Site icon Nógrádifutball

Emelt fővel búcsúzott a Magyar Kupától a Talent futsalcsapata

Igazolta a papírformát az egy osztállyal feljebb versenyző Energia SC.

Hétfőn az NB II-es Energia SC-t fogadta az egy vonallal lejjebb szereplő Talent férfi futsal csapata a Magyar Kupa első fordulójában. Az első játékrész felénél Mindszenty révén megszerezték a vezetést a házigazdák, hamarosan azonban jött az egyenlítés. A második etap elején már a látogatóknál volt az előny, akik aztán még háromszor beköszöntek. Ezt követően Szenográdi még faragott a hátrányból, de később már nem változott az állás. Öt kettes sikerrel igazolták a papírformát a Berkes László által irányított gyöngyösiek.

Férfi futsal Magyar Kupa, 1. forduló:

Talent 2019 SE-Energia SC Industry Kft. 2-5 (1-1)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok. Vezette: Apkó T., Kondákor T. (Deme R.)

Talent 2019 SE: Kárász – Dávid M., Mócz, Mindszenty, Koplányi. Cserék: Molnár, Hugyecz, Pistyúr D., Klinger, Szenográdi, Lavkó. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Energia SC-DKV Industry Kft.: Giák – Hepp, Bihari, Csoszánszki, Gera. Cserék: Szabó V., Fekete, Marosi, Benke, Titkó. Vezetőedző: Berkes László.

Sárga lap: Pistyúr D., ill. Szabó V., Benke

Gól: Mindszenty (11.), Szenográdi (34.), ill. Hepp (14.), Csoszánszki (22., 33.), Szabó V. (29.), Gera (30.)

Naszály Aladár: Annak ellenére is szívesen vállaltuk a megmérettetést a Magyar Kupa első fordulójában, hogy tudtuk, nekünk ez lesz az első mérkőzésünk a szezonban, és nem biztos, hogy ideális egyből NB II-es ellenféllel mérkőzni. Örültünk annak, hogy az NB II-es ellenfelünk nem vette fél vállról a meccset, és szinte teljes csapattal érkezett a megmérettetésre, ami a felénk való tiszteletet is mutatta. Mi jó felkészülésként tekintettünk a találkozóra, tudtuk, mire számíthatunk, és azt is tudtuk, hogy lesznek majd nehézségeink, így az első mérkőzésünkön. Az automatizmusok, variációink még akadoztak, de az első félidőben teljesen partiban voltunk a vendégekkel, és meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket. A második félidőben főként védekezésben követtünk el alaphibákat, amit a magasabb osztálybeli, rutinosabb vetélytársunk könyörtelenül kihasznált, így nem tudtunk szorosabb mérkőzést játszani. Gratulálunk a vendégeknek! Bízunk abban, hogy hétről hétre javulni fog a játékunk, és meg tudunk majd felelni a saját magunk elé állított kihívásoknak! Mindent bele, fiúk! 

Berkes László: Az elmúlt év tapasztalata alapján, abszolút nem vettük biztosra a győzelmet, hiszen tavaly is nagyon megküzdöttünk a továbbjutásért Balassagyarmaton. Nagyjából tudtuk, mire számíthatunk, és ez vissza is köszönt az első félidőben. Egy egyes döntetlennel mentünk a szünetre. Úgy gondolom, ráfért a csapatra egy kis fejmosás, illetve némiképp taktikailag is változtattunk a játékunkon. Ez eredményes lett a második felvonásra. Nagyon szimpatikus, fiatal társaság volt az ellenfél. Remélem, hogy találkozunk majd velük, mert úgy vélem, simán megállnák a helyüket abban a mezőnyben is. A kupamérkőzés szépsége volt még, hogy hétvégén a nagypályás csapatommal, a Héhalommal is összefutunk velük. Hiszen úgy tudom, ennek a keretnek a nagy része alkotja a Szügy-Talent csapatát is. Így legalább pici rálátásom van a szombati meccsre. Ebből a szempontból is örülök neki, hogy egymás ellen játszottunk. Természetesen örülök a továbbjutásnak is. A Magyar Kupában is próbálunk minél eredményesebbek lenni. A hazai fiataloknak sok sikert kívánok a bajnokságban!

Exit mobile version