A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokban. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Mátraterenye SE-Salgótarjáni BTC, a Szügy SE-Mátraverebély-Szentkút SE, illetve az Érsekvadkert SE II-Kétbodony SE csatákra esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadókat illetően!

Megyei I. osztály, 19. forduló, 2020. március 14. (szombat), 15.00:

Mátraterenye SE-Salgótarjáni BTC

Romhányi Tamás, a Mátraterenye SE játékos-edzője: – Az első bajnokin sajnos nem sikerült a győzelem, pedig benne volt a meccsben. A másik két találkozót hat ponttal tudtuk abszolválni, ami nagyon fontos volt a számunkra. A ‘vadkerti siker nehezen jött, mert a hazaiak rendkívül harcosan és jól fociztak, ráadásul Lengyel megsérült, én pedig a kiállítás sorsára jutottam. Így legalább nem zavarom a társaimat a pályán, csak kívülről tudom őket idegesíteni. Rendkívül rosszkor jött ez a határozat a zárt kapus meccsel kapcsolatban. Egy ilyen kis csapat életében mindig nagy dolog, amikor egy nagy múlttal rendelkező csapat, jelen állás szerint a legjobb látogat oda. Az ilyen találkozókra mindig többen kíváncsiak, és most is biztos sokan kilátogattak volna az összecsapásra, ami a bevétel szempontjából sem másodlagos, és a játékosoknak is jobb, ha többen vannak a pálya szélén. Ellenfelünkről nem kell sokat mondanom. A tabella hűen tükrözi, hogy mennyire erős alakulat. Rengeteg gólt szereznek, kapni viszont csak szökő évente. Fiatal, összeszokott társaság, akik ráadásul képzettek és komoly kondival is rendelkeznek. Nem ígérkezik egyszerű feladatnak ezt a brigádot feltartóztatni, de mi újra megpróbálkozunk vele. Ha a sérültjeink nem jönnek helyre szombatra, akkor tizenkét mezőnyjátékosom lesz, ami mondjuk azért jó, mert nem azon kell agyalnom, hogy ki ne játsszon. Csak akkor van esélyünk, ha mindenki a maximumot hozza ki magából, az utolsó percig koncentrál, és egymást kisegítve, biztatva játszunk. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor lehet, hogy képesek leszünk megnehezíteni a bajnok dolgát.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Egy darabig minden rendben volt a héten, sajnos azonban a koronavírus kicsit bekavart. Azt sem tudom, pénteken egyáltalán tudok-e edzést tartani, mert Szlovákiában lezárták a határokat. Ezen kívül minden oké. Bízom benne, a szombati mérkőzésre mindenki rendben lesz. Tarlósi Milánon és Bocsi Benjáminon kívül. Utóbbi játékosunknak sajnos kicsit súlyosabb a sérülése. Kár, hogy zárt kapus lesz a meccs, hiszen rangadót játszhatunk, egy olyan ellen, melynek egyedül sikerült megvernie minket. Szerintem sok szurkoló jött volna ki. Sajnos ezt a döntést el kell fogadni, komolyabb találkozókat is befolyásolt ez az aggodalom. Szerintem, nincs bennünk revánsvágy a múltkori vereség miatt. Én úgy vagyok vele, az már elmúlt, most már teljesen máshol tartunk, mint amikor szeptember elején játszottunk a hazaiakkal. Remélem, meg tudjuk oldani ezt a feladatot és győzünk! Nem is gondolunk arra, hogy azzal az ellenféllel találkozunk, amely egyedüliként nyert ellenünk. Ez előfordul, nagyobb csapatok is vannak így! Meg akarjuk szerezni a három pontot és kész!

Megyei II. osztály, 17. forduló, 2020. március 14. (szombat), 15.00:

Szügy SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – Egy nagyon hosszú téli pihenőn és felkészülésen vagyunk túl. Január végén kezdtük az alapozást. Egész februárban edzőmérkőzéseket játszottunk, így már nagyon várjuk a bajnoki fordulót! Már most rossz érzések vannak bennem, és nem a csapat miatt, hanem a bajnokságból kifolyólag, nem azért dolgoztak a játékosaim a hathetes felkészülés során, hogy hétvégén játsszanak egy bajnokit, aztán utána megint szabadnap, majd focizol két fordulót, és megint szabadnap, majd újra futballozol egy kört, és ismét szabadnap. Vicc az egész! Miért kellet szétverni egy jó nyugati-csoportot?! Még most sem értem! Lett volna kilenc csapat, játszottunk volna három fordulót, és nem lenne ez a vicc kategória, illetve szerintem a Kálló sem lépett volna vissza, ha marad a keleti-csoport, mert ott biztos nyert volna egy-két meccset! Tavasszal szeretnénk elérni a kitűzött céljainkat! Az ellenfelet láttam játszani a múlt héten, egy sportszerű, játszani akaró együttessel fedeztem fel bennük! Jó időt, fegyelmezett játékot és győzelmet várok szombaton!

Pál-Balázs Tamás, a Mátraverebély-Szentkút SE játékos-edzője: – Köszönjük, hogy miénk a forduló meccse. Nem a legjobb előjelekkel várjuk a mérkőzést. A sérültjeink nem fognak felépülni, illetve többen betegséggel küzdünk. De nem feltartott kezekkel megyünk Szügybe. Egy jó felkészülésen vagyunk túl, egy irányba húz a csapat, ezért reményeink szerint emelt fővel tudunk távozni majd szombaton. Ősszel is sikerült egy jó meccset játszani velük, vélhetően nem lettek gyengébbek. Nyilván nem mi vagyunk a mérkőzés favoritja, de bízunk benne, hogy egy fegyelmezett játékkal fogunk tudni okozni kellemetlen perceket. Utána lesz két hetünk kipihenni az első két forduló okozta fáradalmainkat, és addigra már mindenki százszázalékos állapotban lesz.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 17. forduló, 2020. március 14. (szombat), 15.00:

Érsekvadkert SE II-Kétbodony SE

Gubik Ákos, az Érsekvadkert SE II játékos-edzője: – A győzelem jó rajtnak minősül, de hozzá kell tennem, nem játszottunk jól, így nem mondanám annyira jónak a tavaszi kezdésünket. Most egy újabb nehéz mérkőzés lesz. Nagyon jól ismerjük a Kétbodony csapatát is, szoros meccseket szoktunk egymással játszani. Mindenféleképpen szeretnénk otthon tartani a három pontot, de tudjuk, ezért meg kell majd küzdeni, a legjobb tudásunkat adni, nem azt, amit a múltkor! Az előző fordulóban bemutatottnál jóval jobb teljesítményre lesz szükségünk, hogy partiban legyünk a vendégekkel. Mindenféleképpen vízválasztó ez a találkozó, hiszen, ha kikapunk, elmennek tőlünk tíz ponttal, ami már komoly hátrány, és ugyan még sok forduló lesz hátra, ahhoz már nekik is botladozniuk kellene, hogy utol tudjuk őket érni. Bízunk a legjobbakban, hogy feljövünk mögéjük négy bajnoki egységre, aztán még akár egy szorosabb végkifejlet is lehet a szezon utolsó szakaszában!

Baráth Péter, a Kétbodony SE vezetőedzője: – A téli szünetben a fiúk nagy része különböző teremtornákon vett részt. Úgy gondolom, aki tehette, sokat mozgott. Volt két edzőmérkőzésünk is. Nem mondanám, hogy leálltunk a pihenő alatt. Sajnos van egy-két játékosunk, aki hosszabb ideje sérült, ráadásul munkahelyi elfoglaltságok is közbeszólnak, így egyelőre csak tizennégyen-tizenöten vagyunk. Nagyon bízunk benne, előbb-utóbb fölépülnek a maródi emberek. Mindenféleképpen szeretnénk a dobogó valamelyik fokán végezni! A ‘Vadkert nyert Tereskén, illetve ők a bajnoki cím védői is, így biztosan össze fogják kapni magukat ellenünk is. Nehéz meccsre számítok, de természetesen bízom a csapatban, szeretnénk ezúttal is elérni egy nagyon jó eredményt és továbbra is ragadni a Patak nyomában!

Next Post

Szombaton a Tállya ellen játssza le idei első hazai tétmeccsét a BSE

Az NB III Keleti-csoportjában szereplő Ipoly-partiak zárt kapuk mögött fogadják a tabella tizenharmadik helyén álló Borsod megyeieket. A Putnokon elszenvedett egygólos vereségét követően, szombaton idei első otthoni bajnokiján is letudja a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő BSE, 14.30-tól a tabella tizenharmadik helyén álló Tállyát fogadják a ‘gyarmatiak, zárt kapuk mögött. Az […]
error: Content is protected !!