A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Héhalom SE-Pásztó SK, a Nőtincs SE-Bánk SE, a Tereske KSE-Patak SE, illetve a Mátramindszent SE-Karancsalja MSE meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 13. forduló, 2019. november 9. (szombat), 13.30:

Héhalom SE-Pásztó SK

Győri Zoltán, a Héhalom SE vezetőedzője: – Egyáltalán nem viselt meg minket a múltkori vereség. A meccs után még szomorkodtunk kicsit, de a hét elejétől újult erővel ugrottunk neki a munkának. Látom a csapaton az elhivatottságot, mindenki szeretné kijavítani a múlt heti hibát. Mi minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy szeretnénk megnyerni, ez most sem lesz másként. Három forduló van hátra az őszből, ebből kétszer itthon játszunk. Sok minden eldől ezeken a találkozókon, remélem, a csapat minden játékosa átérzi ezt, és úgy fogunk küzdeni, mint ahogy azt a mostani ősz óta megszokhatták a héhalmi szurkolóink. Színvonalas meccsre számítok, hiszen a Pásztó a gyengébb kezdet után magára talált és egy szép sorozatot produkált. Ennek ellenére csak a győzelmet tartom elfogadhatónak, nekünk létfontosságú a három pont megszerzése.

Nagy Tamás, a Pásztó SK vezetőedzője: – Ahogy mondani szokták, menetben vagyunk, a hétvégén felszabadultan, nagy kedvvel játszottunk, szinte égnek a vágytól a fiúk, hogy menjünk előre. “Cumi” elvesztése természetesen nem jött jókor, de a sérülés benne van a játékban. A csapat jól reagált a sajnálatos eseményre, jól tudják, többüknek is pluszokat kell hozzátenni, ha továbbra is eredményesek akarunk lenni. A hátralévő három meccsünkből, kettőt nyernünk kell, a héhalmi mérkőzésen a hazaiakon van a teher, de természetesen bízom a sikerben. Láttam játszani a hazaiakat, és azt kell mondjam, eddigi szereplésük reális a látottak alapján. Egy jó képességű, edzett alakulat, remek támadókkal. Mint említettem, a Héhalom a találkozó favoritja, de úgy gondolom, kilenc veretlenül megvívott bajnoki után, mi is a pályán leszünk. Sok szurkolót várok, minket is sokan elkísérnek, és egy olyan pásztói csapatot szeretnék látni, amely mindent megtesz a sikerért.

Megyei II. osztály, 13. forduló, 2019. november 10. (vasárnap), 13.30:

Nőtincs SE-Bánk SE

Nyikos József, a Nőtincs SE vezetőedzője: – Nekem nincs gondom azzal, hogy összevonták a keleti- és a nyugati-csoportot, de talán kicsit esett a színvonal. Kevesebb az erősebb csapat, mint régebben, van a Bánk, a Szügy, az Építők és mi. Sajnos a többiek nem tudnak meglepetést okozni, az egyhangúság helyett lehetne több izgalom és több olyan rivális, melyek bármikor veszélyesek lehetnek a legjobbakra. Ez inkább a keletiekre jellemző, és meg is említeném, ha egy csapat elvállal egy bajnokságot, akkor el kell utazni minden mérkőzésre, mert ha ez nem történik meg, ezáltal befolyásolni tudják a pontvadászatot, mert akivel mi nem tudtunk játszani, a Bánk igen, és jól meg is szórta őket, persze nem ezért rúgtak eddig sokkal több gólt, de a tisztesség azt kívánja, hogy álljunk ki, ha már beneveztünk! Egy nagyon jó képességű, eddig tekintélyes gólarányt összehozó csapat jön hozzánk. Jó minőségű, színvonalas, megye egyes szintű mérkőzést várok, és szerintem az is lesz, remélhetőleg majd jól szórakozhatnak a nézők. Jöjjenek is ki minél több erre a meccsre! Minden ellenfelet tisztelünk annyira, amennyire kell. Láttam játszani a Bánkot, remélem, ki tudtam szúrni egy-két gyenge pontot, majd megpróbálunk úgy játszani, hogy ezeket kihasználjuk. Tudom, hogy a vendégeknél vannak olyan játékosok, akik magasabb osztályban is játszottak, sőt még NB-s szinten is, szóval nem véletlen az a sorozat, amit már évek óta mutatnak a megye kettőben. Az imént említett tényező és a rutin is mindenképpen az ellenfél mellett szól, ráadásul a szakma is jó Bánkon. Viszont azt is látom, nálunk sok tehetség előbukkant, akik elhivatottak és sikerre éhesek. Mindenképpen fordulópont lehet ez a találkozó, ami kicsit rá is nyomhatja a bélyegét a kilencven percre, de mivel itt vagyunk egymás sarkában, kimondható, hogy nagy a fontossága ennek a meccsnek.

Kovács Imre, a Bánk SE vezetőedzője: – Akinek eddig kétségei voltak az egycsoportos megye kettő létjogosultságával kapcsolatban, nos, azoknak mostanra beigazolódtak a számításai..! Sem létszámban, sem színvonalban nem történt előrelépés, hisz a bajnokság lényegi kérdései a most következő, utolsó három fordulóban dőlnek majd el. Három forduló, három bajnoki döntő, és ezzel nagyjából le is zárulnak majd a fontosabb kérdések a hátralévő időszakot illetően. Hétvégi ellenfelünk, azaz a jelenleg listavezető nőtincsiek minden játékosát ismerem, hiszen keretük fele a kezem alatt pallérozódott, ezért nagy meglepetés vagy váratlan húzás előzetesen nem várható a csapatoktól, de a mérkőzés szomszédvári jellegét, illetve a két csapat eleddig százszázalékos mutatóját tekintve, mindenképp sorsdöntő meccs előtt állnak a felek! Eltiltottunk nincs, sérültjeink remélem felépülnek, távol maradóinkra pedig eddig sem számíthattam, szóval az adott és rendelkezésre álló feltételek mellett egy színvonalas és sportszerű mérkőzésen, a pontszerzés reményében lépünk majd pályára vasárnap Nőtincsen. Hajrá Mi!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 13. forduló, 2019. november 10. (vasárnap), 13.30:

Tereske KSE-Patak SE

Kiss Balázs, a Tereske KSE vezetőedzője:  Köszönjük, hogy a miénk a forduló mérkőzése, megpróbálunk majd ehhez mérten teljesíteni! Csalódott vagyok az eddigi őszi szezon miatt. Én és Pusztai Attila véleménye is, hogy ezzel a játékosállománnyal nem azon a helyen kellene állunk, ahol, hanem az első háromban. Tudjuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, egy, a megye háromban kimagasló Patakkal szemben. A papírforma a vendégek mellett szól, nem lesz egyszerű dolgunk. Nálunk nagyon sokat jelenthet, hogy mennyien leszünk és hogy fogjuk fejben összerakni a gondolatainkat. Mi képesek vagyunk a leggyengébb csapattól is kikapni, de arra is, hogy megverjük a legerősebb együttest. 

Bella Sándor, a Patak SE vezetőedzője: – Négy fordulóval az őszi szezon vége előtt olyan behozhatatlan előnyre tettünk szert, hogy biztosan az első helyen telelünk! Mindannyian nagyon örülünk, de különösebb ünneplésre nem kell gondolni, ezért dolgoztunk. A tizenegy forduló alatt tizenhárom pontos előnyre tettünk szert, ami még itt a megye háromban is megsüvegelendő. Nem teszünk különbséget meccs és meccs között, minden ellenfelünk ellen ugyanúgy készülünk, és még egy lényeges dolog, nincs kényszer, nincs nyomás a csapaton, hogy megnyerjünk egy mérkőzést! A jelenlegi keretünkben ugyanis olyanok futballoznak, akik ezek nélkül is győzni akarnak! Az előző hétvégénk szabad volt, így legalább egy kicsit kifújhattuk magunkat, nem hiszem, hogy ez visszavetné a csapatot, ellenkezőleg, kipihenten folytathatjuk céljaink megvalósítását. Van még három mérkőzésünk, ahol jó lenne folytatni eredményes játékunkat, amit viszont beárnyékol a sérültjeink jelenlegi állapota. Öt játékosom dőlt ki hosszabb időre, akik közül jó, ha ketten vállalhatnak a hétvégén néhány percet. Vasárnap Tereskén van jelenésünk, akikkel régóta jó kapcsolatot ápolunk, akik eddig elég kiszámíthatatlanok a bajnokságban. Jó csapatnak tartom őket, amelyet nem lehet fél vállról venni, mi sem tesszük, és vasárnap is azon leszünk, hogy a magunk ritmusában ismét eredményesen zárjuk a fordulót. Bízok egy élvezetes és sportszerű játékban!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 13. forduló, 2019. november 9. (szombat), 13.30:

Mátramindszent SE-Karancsalja MSE

Dancsok Roland, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Köszönjük, hogy ismét a miénk a forduló mérkőzése. Ha őszi bajnokok szeretnénk lenni, akkor nyernünk kell. Ez egy ki-ki meccs lesz, mindkét csapat szeretne az élen telelni! A vendégek megerősödtek a tavalyi évhez képest, sokkal masszívabbak! Ennek ellenére nem titok, győzelmet várok!

Csicsman Tamás, a Karancsalja MSE játékos-edzője: – Érdekesen alakult az ősz a csapatunknál a terveimhez képest. A bajnokság elején volt egy elképzelésem az új igazolásokról, amiből adódóan fel tudok állítani egy kicsit továbbgondolt játékrendszert, és ezt be tudjuk gyakorolni egy jó alapozással. Azt tudom mondani, hogy minden sikerült is, kb. ötven százalékban. Az igazolások sikerültek, viszont a kezdésre az újonnan érkezőknek a fele volt bevethető. A játékrendünk is változott ugyan, de nem olyan formában, amit szerettem volna, és az alapozásunk sem volt túl acélos. De összességében jónak mondható idényt sikerült összehoznia a gárdának, és ezt a hétvégén meg is tudnánk koronázni. Azon leszünk, hogy végre a kezünkbe vegyük a saját sorsunkat. Adódott már lehetőségünk rá, de ezeket elpuskáztuk. Viszont, ha egy ilyen rangadón szerezzük meg, azzal én elégedett leszek. Az ellenfelünk is hasonlóan szerepelt az ősszel, mint mi. Ezért egy kiélezett, jó színvonalú, kemény meccsre számítok. Szerintem az aznapi forma fogja eldönteni a pontok sorsát. Úgy gondolom, hogyha minden játékosom azt hozza, amit tud, akkor a tabella tetején zárhatjuk az őszt. Had ragadjam meg a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak minden szurkolónknak, a csapat minden tagjának, és mindazoknak, akik segítették a csapatot valamilyen formában. Hajrá MESE!

Next Post

Komoly rangadót vonultat fel a megye kettő

Nőtincsre látogat a Bánk, a Zagyvarónát sem kímélné a Szügy, az Őrhalom ellen nyerne az Építők KC. MNG Megyei II. osztály, 12. forduló: 2019. november 9. (szombat), 13.30:  Szügy SE-Zagyvarónai SE A legfőbb riválisaiknak számító gárdák összecsapásának árnyékában semmiképpen sem szabadna hibázniuk az egyelőre még százszázalékos mérleggel rendelkező, újabb sima […]
error: Content is protected !!