paulicsek, Várhegyi, Bogdány, illetve Pap hiányát biztosan megérezzük majd…

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló, 2020. október 31. (szombat), 13.30:

Varsány SE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Báránkó Gábor, a Varsány SE játékos-edzője: – A Feláldozhatók csapatával még a bajnokság megkezdése előtt volt egy oda-visszavágós edzőmeccs, amit, ha jól emlékszem, meg is nyertünk, nagyon sportszerű keretek között. Viszont azokat a mérkőzéseket semmiképp sem hasonlítom össze a bajnoki összecsapással. Egy tétmeccs mindig más! Volt egy kis kellemetlen botlásunk két hete hazai pályán, amit gyorsan javítottunk múlthéten. Voltak egyéni szép teljesítmények, és remélem, hogy erre a rangadóra is elhozzák magukkal a játékosok. Edzésén is voltunk nagyon szép számmal, úgyhogy a csapat rendben van, mindenkire számítok. Sportszerű küzdelmet akarok látni, hazai sikerrel. Épphogy lemegy az egyik rangadó, hamar jön a másik. Célom pedig nem más, mint minél feljebb lenni a dobogón! Hajrá, Varsány!

Csonka Rudolf, a Feláldozhatók SE (Karancsság) vezetőedzője: – Összességében elégedettek lehetünk az eddigi szereplesünkkel, hiszen most állt össze a csapat, és úgy gondolom, eddig álljuk a sarat. Célunk a bajnokesélyes csapatok mögött, a középmezőny elején végezni. Játszottunk a varsányi csapattal edzőmeccseket, egy gyors szimpatikus csapatot ismertünk meg. Elég szépen gyűjtögetik a pontokat. Idegenbeli mutatónk nem a legveretesebb, mivel a szombati meccseken elég hiányosan tudunk kiállni. Két sérült játékosunk van, Sálek Ricsi nem tudja vállalni a játékot. Továbbá nagy veszteség a csapatunknak, hogy elveszítettük a legrutinosabb játékosunkat, Bartus Norbert (de mindenki csak “Kóbinak” hívja), súlyos sérülést szenvedett még a negyedik fordulóban.Több hiányzónk nem lesz. Egy igazi ki-ki meccsre számítunk, szeretnénk meglepni az esélyesebb hazai csapatot. 

Next Post

Éles is sima meccset is tartogathat a megye kettő

A Mihálygergét fogadja a Bátonyterenye, Mátraverebélyre hivatalos a Bánk, a Szent Imre DSE ellen nyerne a Szügy. Szombaton rendezik meg a megye kettes mezőny tizenegyedik fordulóját, nevezetesen három mérkőzést. Az SK Karancsberény-Tari SZE találkozót elhalasztották. Lássuk, mit várunk mi az aktuális meccsektől! Megyei II. osztály, 2020. október 31. (szombat), 13.30: Bátonyterenyei […]
error: Content is protected !!