A forduló mérkőzése(i)

Gabi

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi idényben is folytatjuk a már korábban megszokott rovatunkat. Fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket, a kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról.

Ezúttal a Salgótarjáni BTC-Héhalom SE, a Zagyvarónai SE-Nőtincs SE, a Szondy SE Hont-Érsekvadkert SE II, illetve a Kazár KSE-Mátramindszent SE meccsekre esett a választásunk, lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő erőfelmérőket illetően!

Megyei I. osztály, 12. forduló, 2019. november 2. (szombat), 13.30:

Salgótarjáni BTC-Héhalom SE

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Meglátjuk, mennyire lesznek fáradtak a srácok, mert azért sok erőt kellett mozgósítaniuk a szerdai kupameccsen. Azóta visszanéztem a Paks elleni mérkőzést, szerintem hetven percig helytálltunk. Bízom benne, nem okozott kárt a vereség, mert azért az eredmény nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A Héhalommal már játszottunk idén, akkor a kupában idegenben négy-nullra nyertünk. Én hasonló találkozóra számítok, mint az eddigi hazai mérkőzéseink voltak, nem hiszem, hogy a Héhalom felvállalja a ki-ki meccset, szerintem felállt védelem ellen fogunk játszani, és az lesz a döntő, ezt hogy tudjuk megbontani, illetve hogyan reagálunk a kontráinkra. Nehéz kilencven perc lesz, hiszen nem véletlen, hogy a második helyen állnak a vendégek.

Győri Zoltán, a Héhalom SE vezetőedzője: – A bajnokság elején megfogalmazott célunk a harmadik-hatodik hely valamelyike volt. Ennek függvényében a mostani pozíciónk kimondottan jónak mondható, igaz, messze még a vége, de a vezetőség maximálisan elégedett a csapat helyezésével és a öltözői hangulattal is. Tesszük a dolgunkat, hétről-hétre gondolkodunk. Tervszerűen építkeztünk az elmúlt másfél évben, ennek keretében olyan játékosok kerültek nyáron hozzánk, akik egyrészről munkára bírhatóak, terhelhetőek, feladatokat képesek megvalósítani a pályán, és nem utolsósorban, többségében győztes típusok, akik nem adják fel és mindig elérik a céljaikat. Talán mindezek mellett szellemiségünkben változtunk a legtöbbet, hiszen remek az öltözői hangulat, ami inspirálóan hat a teljesítményünkre is. Nagyszerű két évet töltöttem Salgótarjánban, az akkori NB II-es csapatnál. Hasonlóan jó hangulatú közösség volt, mint a mostani csapatom. Jó képességű, győztes típusú játékosok alkották a keretet, akikkel azóta is jó viszonyban vagyok. Az SBTC öregfiúkban a mai napig együtt játszunk, bár munka miatt csak ritkán tudok részt venni az összejöveteleken. Az akkori csapatunk negyedik lett a másodosztályú bajnokságban, talán két pontra a feljutó Szeged mögött, én pedig huszonkét góllal harmadik helyen végeztem a góllövőlistán a Feyenoord egykori kiválósága,  Kiprich József mögött. Örök emlék marad az két év! Megemlíteném, hogy Feri bácsi az akkori csapatunknál dolgozott Kis Károly mellett, mint pályaedző! Nagyon büszke vagyok rá, hogy személyesen ismerhettem egy ilyen legendát, aki tagja volt az Aranycsapatnak! Feri bácsit tisztelet övezte mindig, megtiszteltetés lesz a róla elnevezett stadionban szerepelni. Kupameccsen játszottunk már a Stécé ellen, kevés sikerrel. Kiváló, fiatal csapata van most Salgótarjánnak, akiknek csak a bajnokság megnyerése lehet a céljuk. Edzőjükkel, Rubint Richárddal annak idején együtt játszottam Nyíregyházán, így tudom, hogy emberileg is kiváló kezekben van a gárda. Sajnálom, hogy a múlthoz méltatlan módon, most a megyei küzdelmekben kell részt vennie ennek a nagy múltú egyesületnek. Jelen pillanatban a megye egy első két helyezett csapata fog egymás ellen feszülni a hétvégén. Okos, taktikus játékot várok a csapatomtól, hiszen erre a meccsre vártunk már mióta. Ahogy ismerem a fiúkat, mindent meg fognak tenni a pontszerzés érdekében. Azt kértem tőlük a tegnapi edzésen, hogy úgy jöjjenek le hétvégén a pályáról, hogy bele tudjanak büszkén nézni a másik szemébe.

Megyei II. osztály, 12. forduló, 2019. november 3. (vasárnap), 13.00:

Zagyvarónai SE-Nőtincs SE

Smida László, a Zagyvarónai SE játékos-edzője: – Hétvégén kaptunk egy jókora pofont. Megdupláztuk Bánkon a kapott góljaink számát. Mondhatnám, hogy kalkulálható vereség volt. Sajnos ennek szellemében utaztunk el, foghíjasan, szárnyaszegetten. Nem is lehetett más eredmény… A Nőtincs ellen vízválasztó meccset fogunk játszani. A célunk, hogy hosszabb távon ne essünk depresszióba. Amire tudunk támaszkodni, hogy nehéz helyzetben eddig mindig összekaptuk magunkat. Most is ebben reménykedem. Szeretnénk megnehezíteni a sokkal esélyesebb vendégek dolgát. Én már azzal is elégedett lennék, ha fazonja lenne a játékunknak, ha összeszedetten, lelkesen tudnánk pályára lépni, kapaszkodva az első nyolc meccsünkön mutatott futballunkba, illetve abba, hogy hazai pályán eddig más képet mutattunk. Sajnos vékony a keretünk, egy-két sérülés, távollét alapjaiban befolyásolja a minőségünket. Az, hogy hány hiányzónk lesz, csak vasárnap reggel fog kiderülni. Remélem, nem kell pályára lépnem…

Nyikos József, a Nőtincs SE vezetőedzője: – Egy-két mérkőzést kivéve, eddig elégedett vagyok a szereplésünkkel, ha az eredményességünket nézem, pláne. A játékban kell még fejlődni, de ahogy gondoltam, ez még időbe telik, nem lesz egyből olyan, mint amit szeretnék. Nekem fekete ló a Zagyvaróna, még egyáltalán nem láttam őket játszani. Én ugyanazt várom a csapattól, mint eddig. Mi mindig úgy készülünk, hogy győzzünk! Természetesen, azért tartunk az ellenféltől, mivel nem ismerjük őket, és volt egy-két olyan meccsük, ami azt vetíti előre, hogy ezen a szinten nem rossz csapatról van szó. 

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 12. forduló, 2019. november 3. (vasárnap), 13.30:

Szondy SE Hont-Érsekvadkert SE II

Garazsi József, a Szondy SE Hont vezetőedzője:  Úgy néz ki, megint sikerült igazolnunk egy-két embert Borsosberényből, de még nem tudtuk megcsinálni a játékengedélyeiket. Sajnos lesz egy eltiltottunk, de remélem, a többiek jelen lesznek, és tudunk majd játszani egy jó mérkőzést. Az ellenfelünk a múltkor szoros meccsen kapott ki a Pataktól, ettől függetlenül, kezdenek összerázódni, bár az elején bukdácsoltak, azóta szépen gyűjtögettek pontokat. Most három nehéz mérkőzésünk jön, a mostani után a Tereske és a Kétbodony, az pedig ki fog hatni a tavaszra, ezeken a találkozókon milyen eredményeket érünk el, mert ha még pontunk sem lesz, az elég kellemetlen, de ha esetleg jól tudunk kijönni ezekből a fordulókból, bármi lehet. Sajnos nekünk nem előny a hazai pálya, mert szerintem eddig csak a Pataknak jobb az idegenbeli mérlege, valamiért azonban otthon nem ment eddig. Akárki, akármit mond, nagyon sok fog azon múlni, hogy normális játékvezetést kapjunk, mondhatják a hülyeséget, hogy nem a bíró rúgja a gólt…

Gubik Ákos, az Érsekvadkert SE II játékos-edzője: – Köszönjük, hogy ismét miénk a forduló mérkőzése! Nem számítunk sétagaloppra, nekünk mindig mumusunk volt a Hont. Én jó csapatnak tartom a hazaiakat, az idei szezonra pedig erősödtek is, nem szerepelnek rosszul, eddig jó eredményeket értek el. Nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nem tudom, hogy leszünk meg, mert van néhány sérültünk, de remélem, összejövünk egy rendes kerettel.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló, 2019. november 2. (szombat), 13.30:

Kazár KSE-Mátramindszent SE

Koncsik László, a Kazár KSE vezetőedzője: – Összességében nem vagyok elégedett az ősszel, a két hazai mérkőzésünkön elszenvedett vereségek végett kicsit el vagyok keseredve, mert több van a fiúkban, ezeket a meccseket viszont lazán vették, ilyen meccseket pedig nem szabadna elveszíteni, mert elsősorban az volna a legfontosabb, hogy lehozzuk az otthoni fellépéseket, idegenben pedig próbáljunk pontokat elcsípni, ami lényegében sikerült is. Most remek formában van a csapat, úgy érzem, együtt van a társaság. Különösebb problémát csak a sérülések okoznak. Jól ismerem az ellenfelet, az egyedüli olyan gárdáról van szó a bajnokságban, melynek a játékosainak nagy részét személyesen is ismerem, többen a kezeim alatt is dolgoztak. Igaz, hogy az idén még nem láttam őket játszani, a rendszerüket és a stílusukat jól ismerem. Döntő lesz, hogy a játékosok odafigyelnek-e és megfelelően fognak-e koncentrálni a találkozó folyamán. Úgy vélem, ha igen, akkor nem lesz gond! Szerintem nagyon jó mérkőzés van kilátásban! 

Dancsok Roland, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Köszönjük, hogy ránk gondoltak! Jó állapotban vagyunk, volt egy-két sérültünk, de jót tett a múlt heti pihenő, így fel tudtak épülni a maródi emberek. Habár lesz hiányzónk is, munkahelyi elfoglaltság miatt, tényleg kellett már a szünet, tartottunk is egy kis bulifocit! Az ellenfélről csak annyit, hogy elég jó passzban vannak, de bízom csapatomban!

Next Post

Sima és harcos mérkőzések jellemezhetik a megye kettőt

Zagyvarónán nyerne a Nőtincs, Bercelen sem lassítana a Szügy. MNG Megyei II. osztály, 12. forduló: 2019. november 2. (szombat), 13.30: Mihálygerge SE-Mátraverebély-Szentkút SE Ellentétes periódusban állomásozó gárdák csaphatnak össze ezen a háromesélyesnek kinéző mérkőzésen, míg a legutóbbi hétvégén esedékes fellépésüket elhalasztó hazaiak két vereség után húzhatnak kesztyűt, addig a látogatók […]
error: Content is protected !!