Még három bajnokságban is rendeznek meccseket a hétvégén

Gabi

A Rimóc ellen is nyerne a Berkenye, a Mihálygergével szemben javítana a Szügy.

START-HIBO Megyei I. osztály, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2019. november 30. (szombat), 13.00:

Berkenye SE-Rimóc SE

Vezeti: Szakal Tamás (Csillik Levente, Kovács Máté)

A győzelem reményében vágnak neki az esztendőt elbúcsúztató fellépésüknek a felejthető őszi idényben érdekelt berkenyeiek, a papírfarma szerint komoly sansz is kínálkozhat arra, hogy elintézzék az előző öt körben pontszerzésig sem jutó látogatókat, ez esetben pedig a tabella hatodik pozícióját birtokolva mehetnének téli pihenőre. A mögöttünk hagyott hétvégén immáron sokadszorra öltötték magukra a szimpatikus vesztes szereplét az ismét kis híján meglepetést jegyző rimóciak, végül azonban megint fejet kellett hajtaniuk riválisuk orra előtt, önbizalom terén tehát továbbra sem néz ki túl jól Benécs Balázs garnitúrája. A korábban jó párszor megbotló házigazdák sima sikerrel hangoltak, a terveik pedig kristálytiszták, ezúttal is helybenhagynák ellenfelüket. A bennmaradásért iparkodó rimóciak veszítenivaló nélkül kelhetnek útra, megsüvegelendő cselekedetként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában képesek volnának megtréfálni az acélosabbnak tekinthető másik oldalt, amennyiben jobbik arcát húzza elő a cilinderből Mohácsi László legénysége, nem ismerhet pardont, kellő odafigyeléssel pedig akár egy újabb sima sikert is előhúzhatnak a cilinderből a nyugat-nógrádiak.

MNG Megyei II. osztály, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2019. november 30. (szombat), 13.00:

Szügy SE-Mihálygerge SE

Vezeti: Béres Krisztián (Makovinyi Zoltán, ifj. Szakal Tamás)

Az előzetes várakozások határozottan azt súgják, nem botolhatnak meg az előző körben idénybeli veretlenségi szériájuktól rangadón elbúcsúzó szügyiek, semmiképpen sem szabadna hibáznia a javítani akaró brigádnak. A mezőny hátsó fertályában fellelhető vendégek sima zakóval hangoltak, a pályán utoljára még október elején tudott nyerni a nem túl szívderítő periódusban lecövekelő társulat. A ‘gergeieknek már nem is lehetnek érdemleges ambíciói az idény hátralévő része kapcsán, leginkább kisebb részsikereben bízhat az ezúttal is az esélytelenek teljes nyugalmával készülődő alakulat. A házigazdák jelenleg hat, illetve ötpontos hátrányban vannak az első és második helyhez képest, égető szükségük volna tehát a bajnoki egységekre, amennyiben a második félévnek még komoly célokkal szeretnének nekiveselkedni. Maradjunk annyiban, perpillanat nincs benne a levegőbe, hogy nem tudják két vállra fektetni ellenlábasukat a hazaiak, fel kell kötniük a gatyát a látogatóknak, nem mindennapi bravúrként jegyezhetnénk fel, ha megfricskáznak a másfajta kávéházként jellemezhető vetélytársukat.

MNG Megyei II. osztály, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2019. december 1. (vasárnap), 13.00:

Nagyoroszi HBB SE-Zagyvarónai SE

Vezeti: Urbán Viktor (Szász Kornél, Kiss Tamás)

Ennek a párharcnak is megvan a favoritja, bár pusztán egy hely és négy pont választja el egymástól a résztvevőket, úgy véljük, inkább a hazaiak felé billenhet majd a mérleg nyelve, maximális fordulatszámon pörögve felülkerekedhetnek az immáron öt mérkőzés óta nyeretlen látogatókon. Az ‘orosziak két fiaskó, majd két hét pihenő után sima sikerrel abszolválták legutóbbi erőfelmérőjüket, most pedig, ha legalább egy döntetlent zsebre tehetnek, a már teljes mértékben vállalhatónak nevezhető ötödik helyet birtokolva inthetnének búcsút ennek az ősznek. Vízválasztóként is felfoghatjuk ezt a kilencven percet, hiszen ahogy említettük, igen közel helyezkednek el egymáshoz a legénységek, győzelem esetén ellépnének riválisuktól a házigazdák, egy vereség viszont azt jelentené, hogy ellenlábasuk felzárkózott a nyakukra. Az előző két fordulóban rendre ikszelő zagyvarónaiak szemszögéből nem túl kellemes adalék, hogy idegenben még csak egy árva remire tettek szert, jobb eredményre pedig ezúttal sem nagyon számíthatnak, ehhez apait-anyait bele kellene adniuk, mindenképpen közelebb lehetnek az üdvösséghez a vendéglátók.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, 2019. december 1. (vasárnap), 13.00:

Erdőkürt SK-Érsekvadkert SE II

Vezeti: Nagy István (Kiss Dániel, Menczel József)

Egyáltalán nem lefutott, sőt a maga nemében kifejezetten érdekesnek ígérkező csörte keretein belül csaphatnak össze az egyaránt pihenéssel hangoló felek. Nagy különbség a két szünet között, míg a ‘vadkertiek a sorsolás szerint szabadnaposak voltak, addig a hazaiak létszámgondok miatt nem tudták vállalni legutóbbi kiruccanásukat. Így kisebb talánynak tűnik, melyik alakulatra, milyen hatással lehetett az említett pauza, az biztos, a címvédő biztosan bánhatja, korábban ugyanis zsinórban háromszor nyert a regnáló bajnok. A masszív középcsapatként jellemezhető, mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képes erdőkürtiek otthonukban már többször is szép skalpgyűjtetéssel jeleskedtek az idényben, a céljaik pedig ismét világosak, ezúttal is elkapnák riválisuk grabancát. Sok múlhat azon, éppen milyen állománnyal szállnak ringbe a házigazdák, ez a tényező fontosnak bizonyulhat, összességében viszont azt mondanánk, háromesélyes találkozónak nézünk elébe, talán egy hangyányival több sansz mutatkozik a vendégek sikerére, az sem volna ördögtől való cselekedet a másik oldal részéről, ha megint előrukkolna egy figyelemreméltó végkifejlettel.

Next Post

A hétvége embere: Tarlósi Patrik

Az SBTC támadója mesterhármassal segítette győzelemhez a Cereddel elbánó együttesét. Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A 2019/2020-as szezon tizenötödik köre után az SBTC-t erősítő Tarlósi Patrik mellett döntöttünk, aki mesterhármassal […]
error: Content is protected !!