A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Mátraterenye SE-Karancslapujtő KSE, a Bátonyterenyei TC-SK Karancsberény, a Romhány SE-Patak SE, illetve a Karancsalja MSE-Feláldozhatók SE (Karancsság) csatákra esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 9. forduló, 2020. október 18. (vasárnap), 15.00:

Mátraterenye SE-Karancslapujtő KSE

Bujtár Tamás, a Mátraterenye SE játékos-edzője: – Az elmúlt időszakban voltak nagyon jó mérkőzéseink, gondolok itt a Építők és a Palotás elleni hazai meccsre, illetve idegenben a pásztói és a berkenyei derbire. Emellett volt olyan mérkőzés, ahol fájó pontot, pontokat veszítettünk. Nagyon egyben van a mezőny, így minden pont nagyon fontos. Az utolsó két találkozón igen jól teljesítettünk, szeretnénk ezt átvinni hétvégére is. Ez a meccs mindenképp más lesz, mint a többi, több volt játékosunk is a Karancslapujtőt erősíti most, szinte minden emberüket ismerjük. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk. Biztos vagyok benne, hogy “Romesz” nagyon feltüzeli a játékosait. Mint tudjuk, náluk játszik a megye egyik legjobb csatára, akire igen csak oda kell figyelnünk majd a kilencven perc alatt, mert bárhonnan képes gólt szerezni. Tudjuk, a vendégcsapatnak más célkitűzései vannak a bajnokságban, mint nekünk, de megpróbáljuk itthon tartani a három pontot. Ha sikerül azt a játékot nyújtani a csapatnak, amit az előző mérkőzéseken, akkor nem lehet gond. Novota Zolira eltiltás miatt nem tudok számítani, és sajnos vannak sérült játékosaink is, akik remélem, felépülnek addigra. Hajrá, MTSE!

Romhányi Tamás, a Karancslapujtő KSE játékos-edzője: Egy nagyon nehéz mérkőzést sikerült behúzni az elmúlt hétvégén. A csapatom újra a jobbik arcát mutatta, így két vállra tudtuk fektetni a bajnokság egyik legjobb csapatát. Újra idegenbe utazunk. Már nagyon bízom benne, hogy végre megszakad a rossz széria, és ponttal vagy pontokkal tudunk hazatérni. Mondhatnám, hogy ez is csak egy meccs a sok közül, de nem. Van pikantériája a mérkőzésnek. Ugye a nyáron pont Mátraterenyéről igazoltam Karancslapujtőre, és rajtam kívül még Pál Gergő, Pingiczer Tamás, Zsély Benedek és Zsély Dániel is. Ha egy játékos vagy edző az előző csapatával játszik, az mindig presztízs, és ez most sincs másképp. Jól ismerem a játékosokat és “Bujtit” is. Tudom, hogy remek egységet alkotnak, és szinte minden poszton kiváló labdarúgókat tudnak felmutatni. Nagy csatára és sok nézőre számítok. A pálya talaja biztos meg fogja nehezíteni csapatok dolgát. Úgy gondolom, két jó társulat feszül egymásnak vasárnap, amiből egy jó kis mérkőzés kerekedhet ki. Már régóta nem számíthatok Racs és Cseh játékára sérülés miatt. Bellér nem nálunk képzeli el a jövőt. A szerdai edzésen pedig én is húzódást szenvedtem. Ezekre a játékosok sajnos nem bevethetőek hétvégén.

Megyei II. osztály, 9. forduló, 2020. október 17. (szombat), 15.00:

Bátonyterenyei TC-SK Karancsberény

Forgó Péter, a Bátonyterenyei TC vezetőedzője: – Átgondolva az eddigi eredményeinket, teljesítményünket, hozzáállásunkat, teljesen egyértelműen elégedettek lehetünk a srácokkal! Nagyon köszönöm ezúton is csapatom minden tagjának ezt a kiváló morált, csapategységet, kivétel nélkül, minden meccs öröm számunkra. Reméljük, ezt az értünk szorító emberek is így gondolják, és megtisztelnek bennünket azzal, hogy egyre többen kilátogatnak a mérkőzéseinkre. A Karancsberény csapatával immáron három éve játszunk különböző osztályokban bajnoki meccseket. Váltakozó sikerrel, egyszer ők, egyszer mi kerülünk ki sikeresebben a találkozókból. Az eddigi összecsapásokra el tudom mondani, hogy egy nagyon becsületesen küzdő, és ellenünk mindig sportszerűen és nyíltan játszó ‘Berény volt a pályán, és erre számítok most szombaton is. Bízunk abban, hogy méltó ellenfelei leszünk Smelkó Károly csapatának, és egy jó mérkőzésen sikerül számunkra megfelelő eredményt elérni. Sajnos a hétközi rengeteg eső miatt, az egyébként sem túl jó minőségű pályánk állapota, eléggé megkérdőjelezhető állapotban van. Így egy olyan összecsapásra van kilátás, ahol az akarati tényezők kerülhetnek előtérbe. Sajnos rengeteg sérülttel állunk jelenleg, közülük nem tudom, ki fog felépülni a kezdésre. Bakos Tamás, Almási Tamás, Mátrai Viktor, Lőrincz Dániel, Nyerges Máté, Halász Bence is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, ami megnehezíti a dolgunkat.

Smelkó Károly, az SK Karancsberény vezetőedzője: – Két részre osztanám eddigi szereplésünket. A hazai mérleg nagyon jó, az idegenbeli szó szerint nulla! A folytatástól minél kevesebb kapott gólt várok, és akkor talán tudunk egy aránylag elfogadható őszt produkálni. Azt, hogy mennyire vet vissza a kihagyott meccs, majd elválik hétvégén, az biztos, hogy nehéz lesz! Az ellenfél ezen a szinten jó csapat, de senki sem sebezhetetlen. Persze ők a mérkőzés esélyesei! Taktikai fegyelemmel, alázattal talán jók lehetünk egy pontra. Remélem, mindenki hadra fogható lesz. Kivétel ugye az eltiltott Klimasz, aki egy nagyon rendes gyerek, nem ütött ő meg senkit, védte a barátait. Példás családapa, becsületes, szorgalmas, dolgos srác, csak hát, rosszkor volt rossz helyen!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló, 2020. október 17. (szombat), 15.00:

Romhány SE-Patak SE

Seres István, a Romhány SE vezetőedzője: – Üdvözlöm az olvasókat! A bajnokság eddigi szakaszában többet hoztunk, mint vártam. Formálódunk, mert több meghatározó poszton változtattunk. A soron következő bajnokink ismét nehéz lesz, hiszen élcsapatnak számító ellenfelünk lesz. Nagyon felázott talajú pályán kell majd játszani. Viszont itthon szerepelhetünk. Háromesélyes a mérkőzés, bár győzelemre fogunk játszani, mint mindig. Kiderül, mire lesz elég. A patakiak a dobogóért versengenek, és jó játékosokkal vannak megtűzdelve. De hát, a labda gömbölyű, és Bella Sanyi csapata sem legyőzhetetlen. Biztosan lesz hiányzónk, de mindig van, mert nem profi csapat vagyunk, és a sérülések sem kerülnek el. Félve megemlítem, hogy a vírushelyzet remélhetőleg elkerüli a bajnokságokat, mert ha nem, akkor oda a sok munka, amit belefektetnek a csapatok! Hajrá, Romhány!

Bella Sándor, a Patak SE vezetőedzője: – Túl vagyunk az őszi szezon felén, immár kialakultak az erőviszonyok, ahol több kellemes meglepetés is van. Csapatom eddigi szereplésével elégedett vagyok, látszik a fiúkon, hogy élvezik a játékot. Immár kilenc mérkőzésen vagyunk túl, rúgtunk félszáz gólt, ott vagyunk az első ötben, és még mindig tartjuk veretlenségünket, ennek ellenére nem számolgatunk, hogy állunk, vagy meddig tarthat a veretlenségünk. Nem készülünk külön egy mérkőzésre sem, van egy rendszerünk, van egy elképzelésünk, amit a pályán szeretnénk élvezhetővé és eredményessé tenni hétről-hétre. A szombati ellenfelünk idén kifejezetten jól szerepel, ennyit számít, ha “hazai” kézben van a csapat! Véleményem szerint nem nagyon tudunk újat mutatni egymásnak, két, korábban nálunk futballozó játékos is van a keretükben, akikre örömmel, barátként gondolunk vissza. Biztos vagyok benne, hogy szombaton, aki ezt a meccset választja majd, az nem fog csalódni, jó mérkőzést várok és azt, hogy ismét eredményesek leszünk. Csapatomban sajnos továbbra sem számíthatok Varga Olivér játékára, aki gerinctörése után lábadozik, szerencsére jól van! Kapusunk Pincze Gábor lábáról már levették a gipszet, de még kérdéses, mikor térhet vissza. Huttyán Attila izomszakadást szenvedett, az ősz további részében ő rá sem számíthatok, akárcsak Horváth Bencére, aki külföldi munkája miatt csak tavasszal csatlakozhat ismét. Persze rajtuk kívül is lehetnek még hiányzók, hiszen a szombati játéknap számunkra elég előnytelen sajnos.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2020. október 17. (szombat), 15.00:

Karancsalja MSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Csicsman Tamás, a Karancsalja MSE játékosedzője: – Jól indult ugyan a bajnokság, de már az elején is látszott, hogy lesznek gondok a létszámmal. Sajnos ez pont két olyan meccsen csúcsosodott ki, ahol mindenkire szükség lett volna. Kilenc forduló alatt még nem sikerült kétszer egymás után ugyanazt a csapatot pályára küldenem. Így a célokat is át kellet gondolni. Az ellenfélről nem igazán tudok semmit, de azt látom az eredményeikből, hogy lelkesek. Természetesen a győzelem a cél. Hajrá, MESE!

Csonka Rudolf, a Feláldozhatók SE (Karancsság) vezetőedzője: – Úgy gondolom, eddig várakozáson felül teljesítünk, hiszen most állt össze a keretünk. Elég nehéz sorozat elé nézünk, hiszen a következő négy meccsünkből három csapat is mezőny elején található, de mi sem feltartott kézzel várjuk őket. Célunk, hogy minden ellenfél jó szájízzel beszéljen rólunk, a játék vezetők szeressenek hozzánk jönni vezetni, és persze a tabella hetedik-tizedik helyén végezni. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, bárki megvehet bárkit, van egy-két csapat, amely magasabb osztályban is megállná a helyét. Karancsalján mindig egy sportszerű, de kemény gárda volt, nagyon egyben vannak. Jól megtalálták az összhangot a fiatalok és a rutinosok között. Újonccsapatként teljesen teher nélkül tudunk focizni ilyen meccseken, a jó erőkből álló Karancsaljának van szüksége a pontokra, ha nem akar leszakadni. De azért ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk. Küzdelmes, férfias csatát várok. A szombati idegenbeli mérkőzéseken kezdődnek a problémák. Nehezen jövünk össze, ráadásul most két sérültünk is van. Gergely Krisztofer és Csonka Dominik, akik hiányozni fognak, és még munkahelyi elfoglaltságok is lesznek. Reméljük, nem vékony kerettel tudunk utazni

Next Post

Öt mérkőzést rendeznek szombaton a megye háromban

Romhányra látogat a Patak, Őrhalomban hozná a kötelezőt az Érsekvadkert II, a Feláldozhatókat fogadja a Karancsalja. Szombaton kezdetét veszi a tizedik kör a megye háromban. A nyugati-csoportban kettő, a keleti-régióban pedig három mérkőzést hoznak tető alá a hétvége első napján. Nézzük meg, mi mire számítunk a meccsekkel kapcsolatban! Megyei III. […]
error: Content is protected !!